Mercator blagajna tik tak

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vem, vsake kvatre ko sem tam dobim popizditis... Prav tako je ena obupna v TUŠu v Mostah...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pejte v Mercator Plava Laguna v Bežigradu, po mojem je tam kazenski oddelek za neposlušne, nesposobne, lene in najbolj sitne prodajalke.
cheer.gif

Se spomnim, ko je bila enkrat tam ena, ki je črtno kod odčitavala tako, da je čimhitreje potegnila čez senzor. Seveda ni prijel vedno, zato je ubrala taktiko tako, da je treba potegniti še hitreje. Vrst ne bi omenjal.
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mogoče ji je kdo na usposabljanju rekel, da mora hitro potegniti, drugače ne prime...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Hofer blagajničarke so prehitre, hitrost vodi v zmote (jasno v tvojo škodo), ne uspeš tako hitro pospraviti robe v voziček ko že nestrpno čaka na plačilo in potem še predno se uspeš spokati stran od blagajne že letijo izdelki naslednjega kupca.

Tako kot počasnost para živce tudi pretirana hitrost ustvarja slabo voljo...

jaz sem se odločila, da če mi naslednjič vrže izdelek v voziček al pa da pade na tla, pustim vse skupi in grem iz trgovine. Če bom pa pri volji, ji bom pa rekla, ko bo nestrpno čakala, da dam izdelke v voziček ali škatlo ali vrečko, da bo pač počakala, da pospravim, ker kupec je kralj
evil.gif

@Roberto: v Mostah je pa problem, ker se kupci in prodajalke preveč poznajo med sabo in potem klepetajo na dolgo in široko, pa se še dodatno vse skupi zavleče
uf-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik Kiara pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Hofer blagajničarke so prehitre, hitrost vodi v zmote (jasno v tvojo škodo), ne uspeš tako hitro pospraviti robe v voziček ko že nestrpno čaka na plačilo in potem še predno se uspeš spokati stran od blagajne že letijo izdelki naslednjega kupca.

Tako kot počasnost para živce tudi pretirana hitrost ustvarja slabo voljo...

Tudi jaz imam slabe izkušnje z prehitrimi blagajničarkami iz Hofra. Komaj zložiš polovico izdelkov v vrečko, ti že teži za kartico in potem že letijo izdelki naslednjega kupca.
crazy1.gif

Najbolj počasne pa so definitivno blagajničarke v Tušu, natančneje v Mengšu.
bonk.gif

Baje da so blagajničarke v Hoferju plačane po številu sekeniranih izdelkov vsaj tako je bilo danes pri Svetu na kanalu A

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
In ker hitro skeniraš izdelke, bo zato prišlo več kupcev v trgovino in kupilo več izdelkov?
bonk.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
O še hujših kršitvah poročajo zaposleni v Hoferju. Delavci, od katerih si nihče ne upa pred kamero, so sporočili, da nimajo odmora za malico, da jim urnik nenehno spreminjajo, poleg tega pa morajo celo čakati doma, ker se lahko zgodi, da jih pokličejo v službo. Socialnih prispevkov jim ne plačujejo v celoti, blagajniki so plačani glede na število obračunanih izdelkov, zaposlene brez predhodnega obvestila premeščajo po prodajalnah in jih nato po nekaj mesecih odpustijo. A o tem si v Hoferju ne upa spregovoriti niti tamkajšnji sindikalni zaupnik.

Bolano!!!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Želeli smo-imamo Najkrutejšo in brezobzirno obliko kapitalizma... Izkoriščanje človeka po človeku... Seveda pa bodo samooklicani podjetniki negirali to dejstvo, češ da je to normalna stvar...
Sicer pa tudi v klenih slovenskih trgovskih podjetjih zadeva ni bistveno drugačna...

/off

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
In ker hitro skeniraš izdelke, bo zato prišlo več kupcev v trgovino in kupilo več izdelkov?
bonk.gif
O tem se je že pred časom pisalo. Na štoparico jih merijo koliko izdelkov in kako hitro zaključijo nakup v določenem času. Ni čudno, da potem vse po luftu leti na blagajni, če od tega zavisi višina plače oz. sam obstoj delovnega mesta. Bolno!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Iz enega v drug ekstrem. Tipično za bedo od države, v kateri živimo. Jaz v Mercator hodim samo iz enega samega razloga - imajo res odlično izbiro dražjih, premium artiklov. Rezultat je ena sama, samcata vrečka in 100 ali več EUR računa. Prodajalke so počasne. Težijo s Pika kartico, sprintajo celo bukvo papirja in premalo jih je na blagajnah. SPAR ima blagajne bolje poštimane, praviloma čakam manj časa, blagajničarke so pa tudi hitrejše.Glede brzine pa so najboljši v Lidlu in Hoferju. Seveda balkanci ne kapirajo, da takšna učinkovitost koristi tudi njim, predpogoj pa je, da skapirajo, kako se obnašati na blagajni.

Če bi Slovenci premogli vsaj 3 čiste v zgornji glavi bi zaznali, da so blagajne v Hoferju in Lidlu narejene tako, da se izdelki odlagajo v voziček, v vrečke pa se zlagajo kasneje na polici ali v prtljažniku.

Hitre blagajne sem preizkusil, ne bom pa jih uporabljal. Definitivno ne mislim sam igrati vloge blagajničarja in za to plačevati redno ceno artiklov. Mercator prihrani pri strošku delovne sile, jaz pa nič. F...off. Ob njihovih cenah manjka res samo še to, da si kar sami narežemo klobase, zavijemo šnicle, počistimo za sabo in na koncu še pokasiramo, plačamo in se spokamo.

Potem pa človek posluša o odnosu do delavk v Mercatorju. Odkrito povem, da se mi je firma zagabila (in to ne prvič). Nimam apetita hoditi po premium nakupih v trgovino, kjer si osebje na blagajni vsebine mojega običajnega vozička niti v sanjah ne more privoščiti in za en kos pljučne pečenke dela vsaj en dan, če ne več. Potem pogledaš tisto skromnost od kupljenih artiklov, 100 EUR računa in si misliš, fak, zapravil sem petino njene plače za čisti luksuz. Ne vem no. Takšen odnos do zaposlenih mi pač ni OK, še posebej ne v podjetju, ki ima nekakšno avreolo slovenskosti, nacionalnega pomena, premium ponudnika itd.

Potem pa si takšni trgovci upajo prodajati fair trade izdelke, ob tem da takšnega fair tradea niso deležni mnogi njihovi zaposleni. V bistvu le služijo na račun zavesti kupcev fair trade izdelkov, sami pa v tej pravični trgovini ne prispevajo nič.

Skratka, Mercator: zaradi mene lahko jutri propadeš. Z ali brez Tik tak blagajn.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pa to veste, da si zaposleni v Mercatorju zase jemljejo po navadnih cenah, nimajo niti skonta ali karkoli? To meni nič jasno......

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A drugi pa imajo? Moja žena v Metroju tudi nima nobenih ugodnosti razen rednih akcij...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Avtomatske blagajne so godsend.

- (ponavadi) ni gužve, takoj si na vrsti
- nisi odvisen od muh blagajničarke
- itd.

Je pa res, da za večje nakupe ni tak primerno (mislim da v Šparu celo piše, da priporočajo do 10 izdelkov ali nekaj takega).

Glede morebitnih nižjih cen: Meni je dovolj "nagrada" že prej omenjeno pomanjkanje gužve in vrst.

Zdaj če komu ni všeč, še vedno lahko gre na klasično blagajno.

Glede izkoriščanja, to pa je čist druga tema.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
tik tak je res fajn, malo pa res moti če imaš en česen, en korenček in eno papriko v isti vrečki...
če smo pa že pri hitrosti trgovin: prideš v hofer pa blagajničarka ko zmešana zmeče čez in poračuna v momentu. ne hodim veliko v hofer ampak vsaj v mariboru in dravogradu je bilo tako. ko grem na malco v spar na slovenčevo v lj rabim pa samo v vrsti minimum 10 minut, da teta počasi sprocesira 4 ljudi pred mano. katastrofa.

minimalno 45 izdelkov na minuto ali pa leti iz službe. So imeli kamere, s katerih se vidi koliko izdelkov/min naredi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Lej to pa ni vec moj problem in dokler bom kupoval po normalnih cenah ne bom uporabljah hitrih blagajn kjer si bom skeniral izdelke sam! Ni pogojev! V en klincev jogurt je vsteto delo prodajalke, v premium izdelke pa se njeni nalakirani nohti tako, da zelim temu primerno postrezbo. Ampak jebiga vecina vas ni vajena zaracunanega pogrinjka zato ne veste o cem govorim.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Lej to pa ni vec moj problem in dokler bom kupoval po normalnih cenah ne bom uporabljah hitrih blagajn kjer si bom skeniral izdelke sam! Ni pogojev! V en klincev jogurt je vsteto delo prodajalke, v premium izdelke pa se njeni nalakirani nohti tako, da zelim temu primerno postrezbo. Ampak jebiga vecina vas ni vajena zaracunanega pogrinjka zato ne veste o cem govorim.

Dobro vemo o čem govoriš.
Sploh ne vem zakaj se ubadaš s tem. Itak si se že sam odločil kaj boš delal. Izbira pa je...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
tik tak je res fajn, malo pa res moti če imaš en česen, en korenček in eno papriko v isti vrečki...
če smo pa že pri hitrosti trgovin: prideš v hofer pa blagajničarka ko zmešana zmeče čez in poračuna v momentu. ne hodim veliko v hofer ampak vsaj v mariboru in dravogradu je bilo tako. ko grem na malco v spar na slovenčevo v lj rabim pa samo v vrsti minimum 10 minut, da teta počasi sprocesira 4 ljudi pred mano. katastrofa.

minimalno 45 izdelkov na minuto ali pa leti iz službe. So imeli kamere, s katerih se vidi koliko izdelkov/min naredi.

Za to ne rabi se kamere. Sam rač.program sešteva pozicije na posameznem paragonu ter število pozicij na min.