Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Očitno mi je šola dala to, da danes za razliko od vas ne rabim gledat, koliko stani olje pri mehaniku in ciganit. Pa ne, da razsipavam denar, ampak dam vsakomur možnost, da zasluži.
Kot je že nekdo povedal na forumu; to, da stane kava 0,10 EUR vas ne moti. Da je ura frizerja višja od ure mehanika, ali pa v nekaterih primerih ure odvetnika vas ne moti.
Spoštujem tudi vsakega, ko zna doma kaj popraviti. Super. Jaz po pravici povem, da sem prelen zato. Raje plačam, da mi nekdo pobeli stanovanje pa vem, da bi sam to naredil 10x ceneje. Pa se mi ne da. Grem raje smučat ali pa na morje.
Clovek bozji, nehaj. Tako poniznega sw delas, pa moras obvezno v vsaki objavi povedat, kako ti hodis na smucanja, morja, pomagas revnim, placas 150% za servis vec, ker lajko itd. Spusti se z neba in se postavi v kozo nekoga na minimalcu. 600eur. Bo slo? Da se razumemo, dobro mi gre, pa se s tem ne hvalisam v vsaki drugi temi. Na ten svetu ne zivite sano taki s polno ritjo vsega, ki potem glede na visino svojih dohodmov placujete necaku vrtec.
Ce nekdo na minimalcu prispara 50eur na rednem servisu, je to greh? Pa ce prispara 200eur na turbini, ki jo naroci iz Nemcije? Ce mu mehanik del vzame, zakaj ne?
Mojemu ni problem vzeti dela, ki mu ga prinesem/ce mu ga. Enkrat sem prinesel olje, ker sem ga mel za dolivanje na zalogi. Drugace sicer nikoli, ker ma dobre cene. Ne bom pa dajal za egr 250eur, ce ga dobim za 80.
Deloma se strinjam s teboj, ne pa v celiti. Ko, kar jaz počnem za moj denar in kaj komu pomagam je moja stvar, ki tebe nič ne stane. Glede moje polne riti; ja jo imam. Priznam. Zato tudi še komu kaj dam, pomagam in ne težim za popuste. Ko enkrat ne bom imel polne riti, drugim ne bom pomagal, ker ne bom mogel. A veš zakaj? Ker upam, da bo tudi meni kdaj kdo pomagal, če bom v težavah.
Glede minimalca je pa takole. Priznam, jaz za ta denar ne bi preživel. ali pa res težko. In marsikdo se mi res smili, ne pa vsi.
Ti povem primer; prejšnjo nedeljo v oddaji Fokus na POP TV; vzdrževalec vozil na MNZ, ki dela tam za 600 EUR. Ti jare ne povem, kako in kdo tam vse služi in kako. O tem ne bom, ker sem to že povedal tistim, ki so za to pristojni. Se pravi dela za 600 EUR, ampak pravi, da mu nekako gre, ker se znajde in še kaj zasluži. A res, kako pa zasluži? Med delovnim časom in preprodajo delov?
Ampak vse to niti ni pomembno.
Poznam primer iz podobne branže, kjer iščejo podoben profil (primer zelo dobrega prijatelja). Skrb za vozni park cca. 200 kamionov, ureditev registracije, terminov na servis, ipd. Plača cca. 1.000 neto + malica in prevoz. Dajo ven razpis. Nič posebnega od zahtev. dobijo cca. 500 prošenj, od tega je 490 takih, da ne veš, ali jih je napisal nekdo resno, ali je to skrita kamera. Se pravi ostane cca. 10 vlog, kjer so kandidati kolikor toliko, da pridejo na razgovor. Se zgodi, da kandidat potrdi, da pride na razgovor, pa potem dejansko ploh na pride.
Skratka, plača se meni zdi korektna. Bo še kdo tukaj povedal, ki se na to malo bolj spozna. In torej, zakaj se tak gospod, ki po tem kar je na TV povedal dejansko paše na to delovno mesto ne prijavi? Imel bi vsaj 400 EUR neto večjo plačo, kar ni malo.
Pri nas v moji firmi kot sem že rekel ni slabi plač. V 20 letih kariere se še ni nikoli prijavil na delovno mesto nihče iz JU? Zakaj? Morda zato, ker je dejansko treba delat za plačo?