Menjalnik je šel "rakom žvižgat"

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Kakšna pa je res cena menjalnika? Nekako sem živel v prepričanju da to pa res ne more "shodit"

BTW: sodelavki je uspelo nasadit 6gang DSG. Cena? 9k, z menjavo.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Kakšna pa je res cena menjalnika? Nekako sem živel v prepričanju da to pa res ne more "shodit"

Kaj pa je naredila z njim, da je bilo "terminalno" in menjalnikmojstri niso mogli zrihtat? Al je šla direkt na uradni servis po nasvet?

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
KSZ

Meni je 6 let nazaj odletel DUU menjalnik na golfu 4 karavan. Razleti se diferencial oz bakreni zatici in s tem naredijo luknjo v ohisje. Obnova pod kozolcem je bla 600 evrov, nov paje takrat prisel okoli 2 jurcka, s tem da mors tastarega dat nazaj.

Sicer je tisti menjalnik naredil se 150k km, vendar je 5 prestva od obnove zvizgala, poleg tega mi je kmalu po obnovi odletela se "podkvica" na cilindru od sklopke, ne vem pa li je to bil salabajzarsko obnovljen menjalnik al pa utrujenost materjala.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Crkne, ker folk ne zna vozt in ne menja olja v menjalniku.
Pa kaj še..

Ma point.......veliko ljudi jaha menjalnike pod obrati......uno ko se trese že ves avto in šklepeta cela armatura.....model pa še kar ne prestavi v nižjo
bonk.gif

Mam sodelavca na to foro...pa tud tukaj na forumu mamo enga ki rad jaha menjalnike (McGiver)
smile-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Kaj pa je naredila z njim, da je bilo "terminalno" in menjalnikmojstri niso mogli zrihtat? Al je šla direkt na uradni servis po nasvet?

Saj sem napisal: nasadila ga je. Na betonski količek. Delal je pa Porsche Slovenija.
smile-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Bullshit! Vsaj za te tipe menjalnika. Slej ko prej bo odletu, pa ce ne vem kako lepo delas z njemu. Fabrska napaka, ki jo nikol niso hotl priznat.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne morem verjet, da se kupi DAS AUTO in potem moraš vedet, da je treba nekaj zrihtat, preden bo nepopravljivo. Pa sej to je ŠVABA, ni to reno. In mater, menjalnik, ročni..ni to elektronika, ni to..mejne zmogljivosti.

aja..sej ojnice bati..to je mel tud tdi probleme.

ps
a 98 1.4 gIV ma tut tak problem? Kaj je za zrihtat?

ni ga avta, znamke, vozila (sem kje to trdil, slučajno????), da ne bi imel kake hibe ali napake, ki bi se pojavljala na določenih sklopih v večjih številkah. Ga ni. Če je, ga mi pokaži.
Do takrat ti pa jaz nisem dolžen nič razlagat, sploh, dokler pišeš v takem tonu.
nikjer nisem trdil, da je določena znamka brez napak, ja pa jasno še z mobisuxa, da sem že od 2004 naprej "vagovc"
sem mislil, da je namen foruma pomoč uporabnikom, ne pa prepucavanje - tako kot je bilo to v časih Mobisuxa (Motronic,ZvoneCH,RSR,BLUEgti...) - AJA, POZABIL, TO JE ALTER :D

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kak ton? kaj si užaljen?
da si vagovc mi ni znano in mi dol visi. replay je bil ante, ker si povedal nekaj o dotičnem avtu. in kle se korelacija med tabo in vagom neha.

nikoli nisi nikomur na forumu dolžan nič razlagat. pač nehaš uporabljat forum in je. ali pa samo sprašuješ. moje začudenje je letelo na kvaliteto vaga, ker nisem imel pojma, da jim menjalniki ne delajo in sedaj po prebiranju še ene teme sem mnenja, da so to pač polizdelki, tako kot mnogi drugi avti. in v tem se strinjava. mogoče uporabljava drugo terminologijo. ampak pod črto je to to. pežo das avto..isto..

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
no, strinjava se ne o polizdelkih., niti nisem užaljen, zakaj bi bil?
moti me le ta sarkazem, ki ga sedaj zavijaš v vato z nalepko "vprašanje"

Vprašaj kogarkoli, ki servisira od-do - lahko ti jih tudi jaz naštejem ene 15, pa boš videl, da kvaliteta do nekje 2010 med PSA in VAG grupo ni primerljiva, jasno, v prid VW
"ker nisem imel pojma, da jim menjalniki ne delajo" - kako to misliš, ne razumem, napiši drugače
Polo je imel težave (stari) z ležajem v menjalniku in golfi 5 (6 stopenjski). Zadeva je znana že leta in se je dala rešit brez težav.
imaš v PSA koncernu (kje si ravno pežoja našel) kup večjih težav, za katere se ve že leta, pametne in ugodne rešitve pa praktično ni

na koncu, namesto da bi se uporabniku pomagalo (beri moj prvi odgovor na njegovo vprašanje) se najde uporabnik, ki zaserje celo temo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem imel pojma o težava vagna z menjalniki. sedaj razumeš?
pežo sem dal kot ekstrem, a če pogledam das avto, menjalniki, šobe, ojnice, dp neki problemi..potem težko rečem, da me je prepričal v veliki odmik od pežoja.

pa nima to veze. tema je sedaj zašla.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nisem imel pojma o težava vagna z menjalniki. sedaj razumeš?
pežo sem dal kot ekstrem, a če pogledam das avto, menjalniki, šobe, ojnice, dp neki problemi..potem težko rečem, da me je prepričal v veliki odmik od pežoja.

pa nima to veze. tema je sedaj zašla.

bom napisal po domače: mnenje si ustvariš sam, če bi bil "od foha", bi vedel, da je VAG vs PSA neprimerljivo. Že samo, kako se šraufa (redni servisi) nek novejši PSA vs novejši VAG...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Nisem. Do sedaj sem bil mnenja, da kupis vag in vizis. Je oar kiksov, a nic hujega. Te kiksi se vecajo in vecajo.

Glej me kot kupca. Rabljen voz, do 150kkm, do 6 let, do 20k.
Od passat karan do multivan
Od x do y.

Cilj? Voziti z min okvar.
Passat, mondeo
Multivan viano
Tuareg lc

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
mondeo 2.0 TDCI
multivan 1.9 PD vbrizg, nikakor ne 2.5 pd

hvala prosim

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hvala, ampak samo nekaj. 25 tdi s 170 konji je no go. ok so 1,9, k jih nisem videl sploh. koliko let ima to oz ali je to 131 konj?
kaj pa novi 140 konjski 20 tdi?
v primerjavi z viano 220 cdi?

mondeo pred pasata? kle si me presenetil zakaj?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
vianota ne poznam, bi moral povprašat
sigurno 2.0 biturbo multivan ni sinonim za kvaliteto

mondeo pred passata ker 3C passati izjemno rjavijo, 2.0 TDI je imel kup težav (oljna, šobe itd.) do leta 2009, ko je nastopil CR motor (štiričrkovna oznaka motorja, začne se s črko C)
če že, potem A4 ali mondeo TDCI