medium gaming comp

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Par vprašanj glede mindfactory.de:

1. kako so zadeve zapakirane v paketu, se bojim da bi dobil kakšno zadevo v več kosih kot je bilo mišljeno
grin1.gif

2. garncija je verjetno evropska torej bi se načeloma dalo z računom pri nas uveljavljati?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Par vprašanj glede mindfactory.de:

1. kako so zadeve zapakirane v paketu, se bojim da bi dobil kakšno zadevo v več kosih kot je bilo mišljeno
grin1.gif

2. garncija je verjetno evropska torej bi se načeloma dalo z računom pri nas uveljavljati?

pri vseh narocilih sem dobil v mehurckasti foliji. to naj te ne skrbi.
Garancija je pa zal FCO Nemcija. pri nas ne bos mogel uveljvaljati, razen za nekatere stvari. (plata, ram, napajlnik, graficna, procesor... pa sigurno ne pri nasih uvoznikih)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ali že obstajajo (vrjetno) matične, ki znajo čez noč, ko laufajo samo torenti cel sistem nekak spravit na minimum?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Recimo ta matična ima že svojo grafično https://www.asus.com/Motherboards/B150-PRO/overview/
Jst pa za video obdelavo (adobe premier in after effects) uporabljam nvidia geforce gtx 285, zaradi gpu pospeševanja.
Ampak tega montiranja ni veliko in bi dejansko lahko recimo dvi kabel preklapljal med grafičnima.
"problem" je v tem, da nvidia skos na full laufajo ventilatorji in je glasna. Se bi dalo potem nvidia grafično kako izklopit, ko je ne bi potreboval? Ne bi je ravno ven šraufal:) Ampak kak klik, da rečem, da jo naj ugasne... Disable v device managerju bi naredil to?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Matična nima grafične, ima/ali nima jo procesor.
Vprašanje, če je zastarela 285 sploh boljša od trenutnih integriranih z namenskimi dekoderji. Itak pišeš, da ni pogosto, js bi jo kr ven vzel pa je. Sicer pa nekatere nove grafe imajo opcijo fan off pri neuporabi (do 65 stopinj), tako da imaš tih sistem. Meni cel sistem kuri cca 40w v idle oz browsanje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zavedli so me priključki in čip intel b150.

Tudi to sem pomislil ja, če ne bi bla vgrajena grafična že močnejša. Samo mi "nič" ne nuca, če jo program ne zna/noče uporabljat in vso delo prevzame procesor. Mogoče bi tudi že nov procesor bil boljši, kot trenutna konfiguracija skupaj.

Pa ti ventilatorji laufajo med browsanjem?

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Mam Japko Macbooka Pro, za namizni mi je pa preveč dat še za en jabuk. Itak večino časa visim na laptopu, tist je samo za kakšne bolj zahtevne projekte in nebi dajal 1,5k in več za mašino.
smile-1.gif

PS: Drugače pa ko greš enkrat iz Windows laptopa na Macbooka je kot noč in dan. Nikoli ne kupim več ''običajnega'' laptopa, to je kot noč in dan. Pa prej nikoli nisem imel nikakršne izkušnje z Apple maci, pa nisem verjel, da naj bi bila taka razlika. Touchpad, ekran, baterija...meni to pretehta prilagodljivost Windowsov.

lpg

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Dobra. Me zanima kolk prek jurja je dal za japko
smile-1.gif
Za tak denar pa dobiš bolan pc laptom ali pa kišto z dvema 24" ekranoma.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ne, med browsanjem se ventilatorji samodejno izklopijo, tako na graficni (semi passive gtx 970), kot na napajalniki (corsair rm650), na procesorju pa imam hladilnik mugen 4 pcgh, kjer pa imam rocno vklapljanje/izkalpjanje ventilatorjev. Laufajo samo ko grem igrat igre, drugace je kista neslisna (imam samo ssd, nobenega vrtecega diska).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glupo mi je menjat sistem, ki zelo dobro dela, samo zato, da bi bil novi tiho :/
glupo mi je pa tudi dat 100+€ ali za popravilo htpc-ja, ali pa nek androidni player + zunanja ohišja za diske.

najrajš bi videl, da bi trenutni sistem utišal brezplačno:)

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ

Tudi jaz se poslavljam od svojega laptop obdobja in kupujem gaming kisto za do 1k....ok,nimam pojma,kako bom prisel do legalnih W10,niti ne vem kak monitor in tastaturo bom vzel,vem le to,da na laptopih ne igram vec nicesar in tudi ostalega delam na njih samo najnujnejse.Ne vem niti,kaj naj gledam oz na koga se lahko obrnem.Kupi ali sestavi itd?
Vem le nekaj zadev....manjsa in tisja kista,samo SSD not,po moznosti da se jo kasneje overclocka in z lahkoto zamenja grafo.Realno mozno ali dream on?
Za vsako vaso konstruktivno idejo bom hvalezen....
Hvala
Lp

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Vav....hiter in odlicen odg.
Oboje mi je cool.Kdo to pri nas naroci in sestavi?Imamo mogoce iz nase alter skupnosti?
Zvezdice letijo....

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Mnenje? Ramov je miljon enih različnih že znotraj enega proizvajalca, tako da sploh nevem kaj gledati, ker nisem več tako domač v PC vodah. Napajalnik je dovolj ali bi se raje stegnil do kakšnih 100 eur.? Kaj pa proizvajalec grafične, 10 let nazaj vem, da je bil EVGA topšit za Nvidio, je danes kaj drugače?

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Če se že ne da dati še recimo 100 eur več, bi dal jaz raje "k" procesor in Z170 plato ven in namesto tega raje navadnega i5 in b150 plato, z prihrankom pa zamenjat GTX1060 za 1070. Poznalo se bi precej, saj procesro ne vpliva več toliko, grafična je pa orenk močnejša.

Če pa se da, pa itak pusti oboje. Greh bi namreč bil v tak "rig" dajat grafično kot je 1060.

V vsakem primeru pa ne evga grafične. So imeli zadnje čase ene težave. Kupi se MSI, Gainward ali kaj takega.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
@cizy: 1060 je za odličen (ultra nastavitve) 1080 gaming. za leto ali dve. kaj pa misliš igrati? misliš navijati? če ne misliš, potem ni potrebe po kakšnem superduper ramu... in procesorju in plati. ker ne boš izkoristil vsega tega.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Malo bi pa že navil če se da...
smile-1.gif

Kaj mislim igrati? Kaj pa vem, vse možno... načeloma pa sicer ne bo primarno računalnik za gaming, ker sem bolj pristaš konzol, zato se mi morda najbolj ne daje 500 eur. za 1070, pa tudi zaslon bo zaenkrat ostal 1080p/60hz. Tale napajalnik bi drugače "sfolgal" 1070?

Na plati nikoli nisem rad šparal, pa ta Z170-K se mi ne zdi ravno nek overkill (vsaj cenovno), ali?

Vidim sedaj, da pri BOX procesorju ni več zraven hladilnika. Kaj se splača vzeti, da ni preglasno, recimo do cca. 50 eur?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
ok, zakaj pa bi ga
smile-1.gif
a če ti avto gre 250, a bi moral iti (samo zato ker lohk) potem 280?
sicer pa vseeno, mislim, da med navadnim in k procom ni taka velika razlika v ceni. napajalnik je dovolj močan, grafične so vedno manj požrešne, isto kot procesorji.
plata, hm ja, 170 eur. mislim, da kar se tiče kakovosti, bi tudi tista za 100 bila dovolj. vprašanje je, kaj na TEJ plati bi izkoristil...
mnja, ne bom težil. če lahko, vzami. in pika
smile-1.gif

hladilnik je tudi stock dober, ne skrbi. če ne boš navijal, ne bo nikoli čez 50 stopinj prilezel
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Tole je še zmeraj aktualno, verjetno je še par € ceneje kot je bilo. http://shrani.si/f/1v/5Y/20fNVDVH/save8capture.png

Če ne pa tole (verjetno malo več kot jurja, je pa 1070 grafična not) http://www.pcgamer.com/best-gaming-pc/
http://www.mindfactory.de/

cizy
Kupi na MF, pri celem kompletu bo vsaj 100 eur razlike.
Manjka ti spodoben cpu hladilnik.

OC ni več moderno, i5 6500 je dovolj hitra zverina.
Izbrani psu je drek roba, glej super flower, xfx.
Ram je dovolj 2133 Mhz.

Podobne teme