medium gaming comp

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Kako to, da kljub Xbox One in PS4, ljudje še vedno radi igrajo igre na PC-ju? Pa še precej dražje je..

Framedropi, resolucija, low/med nastavitve, plačevanje za MP, drage igre, kolegi so vsi na pcju, vse igre ki so na xboxu so na pcju, spili vecinoma lockani na 30 fpsjev itd

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Kako to, da kljub Xbox One in PS4, ljudje še vedno radi igrajo igre na PC-ju? Pa še precej dražje je..

piratske igre, sploh Slovenija....v tujini ne toliko. Če pa že, kupujejo na razpordajah po nekaj €.

Tudi rabljene PS4 dobiš po 10-15€ z lahkoto.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

piratske igre, sploh Slovenija....v tujini ne toliko. Če pa že, kupujejo na razpordajah po nekaj €.

Tudi rabljene PS4 dobiš po 10-15€ z lahkoto.

Če se gre za online zadevo pri kaki novi igri, da igraš s prijatelji ker je pač hype... moraš odkartat 40-50€. (overwatch je tak primer trenutno).

Drugače je skoraj brez veze.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Opažam, da precej odraslih tipov, tudi preko 30, igra XBOX, Playstation itd... Mogoče manj PC igre?
Kaj na to pravijo vaše punce, fantje, žene...?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Zadnjič sem steam profile odkril, pa sem malo nekatere znance in e-znance pregledal gor.

WTF.... 2000-3000 ur na CS-GO, tole se ti morajo možgani čist prevezat.

3000ur tega
bonk.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Če igraš igre pa PCju si geek, če špilaš na konzoli si uživač - glej zgornjo sliko
smile-1.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Zadnjič sem steam profile odkril, pa sem malo nekatere znance in e-znance pregledal gor.

WTF.... 2000-3000 ur na CS-GO, tole se ti morajo možgani čist prevezat.

3000ur tega
bonk.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UiybwDITSg8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jaz sem od cs 1.5 do danes imel ziher preko 12k ur

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik gpirman23 pravi:
Bom izkoristil temo in še sam povprašal za eno specifikacijo. Iščem mašino za obdelavo fotk, kdaj pa kdaj tudi video, internet in ostale stvari. Brez iger. Sam že nekaj let nisem bil v temu, zato nimam pojma kaj je kul in ne. Kaj priporočate, recimo do max 800eur z davkom. Rabim samo SSD disk 500gb, navadnih SATA imam že nekaj, ker je gor backup, zato tega ne rabim. Ohišje načeloma tudi že imam. Hvala.

sicer sva izven teme, pa vseeno ... za resno video/photo delo bi ti iskreno priporočal pogled proti Jabolkam, ker imam včasih feeling, da so narejena prav za ta segment.

drugače pa priporočam en dober procesor s solidnim hlajenjem (LR dobro mozga vse možne resource, ki so mu na voljo, tudi procesor), solidno grafiko in mnogo (hitrega) rama. SSD pa ali Samsung PRO serija ali Inteli (ta dva sta nekako še vedno najbolj zanesljiva in med hitrejšimi na dolgi rok).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ti pa tvoj občutek hehe Japke so zastarele ... Če se kaj pokvari si v riti in dostikrat se kaj pokvari. Da ne dodam, da za pol cene dobiš zmogljivejši comp...

i5 6600, 16gb rama, ssd , grafika z 8gb rama, spodobna matična, kvalitetn napajalnik in ohišje pa ti ostane še za kratek dopust. Pri japki pa boš še mogo kredit vzet in ne boš prišel blizu zmogljivosti lol

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
se strinjam v mnogih točkah, ampak ...

zato obstaja podaljšana garancija - načeloma sam (trkam) še nisem imel hujših zapletov (razen diskov, ko so bili še HDD, ker pač terensko delo je stresno za "navadne" diske), tudi kolegi ne, pa so imeli kar zanimive odpovedi že (procentualno pa to izredni primeri), katere so zrihtali znotraj garancije, brez kompliciranj.

se strinjam, da se da za manjši denar zbiti skupaj računalo, ki bi, glede na pogleda na papir, moral delati boljše in hitrejše, tudi sam sem se ujel na takšne limanice, ampak žal ni tako. sicer ne vem, kako je z Win10, ampak moje izkušnje s prenosnikom so takšne, da je bil prav Win sistem kriv, da nisem mogel izkoristiti celotnega potenciala hardwarea - imel sem dvojedrni procesor, ki ga Photoshop in LR nikoli nista pognala do 100%, vedno se je ustavila obremenitev na 48% - to je bilo na Win7 Pro 64-bit. pa sem takrat potem nadgradil na Win8, kjer je procesor lahko prišel do 90%, ker je bilo nekako normalno, pa so se pojavljali drugi problemi, ko LR in še en specialni program ni delal kot bi moral in sem moral komplet workflow spremeniti ... hvala, ampak ne hvala - raje plačam več, in delam normalno in se ne sprašujem, s čim me bo računalnik presenetil tokrat na terenu ...
wink-1.gif

ampak to je komplet druga štorja in ni bistvo te teme ...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Apple ni bil nikoli hitrejsi, kar ga je delalo mocnega je bil Firewire in sedaj Thunderbolt. Vse ostalo je mit. Isto velja za Linux vs Windows kernel.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja to pa je tudi edina stvar, ki je slabša. Če te bi teh 7ms več toliko motilo pol morš bit hc gamer 1A+
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
No, sem prebral da tile benq so malo zlagane specifikacije in pa en ghosting, da nastaja.

booooo....

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Benq ni ravno firma za lcdje... Pri dellu veš, da so specifikacije realne. Edino mogoče vzameš p2414 (24") ki je skoraj 100 eur cenejši, resolucija pa je ista! Nima pa hmdi, ampak samo displayport, ki pa je še boljši.

Podobne teme