POS terminal je ločen od mašine za skeniranje izdelkov in tiskanje računa. Ena kopija slip-a mora ostati v trgovini. Zato je tam še ena reža, kamor vržeš ta papirček. V Sparu je senzor in ko vržeš noter, stiska račun in lahko greš. V Mercatorju poteka to še ročno in mora priti prodajalka, da "preveri", če si res vrgel listek v tisto odprtino in te potem spusti naprej.
Načeloma je tehnika veliko boljša v Sparu. Mute gumb, senzor za slip, tudi bonuse lahko vnovčiš, zdi se mi tudi, da je skeniranje hitrejše in tehtnica natančnejša (danes sem npr. vzel še dve navadni PVC vrečki, ki tehtata samo ene par gramov). Jih je prebavil brez ugovarjanja.
Mercator, na drugi strani, pa je bolj priročen. Blagajne so večje in prostornejše, večinoma imajo 2x4 konfiguracijo, največji plus pa je vrtiljak za vrečke, ki ima polmer več kot 1m in na katerega lahko zložiš zvrhan voziček robe (če bi želel).
Morda še par minusov:
- ne moreš kupiti navadnih PVC vrečk (oziroma jih moraš vzeti na kakšni navadni blagajni)
- večinoma ne moreš kupiti žvečilnih (čeprav so ponekod sedaj že dali tiste Orbit škatle zraven)
-+ ni čikov (čeprav to kot strasten nasprotnik štejem kot velik plus)
Sicer pa resnično, resnično upam, da bodo te blagajne prišle v čisto vse trgovine. Večinoma kupujem v enem manjšem Sparu, kjer mi že preseda drenjanje pri blagajni (sploh tisto, ko je nekdo takoj za tabo).