Mehanik leta 2017

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Tudi odvetnik ko odpre in zapre vavtaro, zaračuna kakih 120 Ejev, pa če so vmes samo tri besede. "Doberdan, "Morda", ter "Adijo".
crazy1.gif

Jaz sem bil vedno proti tako podrobni specifikaciji na računu. Kaj pa naročnika briga, kaj in kako je mehanik servisiranje opravil. Pomembno je, da ga je opravil v skladu s tovarniškimi navodili za dotičen avto. Ter da garantira za svoje delo. To je vse ! Naročnik pa naj medtem opravlja svoje delo, kjer je izučen in najbolj učinkovit.

Pa če mu mehanik nalije notri navadno ricinusovo olje, pa ni važno! Važno je, da so karakteristike tistega "ricinusovega olja" v skladu s proizvajalčevimi karakteristikami, pa četudi ga je šel v Srbijo na pijaco kupit, za desetino cene.

Reci mu, da ti na računu specificira strošek papirja za račun...da ti ga obračuna tako kot mehaniki...
priden.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ja !

Ko greš na avtobus in kupiš karto, na njej piše preprosto samo cena prevoza. Nič, koliko je strošek šoferja, pa mehanika ki je moral priti zjutraj pomagat avtobus užgat, pa vseh mogočih amortizacij itd .... Preprosto : Cena prevoza od A do B.

Pa trgovec ti tudi na računu ne prikaže, koliko ga je stala nabava in skladiščenje banan, preden ti jih je prodal. Pa ga nimate prav nič za nevemkakšnega zlatarja.

Na računu od avtomehanika ni prav nič treba podrobnih specifikacij, ker samo zmedo delajo. Potrebna je pa njegova kpl. odgovornost za opravljeno (in vgrajeno seveda), do obeh jajc če treba!

Se strinjam s teboj, in me veseli, da tudi tebe Alteraši ne razumejo, ker mene tudi ne. Pri meni je sicer kriva moja izobrazba.

Še vedno pa mi ni nihče odgovoril na moje kmečko vprašanje, zakaj Alteraš ne postane avtomehanik in bo še Alteraš postal zlatar. Rabi namreč samo dvigalo za 1.500 EUR in pa YouTube. Aja, pa dober internetni prenos, da Yout tube ne šteka, pa Alter tudi... za vsak primer, če YouTube support odpove.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Tudi odvetnik ko odpre in zapre vavtaro, zaračuna kakih 120 Ejev, pa če so vmes samo tri besede. "Doberdan, "Morda", ter "Adijo".
crazy1.gif

Jaz sem bil vedno proti tako podrobni specifikaciji na računu. Kaj pa naročnika briga, kaj in kako je mehanik servisiranje opravil. Pomembno je, da ga je opravil v skladu s tovarniškimi navodili za dotičen avto. Ter da garantira za svoje delo. To je vse ! Naročnik pa naj medtem opravlja svoje delo, kjer je izučen in najbolj učinkovit.

Pa če mu mehanik nalije notri navadno ricinusovo olje, pa ni važno! Važno je, da so karakteristike tistega "ricinusovega olja" v skladu s proizvajalčevimi karakteristikami, pa četudi ga je šel v Srbijo na pijaco kupit, za desetino cene.

Reci mu, da ti na računu specificira strošek papirja za račun...da ti ga obračuna tako kot mehaniki...
priden.gif

Ja, tistega na WC-ju, ki ga je pravkar uporabil, preden sem prišel na obisk.
aplauz.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Kje kupujete gume? Gledam te linke tu gor pa cene mojih, pa nobeden ne da ceneje kot vulkanizer. Pa še bartog v fizični stacuni. Res pa ne vem, kaj jim na ceniku piše.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri širniku kupujem za moto, ostalo mimovrste oz zavisi

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pri vulkanizerju kupim. Te cene na internetu niso nic kaj cenejse kot ce jih kar pri vulkanizerju kupim.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Nič popusta na delu potem...

Sicer pa ne vem, jaz grem na nagib 20kkm na servis, dam kolikor rečejo in to je vse kar imam posla z njimi. Vedno na uradni servis, ne glede na to, a je avto v garanciji ali ne. Od 2006, od kar sama skrbim za svoje avte je tako. Oče ima podobne izkušnje se za par 10 let daljšo dobo. Mati pravi da so predragi. Je pravi alteras. Je pa vedno en deu na njenih avtih. Če črto potegneš... No še dobro, da hodi pod kozolec, koliko bi to šele stalo na Remontu. Moj predragi je pa rahlo razdvojen. On in njegovi so tudi alteraši, ampak zadnji avto od 2009 pa tudi na uradnega vozi. Pravi da tudi če je dražje, je fajn, ker vmes pa neki ni treba hoditi, tako kot se je prej moglo. Pa zdaj ima renoja, prej doma pa sami VAGi v garaži.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
V narekovajih res, ker gospodinjska dela opravljam jaz. Če pa misliš karierno, pa ne. Sem pa res zadnja leta precej doma. 3X porodniška v 6 letih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Je pa to žalostno, da maš takega pri hiši, da se moraš poleg dece ukvarjat, še z gumami in servisi
smile-1.gif

Avto bo pa najbrž skupno premoženje?...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Otrok jest sicer ne štejem pod gospodinjska dela. Vse premoženje je skupno, kaj je bil point tega vprašanja?

@gatto
Ne more jih zatajiti. Na prvi pogled se poraja vprašanje, če so moji?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Evo ti vendarle babo kot treba
roza.gif
Znaš kvašeno testo naredit? (Kot treba, seveda)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Znam. Ne morem toliko cajta ns servisih in alterju zabiti, da mi ga ne bi ostalo še kaj. Vmes sem se zverzirala v peki kruha, pic, potic, krofov in slično...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Evo!
smile-1.gif

Naša mama je našim trem svakinjam lepo razložila, da - takrat ko pa zna ženska narediti kvašeno testo, takrat je pa " taprava baba! "
grin1.gif

roza.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Podrobne specifikacije zmedejo samo neumne.
In tudi če ne bi bilo specifikacij, bi se takoj videlo preveliko razliko v znesku, če bi želel imeti malo boljše olje, kot njihov čip šit, ki komej ustreza zahtevanim standardom.

Sem ti že večx...10w40 ki so ti ga nalili v 1.2 tsi popolnoma ustreza za ta motor...