medsoseski odnosi, kaj pa drugega :(

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Soseda si pac ne mores izbrati in kar je je.

Ze vrsto let nam soseda najeda, posilja inspekcije, "grozi" na lep nacin, tako da ne mores reci, da je to direktna groznja itd itd.

Hisi imamo 10 m narazen. Pred 20 leti so naredili od hise do meje na sredini med hisama leseno drvarnico, papirjev za to nimajo, danes spet "lepe" groznje, na meji imajo tudi klasicno leseno ograjo velikost 1m, za katero tudi nimajo papirjev, stoji ze vrsto let ... hkrati pa nam tezijo, da ne smemo nic postaviti na mejo ali tik ob njej.

Imam male otroke in se mi bo utrgalo, ce jima kdaj skrivi kaksen las.

Zdaj pa vprasanjea(ker se mi vzigalna vrvica hitro krajsa):
- je kaksen predpis, da na naso stran meje ne smem politi gnojnice?
- kaj se steje za ograjo (velikost, material...) da jo lahko postavim tik ob meni a se na naso stran in da zaradi tega ne bom imel pravnih posledic?
- kaj bi vi postavili vmes?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Gnojnice včasih nisi smel polivat od sredi novembra do srede februarja in po snegu. Mislim pa da nekaj od tega ne velja več.
Glede ograje os se pozanimaj na tvoji občini. lahko tudi dvigneš lokacijsko informacijo za tvojo parcelo, mogoče boš že tam dobil kako info.
Polij na debelo, pa ****** na dopust.
Razmišljam kaj ima najmočnejši vonj. Kurji gnoj ni čisto nedolžen. Edino trava ti bo ponorela.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Veš kaj mi ni jasno...če so glupi sosedi predvidevam da nimate stikov z njimi. Kako lahko oni sploh kaj vejo kaj nameravate in kaj ne? Če pa preventivno lajajo prek meje jih pa opozori po morebitnih posledicah !?

Na svojem postavi kar želiš...če ti hodijo najedat jim reci da jim boš zažgal drvarnico z njimi vred.

Ne vem no...kaj se pustiš provocirat na svojem?

Če ne dajo mir, ko odpeketajo na dopust, pokličeš bager in jim vržeš ograjo ven...na njihovo stran...naslednjo naj delajo pol metra noter na svoji strani.

Klin se s klinom zbija...če ne gre drugače...al pa kak zob.
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
če se ne motim, je po novem lahko ograja (vrsta in višina lokalni predpisi) tik ob meji, s tem, da mora biti vse (temelji, stebbi, karkoli že imaš) na tvoji strani, če je soglasje soseda, potem je lahko ograja direkt na meji

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
dam raje vse na svojo stran. ce lahko dam 2m visoko mejo, jo naredim se ta taden. betonsko, mamicu ji!
kam poklicem oz. grem, da pridobim to informacijo?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Greš na občino oz. poiščeš občinske odloke. Direkt ob mejo najbrž ne boš mogel postavit 2M betonske ograje. Pri nas je mislim da 160 max pa še skoz se more videt (brez soglasja). Mislim pa da se 1m od meje zanj veselica konča. Če mu tam postaviš 5m betonski zid z bodečo žico na vrhu ali pa 10 m ciprese, se lahko gre gladko slikat s svojimi prefinjenimi grožnjami.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Praviš da on tebi pošilja inšpekcije, sam pa ima postavljeno na črno?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ja, ampak mislim, da po dolocenem casu zadeva zastara, ce se sosed (jaz) ne pritozim. in meni je takrat bilo vseeno ... jah, dobrota je sirota :/

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
PUP ali danes nek drugače imenovan odlog pove vse. ne bit zaletavi in ne misliti, da se da vse. kljub pup-om in pravilom se še vedno gradi preveč po svoje, a pretiravat vseeno ni treba.

zob za zob opusti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za objekte velja 4m odmik od meje brez soglasja (razen če je v PUP drugačna, manjša razdalja). Hudič je v tem, da za enostaven objekt to ne velja. Vendar ima tudi enostaven objekt svoje omejitve. Pa spet, za enostaven objekt ne potrebuješ GD... Za ograjo tudi ne, če je v skladu z PUP. Če ni...
Lahko pa narediš nove geodetske izmere... Meni so se meje med izmerami ki sem jih sam naročil (2010) in temi ki jih je izvedla občina (2012) meje zamaknile za vsaj pol metra... Ko sem protestiral in želel razlago kako lahko do tega pride če sta pa obe firmi uporabljali enako tehnologijo, metodologijo in geodetske točke mi je, pazi, IBE pribil da so oni nezmotljivi...
smile-1.gif
in kot taka predmet rušenja...
Kompostnjak z ostanki hrane in vrtnega odpada je tudi v redu zadeva. Pa recimo grmovnice ob ograji ali bršljan...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Soseda si pac ne mores izbrati in kar je je.

Ze vrsto let nam soseda najeda, posilja inspekcije, "grozi" na lep nacin, tako da ne mores reci, da je to direktna groznja itd itd.

Hisi imamo 10 m narazen. Pred 20 leti so naredili od hise do meje na sredini med hisama leseno drvarnico, papirjev za to nimajo, danes spet "lepe" groznje, na meji imajo tudi klasicno leseno ograjo velikost 1m, za katero tudi nimajo papirjev, stoji ze vrsto let ... hkrati pa nam tezijo, da ne smemo nic postaviti na mejo ali tik ob njej.

Imam male otroke in se mi bo utrgalo, ce jima kdaj skrivi kaksen las.

Zdaj pa vprasanjea(ker se mi vzigalna vrvica hitro krajsa):
- je kaksen predpis, da na naso stran meje ne smem politi gnojnice?
- kaj se steje za ograjo (velikost, material...) da jo lahko postavim tik ob meni a se na naso stran in da zaradi tega ne bom imel pravnih posledic?
- kaj bi vi postavili vmes?

Na občini naroči lokacijsko informacijo za gradnjo enostavnega objekta=ograje, plačaš par eur in not ti bo pisalo koliko je lahko visoka ipd. zgodbe

Nato angažiraj temnega izvajalca s pomočnikom, da jo postavi

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
kako je pa kaj z zastaranjem? ce so zgradili preblizu leseno drvarnico in zadeva ne zastara, jih jaz prijavim inspekciji ... je kaksen rok ali ne?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Jaz se v živo spomnim, ko je tvoj sosed 2 leti nazaj, Junija, postavil to drvarnico
wink-1.gif

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne štekam kako sosed kar iz ljubega miru težari kaj ti lahko in kaj ne smeš početi po svoji parceli? Ga na kak način provociraš?

Morda ne smeš zidati tik ob meji, lahko pa tja odlagaš ravno kar hočeš.