Menjava predrte pnevmatike na avtocesti

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zgodilo se mi je kar nekaj let nazaj. Enih 15. Štartal iz cestinske Log prot Vrhniki, stisnem tista 1.8T jajca in nekam čudno zapeljuje avto. Bilo je skoz slabše, tako da sem se ustavil čisto ob robu, toliko, da sem še lahko dal dvigalko na asfalt. Bila je prednja desna. Če bi bila leva, Mejduš ne vem, če bi jo. Namreč, že takrat so bile travme. Padel je že mrak. K sreči sem imel s sabo Maglite. Odprl prtljažnik in obesil trikotnik. Vse štiri žmigovce in ko sem menjaval gumo je bila Maglite usmerjena proti kamionom, ki so se vozili proti meni. Za 100% sem vedno še prijel luč in mahla proti kabini, ko je bil blizu. Skratka, ni bil lep občutek. Šraufal pa tako hitro da se je kadil
grin1.gif
, nič pospravljal, vseskupaj zmetal v prtljažnik in VIA.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
če je le možno se peljem do postajališča...sreča v nesreči je bila 2x, tako da sem to lahko storil..siceer so potem gume povsem hin, ampak nema veze.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.093
113
Na podlagi česa ti DARS zaračuna to? Zapišejo tablice, zahtevajo tvoje podatke na licu mesta?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-391
113
kzs

jest sm sam kantico v avto spraznil, luknja na levi strani... tistih 2min je bilo strašljivo ko kamion mim tebe 100 useka...

da bi mogu gumo menjat... uf, bi bilo adrenalina!!!

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
menjal. kje boš še asistenco cakal...enkrat v nemčiji levo gumo, cel čas sem z enim očesom gledal da me kdo ne pobere. Nasrečo sem imel sabo akuvijačnik tako da ni trajalo niti minuto. Drugače pa če zgleda nevarno poljem do postajališča. Zadnjič sem z XL pnevmatiko šel brez problema 20km

Kakšna huda šravfarica je to, da lahko odviješ vijake na feltni?
confused-1.gif

Tako,odvije kot za šalo

To ti stalno voziš v prtljažniku za vsak slučaj
confused-1.gif

Kaj pa signalne rakete nimaš
10.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
šel sem na teren nekaj šraufat drugače nimam sabo
grin1.gif

Zamenjal v minuti, vgel v sekundi vse v prtljažnik pa gas.
Mimovozeči so šli mimo s tako hitrostjo da je avto skoraj z dvigalke padel
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
bilo je v Nemčiji, seveda te oni gledajo kot bedaka ko menjaš sam gumo na odstavnem,
Menjal nebi ampak je guma dobila take bule da je avto skakal.Sem počasi hotel prit do parkinga ampak se je guma razlepila in tolkla po blatniku tako da ni bilo druge kot menjat. Asistence še nisem imel amak da čakam eno uro da mi pride kdo gumo menjat se mi ne da