Medved na Kureščku

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
ste poklicali PopTV?
evil.gif

Nam so tudi včeraj košute pojedle jagode na vrtu, razmišljam da bi poklical policijo....
(to da smo ostali brez jagod je res
cool-1.gif
)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ah ne... raje jih zastrupi! Daj jim pohano viledo, z malo marmelade namazano...

Jest sm pa prov vesel, če kdaj vidim kakšno divjad na kakšen izletu! Če bi živel na podeželju, me ne bi čisto nič motilo, če bi bili okoli nas. Sej za to pa greš v naravo živet! Da si v stiku z naravo, in divjat vsekakor je narava, in paše zraven gozda, čistega zraka, miru...

In počasi se bo treba začeti zavedati, da v gozdu nismo sami, in da lahko tja pa sem kakšno zver srečamo. Sej na srečo se nas povečini bojijo, in se že one prej umaknejo, ampak kdaj se pa lahko zgodi, da se kakšno preseneti. Takrat pa ni luštno, če ne tečeš hitro! Tko kot so table pred dvorišči, da je hud pes za ograjo, bi morale biti table pred gozdom, da so notri divje živali. Zdej pa če si tok želiš tistih gob pa kostanja....

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Žal se grobo posega v prostor divjadi in se moramo mi prilagajat njim, ne pa divjad nam....
če bi se ljudje vsaj malo poučili o dvijadi, ne bi bil to tak bav-bav...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
jah žal divjad ni tok pametna da bi se znala, zato se pa mi lahko...

aja, če so pa obvestila na tv me pa ne moti. Moti me edino to, ker so ponavadi prikazana kot grožnja, ne pa kot le opozorilo. Na popu zihr komaj čakajo, da jih kdo pokliče, in pol je to cela tragedija. Otroci so v nevarnosti, starejši tud, skor da ne predlagajo, da naj okna in vrata z dilami zabijemo, ker znajo zveri tud razbijat in vlamljat...

Za podučitev o divjadi bi tud lahko bila kakšna oddaja, al pa kej podobnega.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
cela dolenjska in notranjska je polna medvedov
evil.gif

Pa noben ti ne bo nič naredil, razen če boš stopil med mladiča in samico...seveda če piha veter od tebe proti njej...

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
to pomeni, da imaš slab gozd!
smile-1.gif

ja mal kakšne sledi opazuj, pa boš mogoče tud kakšno večjo, kot je tvoja dlan, našel...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.054
1.269
113
42
Mi imamo Vikend na Kureščku in hodi po naši travi in serje na sosedovem vrtu...smo ga tudi videli večkrat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
Problem jaz vidim v tem, da se je žival "udomačila" in da ji življenje v gozdu ne ustreza več. Na lažji način najde hrano v smetnjakih, vrtovih.....
V določenih predelih pa smo seveda tudi ljudje posegli v njihov prostor.
Pri mojih starših (10 km od LJ) vidiš marsikaj. Pa ponavadi vidiš več na obdelanih površinah kot pav gozdu....

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Lihkar je v porocilih na popu "lovec" briljiral s svojim mnenjem, seb nej metek poslje nekam, ne pa medvedu.....

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ynos,
mene osebno ne moti noben medved, saj je žival lepa in neškodljiva. Pa čeprav spada med zver. Sosed mojih staršev ga je letos spomladi imel na balkonu, pa se ni vznemerjal. Pač če je tukaj ga sprejmi kot vsako drugo bitje. TI SI PRIŠEL V NJEGOVO OKOLJE.
Spoštuj naravo in vse živo v njej. Ne hodi v brlog dražit. Pusti mu okolje v katerem živi, da lahko normalno živi.
Medved nikoli ne napade sam, zmeraqj in prav zmeraj, je napad sprovociral človek, ali pa njegov najboljši prijatelj, ki je pritekel v njegov brlog.
Kaj bi naredila vsaka normalna mama/roditelj, če bi prišel z namenom škodovati tvojim/njenim otrokom?

Ne želm te žaliti ali prizadeti, amak to so dejstva

lp D

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
In kako pogosto je pri vas na dvorišču sredi belega dne? Se ti zdi prav, da so opozorili okoliške prebivalce?

Približno dva do trikrat tedensko

lp D

bonk.gif
(ni tebi namenjen)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Kje sem pa napisal kaj, kar trdiš?

Sem napisal, da naj se ga odžene? Da naj se ga draži? Popolnoma nenevaren pa ni..., če neznani pes ni popolnoma nenevaren, potem je medved še manj.
wink-1.gif

Podpiram kvečjemu obveščanje bližnjih stanovalcev, ker je to popolnoma normalno.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ne Ynos, gre za nekaj drugega, ravno tu je problem.
Če si se priselil v okolje, kjer je medved doma si moraš vzeti v zakup to, da ga boš tudi srečal.
Medved je bil tam mnogo prej kot MI.
Nisem nek obseden naravovarstvenik, vendar mi spara živce, ko je prva stvar, ki so jo rekli, žvau treba ubit ,je bla na našem vrtu.

Bulshit, žival so si le ti dotični sami pripeljali na njihov vrt, saj so ji stregli vse po vrsti od mleka in kruha, ker je bil revček lačen pa ga je treba nafutrat.
Pri nas tega problema ni, moji so gor na hribu že 11 let, redno sem v hosti vsak teden poleti in pozimi vsaj dvakrat in ga še nisem srečal. Videl sem svež medvedji kakec, da se je še kadilo iz njega medota pa na žalost še ne.
Rad bi ga videl v živo, če bi ga rad srečal ena na ena pa ne vem.
Pa, da ne boš misll, da sem kakšen mulc, po grobi oceni sva približno tu nekje, mogoče sem celo malo starejši.
Glede opozarjanja ljudi pa takole, skoraj na vsakem drugem drevesu na vsaki poti oziroma na začetkih poti je tabla Območje medveda, tako, da ljudje se gibljejo na lastno odgovornost.

lp D

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Ne Ynos, gre za nekaj drugega, ravno tu je problem.
Če si se priselil v okolje, kjer je medved doma si moraš vzeti v zakup to, da ga boš tudi srečal.
Medved je bil tam mnogo prej kot MI.
Nisem nek obseden naravovarstvenik, vendar mi spara živce, ko je prva stvar, ki so jo rekli, žvau treba ubit ,je bla na našem vrtu.

Bulshit, žival so si le ti dotični sami pripeljali na njihov vrt, saj so ji stregli vse po vrsti od mleka in kruha, ker je bil revček lačen pa ga je treba nafutrat.
Pri nas tega problema ni, moji so gor na hribu že 11 let, redno sem v hosti vsak teden poleti in pozimi vsaj dvakrat in ga še nisem srečal. Videl sem svež medvedji kakec, da se je še kadilo iz njega medota pa na žalost še ne.
Rad bi ga videl v živo, če bi ga rad srečal ena na ena pa ne vem.
Pa, da ne boš misll, da sem kakšen mulc, po grobi oceni sva približno tu nekje, mogoče sem celo malo starejši.
Glede opozarjanja ljudi pa takole, skoraj na vsakem drugem drevesu na vsaki poti oziroma na začetkih poti je tabla Območje medveda, tako, da ljudje se gibljejo na lastno odgovornost.

lp D

Še enkrat...nikjer ni bilo rečeno (vsaj ne z moje strani), da so medvedi na vrtu za odstrel. Glede opozarjanja, pa sem mislil, tiste prebivalce, kjer se medvedi manj pogosto sprehajajo. Npr. Ljubljana-Golovec, ipd..., bližina naselij, ....