Mercator blagajna tik tak

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Ponavadi grem na to blagajno ,kjer sam poskeniraš izdelke jih spraviš v vrečko in plačaš ..V bistvu opraviš tudi delo blagajničarke ,ki pa ni nič nagrajeno npr s kakšnim popustom ,če uporabiš to blagajno.
Mercator prihrani ,ker ena prodajalka nadzira štiri takšne blagajne kupci pa nič ?????
bonk.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Pol bi bakice, ki hočejo pršparat 1 cent navalile na to blagajno, kjer jim neb blo nič jasno, tako kot jih za mobitel ne moreš nič naučit in bi bli še na slabšem
smile-1.gif

Drgač pa ja, se strinjam, lahko bi neki nardil v tej smeri. Men je tud zakon ta blagajna, le če ni kšnga pred mano k mučver in mu ni nič jasno, ali pa ko plačaš s kartico oz. kupiš kak alkohol, morš čakat maškaro v rdečem, da pride, drgač pa zakon, se znebim vsega drobiža zmeraj
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Ponavadi grem na to blagajno ,kjer sam poskeniraš izdelke jih spraviš v vrečko in plačaš ..V bistvu opraviš tudi delo blagajničarke ,ki pa ni nič nagrajeno npr s kakšnim popustom ,če uporabiš to blagajno.
Mercator prihrani ,ker ena prodajalka nadzira štiri takšne blagajne kupci pa nič ?????
bonk.gif

Kaj jamraš.

Dobiš zastojn vrečko
grims-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Če je pa to nagrada potem sem pa popolnoma zadovoljen.......

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Nagrada je neteženje prodajalk v smislu
- imate morda drobiž
- grumph ah vrečko ti moram dat boga jaz in mercator
- a mate pika kartico
- ostale random debilnosti
- porivanje raznik nalepk in plakatov v roke

+ free vrečke

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
folk ne razume pomena teh blagajn najbolj... Največje face so idioti, ki grejo na tik-tak blagajno z kopasto nabitim vozekom in prvo rabijo 10 min da skapirajo ka je treba, pol 15min nabijajo vse od mila do zimskih gum pa vrečk za sesalc nato vse pospravlajo. In pol sledi ekstaza,ker lahko potegne vn vsaj dve kartici in si zapiše pike pa plača. JEEJ pike
uf-1.gif
Seveda še obvezne dve minuti za pospravljanje...

Jz pa sred največje gužve komaj pridem do tistega sendviča in naletim na paciente. Če bi človek mev cajt bi itak jedel restavraciji
rolleyes-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
folk ne razume pomena teh blagajn najbolj... Največje face so idioti, ki grejo na tik-tak blagajno z kopasto nabitim vozekom in prvo rabijo 10 min da skapirajo ka je treba, pol 15min nabijajo vse od mila do zimskih gum pa vrečk za sesalc nato vse pospravlajo. In pol sledi ekstaza,ker lahko potegne vn vsaj dve kartici in si zapiše pike pa plača. JEEJ pike
uf-1.gif
Seveda še obvezne dve minuti za pospravljanje...

Jz pa sred največje gužve komaj pridem do tistega sendviča in naletim na paciente. Če bi človek mev cajt bi itak jedel restavraciji
rolleyes-1.gif

Malca, en četrtek okol 11ih, familija z dvemi otroki, 2 POLHNA vozička, pa na tik tak balgajni tamali drkajo tiste artikle čez skener
bonk.gif

Prav prepovedal bi takim na te blagajne hodit ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.084
113
v lokalni ostariji
in kaj te moti če družina s 2 nabasanima vožičkoma sama se igra na tik tak blagajni? prav je...

če nebi bili tako asocialni nebi hoteli da vam streže stroj...

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Tik tak blagajna je super stvar. Ni ti treba cakat v vrsti da mamca najde tiste kovance al pa da gospodicna s 5-imi karticami najde pravo, tisto na kateri je denar. Ce pa imas cas in ti sede da te kdo z vozickom v spodnji del noge nabija, potem gres pa valda v vrsto. :)
Nisem pa nikoli dozivel da bi bile vse blgajne TikTak zasedene, tako da zgoraj opisanih primerov ne poznam.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
To pa ne vem zakaj, saj nikjer ne piše da je za mikro nakupe ?
Ja, samo ne razumeš. Take nove stvari lahko uporabljajo zgolj tehno friki, kateri sledijo zadnji modi in seveda morajo biti te blagajne prazne, ker oni pa ja nimajo časa čakat v vrsti.
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik paci pravi:
bonk.gif

Kaj jamraš.

Dobiš zastojn vrečko
grims-1.gif

Sem bil v Leclercu po dolgem času ( pa me zagotov spet dolgo nebo) , pridem na blagajno z naslednjimi stvarmi : zmrznjen pomfri, kruh pa eni piškoti se mi zdi. In na blagajni mi da eno tisto mal prozorno vrečko in vanjo zbaše pomfri. Pa ji rečem ce mi da lahko še eno vrecko, da dam se kruh pa piskote notr in bejba da to pa ni možno, da lahko jo pa kupim ( to tamalo, da nebo pomote ) .

Pa da jim je... sunce zarko, nej dvignejo na vse izdelke ceno za 1 cent pa bojo te vrečke male si pokril, ne pa da začenjajo se to racunat.
Skratka, ze tko jih nisem maral, s tem jih imam pa "še raje".

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
ksz: Zarad mene če Leclerc danes zapre, ga ne bi čisto nič pogrešal. Tako debilne štacune pa njegovega vodstva se na daleč izogibam.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
+ vrečke (večje in boljše kot tiste plastik-fantastik zastonjske na navadnih blagajnah)
+ izdelki gredo iz vozička/košare direktno v vrečko
+ ni nikogar za tabo, ki bi mu prodajalka že skenirala izdelke, medtem ko ti še nisi pospravil vsega v vrečke
+ v splošnem si hitreje fertig (večji Mercatorji imajo 2x4 blagajne, v redkih Sparih pa so zaenkrat še pri 1x4)
+ vrtiljak za vrečke (ko se vrečka napolni, samo zavrtiš in že filaš novo)

- nadležna sinhronizacija (čeprav v Sparu je tipka "mute")
- v Mercatorju moraš čakat na blagajničarko, če plačuješ s kartico (v Sparu je to rešeno s senzorjem, ki ve, kdaj si slip vrgel v mašino)
- ni možnosti vnosa več enakih izdelkov, npr. 6 x enak jogurt (verjetno zaradi varnosti?)

Kar se mene tiče, je dovolj plusov, da sploh ne rabiš nekih dodatnih popustov na teh blagajnah. Zaradi mene lahko odstranijo vse navadne blagajne razen parih z napisom "samo za upokojence" in je to to dokler ne bo RFID-jev na vseh izdelkih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
-če si ekološki in daš več posameznih artiklov zelenjave v isto vrečko in nanjo več kod se blagajni sfuzla in te obdolži kraje
-če ti otrok poje žemljico ti pa samo skeniraš prazen škrnicelj isto dobi napad (dela po principu teže)
-če predpakirano sadje/zelenjava odstopa od teže na deklaraciji je isto
-e imaš alkoholno pijačo moraš počakati na prodajalko da lahko nadaljuješ, ker teži z izdelkom z starostno omejitvijo in ti ne pusti skenirati naprej...

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Pa kaj še vedno hodite v mercator ???
bonk.gif

Izgleda imate preveč denarja,......je pa ja najdražja trgovina v SLO !!!!
uf-1.gif

lol

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sorry, ampak Lidl/Hofer/Eurospin ima poden ponudbo vin oz. ima v glavnem tretjerazredna vina ki so dobra kvečjemu za pijančke takoj zjutraj.
LeClerc mi je predaleč, potem ostane Mercator/Spar.
Ča je denar, prevoženi kilometri pa tudi. Enkrat boste že zastopili da zato da prišparam 2 EUR naredim za 10 EUR stroškov ni baš ekonomično...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dobri argumenti! Sam nisem še nikoli tega opazil...

Je pa res, da mora biti nekako poskrbljeno za varnost... to je pač tehtnica.