Mercator in gnila jajca

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Vsaka trgovina ima svoje skladišče, ne rabijo tega počet svizci iz slovenceve...
grims-1.gif

Nekdo je omenil razpoko... Je ni bilo, ker zadnje čase pregledama vsako škatlo jajc (se mi je že zgodilo, da sem kupil 10 jajc, v škatli jih je pa bilo 9), če so vse, če niso slučajno počene ipd.

Brezveze se je sedaj kregat o teh stvareh... Pač možnost je, tako kot je še precej drugih možnosti. Tista o tovarniški napaki je še morda najmanjša (ni pa izključena), mogoče zaradi rentgena oz. avtomatskega pregleda posameznih jajc. Predvidevam, da se to tudi v Jati tako dela kot to počnejo v tujini...

Zgodla se je fuč jajca, prebava je k sreči vredu, ni "Creina" efekta. Mercator mi je pač za nekaj časa omogočil jajčno abstinenco...

Jankovič...
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In zdaj bo trgovka zaradi tistega evra 10 škatel jajc premešala, ja menda ne.
hysterical-1.gif

Dobil si pač pokvarjeno jajce, se pač zgodi. Jaz sem dobil tudi pokvarjene torteline pa pokvarjeno meso (oboje kriva pokvarjena pakunga), da o zelenjavi in sadju ne govorim, ti se pa zaradi enega samega jajca (10 centov) sekiraš.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
A nimajo jajca gor datuma? Potem trgovke še z edigsom datum popravijo
smile-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Potem pa preveri vsako pijačo, ki ima zamašek z navojem, ker mogoče je pa kdo vlil pretečen sok, novega pa seveda kar skonca spil.
uf-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
en prjatu od kolega ma punco, trgovko v mercatorju. del na oddleku hladilnikov. in model se skoz prtožuje. ne more verjet.

prav, da mu una jajca skoz okol ušes stresa, pol pa stepa..da vidi kaj se bo zgodilo..pa baje vedno isti rezultat.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Ne gre se za 10 centov, ampak za potencialne posledice...

Sem tudi jaz že v Tušu naletel na vakumsko pakirano svinjsko stegno, ki je smrdelo, pa soseda v Špar mesnici na kurje letance (postrežno), katerih smrad je zavohala še pred blagajno. Je urigirala kar takoj... Posledica tega je pa ta, da kupujem meso izključno pri lokalnem mesarju.
Rib pa v teh trgovskih centrih nisem kupil že, pa ne spomnim se, kdaj sem jih nazadnje.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
smile-1.gif
Rok trajanja je OK, 10% vsebine pa ni bilo OK...

Tisto s plastenko pa
bonk.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Da bi pa zaradi tega ker se to zgodi enkrat na sto let, vsako jajce posebej dajal v posodo in tresel ter poslušal, mi na kraj pameti ne bi padlo.
Ko boš mal večkrat kuhal in se ti bo zgodilo, da v že skoraj fertik obrok ubiješ pokvarjeno jajce, da ti bo naslednjič že sam pogled na jajce priklical smrad v spomin, se ti tistih par sekund točenja vode v pisker in potapljanja jajc vanjo ne bo več zdelo tok brezveze in odveč.
Dokler ti pa mamica jajca kupuje, testira in ocre, pa verjamem, da se ti jebe.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.356
7.096
113
pri taščici
Ksz
se ena podobna storija. Govedo peljemo v klavnico. Cez dva dni placamo 200 evrov in prevzamemo zaklano govedo-PREGLEDANO meso po evropskih zahtevah. Doma spakiramo meso v skrinjo spotoma pa pojemo jetra-poprazena al kakorkol ze pripravljena. Cez tri pride posta iz "VURSa" da jetra niso uzitna in naj jih zavrzemo. Kdo bi ob vsej birokraciji odgovarjal ce bi mi cez tri dni bili na britofu, ali pa vsaj na kaki infekcijski? Zadeva je iz "prve" roke.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Trgovke tega zagotovo ne počnejo (oziroma upam da ne). Pred časom je bila cela serija jajc nekega prodajalca dejansko plesniva. Ne vem pa kako do tega pride.

Tudi sam mislim da trgovke tega ne delajo.

Se pa velikokrat zgodi da se izdelki z dobrim rokom uporabe (tudi še pol leta) pokvarijo.

Velikokrat tudi toast kruh. (znane slovenske firme) Dober rok uporabe, v paketu pa lahko tudi plesniv. (in to pod etiketo, da v bistvu niti ne opaziš dokler ne odpreš)

Zdaj razumevajoča stranka prinese kruh na informacije, pove kaj je v paketu in trgovina menja kruh za novega brez problemov. (trgovec ga da na odpis, oz. vrne dobavitelju, ki ga zamenja)

Kakšna stranka pa pač zlije vso jezo na trgovca, ki jih potem posluša kaj vse prodaja. (na koncu pa vseeno dobi nov kruh)

Jaz rečem se zgodi, dobra trgovina je še vedno ugodno rešila vsako reklamacijo, včasih tudi ko kupec nima prav.

(v poletnih mesecih večkrat meso smrdi >>> trgovec ve, da je ob 08h prodal dobro meso, ob 13h prinese stranka nazaj meso "ki smrdi" vmes pa je najverjetneje bila še v nakupovalnem centru, pa na tržnici, pa na kavici, meso pa veselo čakalo v prtljažniku na soncu ....)

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
smile-1.gif

Tisto s plastenko pa
bonk.gif

On je hotel reči, da ima vsako jajce na lupini odtisnjen datum. Če bi bila med sveža jajca pomešana stara, bi bilo to enostavno odkriti, zato se to verjetno ne počne.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.146
3.198
113
V merkatorju ne kupujem jajc zato ker jih nimajo v hladilniku ampak na polici. Takim jajcem se rok uporabe skrajša vsaj za polovico. Je bilo pred časom za tisti oddaji za potrošnike lepo rečeno. če jajca niso niso na hladnem jih ne kupuj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.356
7.096
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj je mela krava cirozo?

Ni mi jasno zakaj samo jetra neužitna in kako so to ugotovili.
ne vem natancno kaj. Je tega ze ene tri leta. Najbrz pa je se kje tisti papir. Kratkorocno uzivalci tistih jeter nismo imeli problemov, dolgorocno pa?
Takrat bi moral odgovorit po kakem tednu, da sem jetra prodal kucanu in drnovsku. Pa da vidimo kako so bila nevarna.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
smile-1.gif

Tisto s plastenko pa
bonk.gif

On je hotel reči, da ima vsako jajce na lupini odtisnjen datum. Če bi bila med sveža jajca pomešana stara, bi bilo to enostavno odkriti, zato se to verjetno ne počne.
Na lupini datum?
ne-ne-1.gif

Nobenega datuma ni odtisnjenega na lupini... Vsaj pri jajcah Mercator ne.
confused-1.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
smile-1.gif

Tisto s plastenko pa
bonk.gif

Na lupini datum?
ne-ne-1.gif

Nobenega datuma ni odtisnjenega na lupini... Vsaj pri jajcah Mercator ne.
confused-1.gif

Aha, torej je to odvisno od dobavitelja. Pri nekaterih sem odtisnjen datum zasledil.
Potem bi bilo možno, da starejša jajca pomešajo med novejša, vendar pa bi to verjetno počel dobavitelj, prej kot trgovec. Osebno se mi zdi to vseeno malo verjetno.
Še najbolj verjetno je, da je skozi kontrolo ušlo kakšno jajce s poškodovano lupino.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
V merkatorju ne kupujem jajc zato ker jih nimajo v hladilniku ampak na polici. Takim jajcem se rok uporabe skrajša vsaj za polovico.
Po mojih izkušnjah so tudi tista jajca čisto lepo uporabna do datuma, ki je napisan na škatli. S tem, da jih pri tem preverjam v mrzli vodi, če so blizu datuma uporabe ali pa tudi čez.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.779
9.997
113
40
MB
stari ... ti si danes moje potrdilo da človeška neumnost res nima meja
grin1.gif

teorija zarote ftw
bonk.gif