Menjava predrte pnevmatike na avtocesti

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Asistenca vedno, sploh na AC mi niti na pamet ne bi prišlo da bi šel sam menjat, saj je smrtno nevarno ... sedaj imam pa itak run flat gume, tako da ni skrbi.
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
KSZ

Odvisno kako bi se mi mudilo, kakšna konfiguracija avtoceste (viadukt, dvopasovna italijanska, itd) ali je podnevi/ponoči, kakšno je vremensko stanje ali vozim s seboj še familijo.

Ampak raje ne bi tvegal, že regionalka zna bit problem. Sem že menjal pnevmatike na stranskih cestah in ni bilo prijetno v jutranjem prometu.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

ne-ne-1.gif

A ti plačaš cestnino, da se voziš po AC, ali da stojiš na AC? Se pravi ti "zaračunajo" neplačano stanje na AC.
evil.gif
to si se pa malo nenatančno izrazil, sicer nam bo DARS začel zaračunavati še stanje v koloni pred gradbišči na AC
evil.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Desno stran sem že menjal na odstavnem. Za levo pa je odvisno od situacije ter kraja

TurboD

Pripravnik
19. dec 2012
112
3
18
A se DARS sam odloči, da bo ustavljeno vozilo označil/zavaroval ali to željo izrazi voznik vozila in kliče na DARS. Recimo, čakaš na asistenco, vmes pa pride DARS in ti vozilo zavarujejo...Pol moraš plačat, če to stvar razumem prav.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
nimaš izbire, če pridejo plačaš

Tako fašistično je to, potrjujem.

S tem da izsiljujejo tudi izven - pač na sleherni cesti ki jo upravlja DARS. V mojem primeru je šlo za konec malo prometnega avtocestnega izvoza kamor sem po sreči uspel še "umaknit" avto s preostalim zaletom, ko mi je šel motor po gobe.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
nimaš izbire, če pridejo plačaš

ne plača to zavarovalnica?
Če imaš nesrečo na AC pa krije kasko, koliko vem. Ali se motim?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
menjal. kje boš še asistenco cakal...enkrat v nemčiji levo gumo, cel čas sem z enim očesom gledal da me kdo ne pobere. Nasrečo sem imel sabo akuvijačnik tako da ni trajalo niti minuto. Drugače pa če zgleda nevarno poljem do postajališča. Zadnjič sem z XL pnevmatiko šel brez problema 20km

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Ali mogoče kdo ve, zakaj je neka 48 letna ženska stala z avtom na prehitevalnem pasu na avtocesti med Ljubljano in cestninsko postajo Lom?
In povzročila nabasek od zadaj?
Se ni mogla umakniti na odstavni pas, če je morda crknil avto, ali počila guma?

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
menjal. kje boš še asistenco cakal...enkrat v nemčiji levo gumo, cel čas sem z enim očesom gledal da me kdo ne pobere. Nasrečo sem imel sabo akuvijačnik tako da ni trajalo niti minuto. Drugače pa če zgleda nevarno poljem do postajališča. Zadnjič sem z XL pnevmatiko šel brez problema 20km

Kakšna huda šravfarica je to, da lahko odviješ vijake na feltni?
confused-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

confused-1.gif

To pa res ni problem. Jo imam jaz tudi.

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
ksz
Julija mi ni bilo treba na primorski avtocesti nič plačat DARS-ov tovornjak, ko sem čakal na asistenco, niti legitimiral me ni. Je pa res, da me je v bistvu še pred prihodom DARS-a zavaroval že kolega od tistega, ki je potem dejansko naložil vozilo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

confused-1.gif

Tako,odvije kot za šalo
2515692-ingersoll.png

Priponke

• 2515692-ingersoll.png
    2515692-ingersoll.png
    44,2 KB · Ogledi: 160
Nazadnje urejeno: