Medved na Kureščku

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
Na popu sedajle prispevek o medvedih na kureščku.
To mi deli, čakam jih v tivoliju....
pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Joj, kakšen javkanje zarad enga al pa večih.
Pri nas je zadnjih 14 dni razmetaval vse okrog. Gre za majhno živalco. Šape ima velike kot ta mal pepelnik. Groba ocena
je cca 60 kil. Čakam, da ga slikam in pol klele fotko napopam
smile-1.gif
.
Zavedati se je treba, da smo se mi naselili v njihovo okolje in ne oni k nam.
Krivi so si pa ljudje gor sami, ker poznam nekaj hudo pametnih ženščin, ki se jim je malček smilil, pa so ga futrale.
Zdaj pa županu težijo, da jih revček ogroža, ker jim vsak drugi ali tretji dan po vrtu razloži vse kar najde.
Na žalost se bo ulegu pod kuglo kakšnega ekologa,da se bo lahko pol slikal z " trofejo "
Tistim, ki so ga futraql je treba kuglo u glavo ruknt.

lp D

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ampak, prispevek je bil pa skrajno hecen:

medveda je najprej opazil nekdo, ki se piše Medved, kasneje pa je govoril še Šapec ....
hysterical-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
problem je v tem, ker so se na obrobje Ljubljane preselili mestni otroci in pozabili da živijo na območju medveda...zdej pa jamrajo...
Sploh ne moreš verjet...kot da bi se v ZOO čudil ker si videl tam leva in slona
rolleyes-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ravno v tem grmu čepi zajec (medved). Ljudje smo poselili njihov življenski prostor, potem pa se še ne držimo/jo določenih pravil.
Gori na hribu se da praktično vse videt, srne so vsako jutro na vrtu in jejo srčke od solate, videl sem že risa in divje svinje. Le še medo mi manjka v tej zbirki, in če bo boste fotke deležni tudi vi.

lp D

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
Ne, medvedi se tam šetajo že skoz, po novem pa tam sedaj živijo ljudje

Po novem? Torej v zadnjem mesecu so se naselili ljudje tam?

Ljudje so se naselili leta nazaj, takrat so medvedi migrirali stran. Sedaj so se nekako vrnili bližje naseljenim področjem in edino logično je, da se prebivalce opozori.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Kurešček je bil vedno vas z nekaj lokalci in vikendaši.

Ko so se cene nepremičnin v LJ dvignile v višave, so ljudje prodali stanovanja in hiše in se preselili na obrobje, med drugim tudi na Kurešček. Niso se pa pozanimali, da je tam naseljen medved in da je za nekoga iz mesta malo preveč divjadi. Sedaj se pa panika zaganja. Tudi pri nas (cca 10km zračne linije od Kureščka) je čisto normalno da se medved sprehaja po vasi, tudi sredi belega dne...
Da pa bi lahko vsak dan ko se vračam zvečer iz Lj povozil kakšen zajten kos divjadi pa sploh nebi...
Dnevno čez cesto letijo lisice, divji prašiči, srne, košute jeleni, medvedi, risi...itn...
Pa se pač ne sekiramo, mi smo naredili cesto čez njihovo pot,,,ne obratno

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Prav, niso se pozanimali, zato pa je prav, da se jih opozori.
wink-1.gif

"Pa se pač ne sekiramo, mi smo naredili cesto čez njihovo pot,,,ne obratno "

Še enkrat in zadnjič...tega ni nihče zanikal...