se strinjam v mnogih točkah, ampak ...
zato obstaja podaljšana garancija - načeloma sam (trkam) še nisem imel hujših zapletov (razen diskov, ko so bili še HDD, ker pač terensko delo je stresno za "navadne" diske), tudi kolegi ne, pa so imeli kar zanimive odpovedi že (procentualno pa to izredni primeri), katere so zrihtali znotraj garancije, brez kompliciranj.
se strinjam, da se da za manjši denar zbiti skupaj računalo, ki bi, glede na pogleda na papir, moral delati boljše in hitrejše, tudi sam sem se ujel na takšne limanice, ampak žal ni tako. sicer ne vem, kako je z Win10, ampak moje izkušnje s prenosnikom so takšne, da je bil prav Win sistem kriv, da nisem mogel izkoristiti celotnega potenciala hardwarea - imel sem dvojedrni procesor, ki ga Photoshop in LR nikoli nista pognala do 100%, vedno se je ustavila obremenitev na 48% - to je bilo na Win7 Pro 64-bit. pa sem takrat potem nadgradil na Win8, kjer je procesor lahko prišel do 90%, ker je bilo nekako normalno, pa so se pojavljali drugi problemi, ko LR in še en specialni program ni delal kot bi moral in sem moral komplet workflow spremeniti ... hvala, ampak ne hvala - raje plačam več, in delam normalno in se ne sprašujem, s čim me bo računalnik presenetil tokrat na terenu ...
ampak to je komplet druga štorja in ni bistvo te teme ...