Saj dela, če imaš pravo napravo. Jaz je pač nimam.Kako, da ne? Če pa nekateri pravijo da gre
Saj dela, če imaš pravo napravo. Jaz je pač nimam.Kako, da ne? Če pa nekateri pravijo da gre
ja, usaj za "normalne" formate, 4K je vprašanje če bo furalpc z i3 procesorjem bi bil dovolj dober za htpc, pa recimo kodi?
lahko prosim za malo pomoči.ko berem te silne kunšte se sam smejem
en rabljen mini pc za 60€, librelec (kodi included), dela preklop refresh rate-a bp glede na content, predvaja super smooth, ne rabiš tikat nič, tud podnapisi štimajo, dodatno je nainštaliran še docker plugin, not laufa qbittorrent z web dostopom, pa k je lih linux mašina, je še vse skup u share-u in je gor vsa šara za vse prebivalce u bajti
žre tko nek skor nč štroma (ene 3x manj kot če gor teče Windows 10 ali 11).
aja, pa če ni za en kitajski daljinc, se da upravlat preko android telefona (maš en tak priročn app, kao dljinc)
Rad bi da lahko s telefona skopiram torent na htpc in se začne sam dol vlečt. brez da prižigam tv ali kater drug pc...
upam da maš ssh (da si ga u štartu enajblal)docker mi je uspelo najdet med addoni. dalje se še mučim...
nisem... lahko naknadno? al reinstall ?upam da maš ssh (da si ga u štartu enajblal)
ssh nisem vklopil. sem našel naknadno.upam da maš ssh (da si ga u štartu enajblal)
rabiš utostart docker containerja, to poštimaš tuki:
vi /storage/.config/autostart.sh
not pa vpišeš eno samo komando, ki ti nardi pull qbittorrent-a in nastavi kar rabiš, primer:
docker run -d --name=qbittorrent -e PUID=1000 -e PGID=1000 -e TZ=Europe/Ljubljana -e WEBUI_PORT=8080 -p 36639:36639 -p 36639:36639/udp -p 8080:8080 -v /storage/config:/config -v /storage/torrentdownloads:/downloads --restart unless-stopped lscr.io/linuxserver/qbittorrent
3x maš svitch -p (port forward, 2x za TCP en z UDP, isti port morš pol na routerju naštimat za port forward, razen če dela upnp), 1x pa še port forward je za webui (8080)
maš tud config parameter WEBUI_PORT (dost samoumevno)
pol maš pa še 2 parametra:
- /storage/config:/config (/storage/config je loklna mapa na serverju, kjer bo shranjen config, /config je interna lokacija znotraj docker conatinerja in te ne briga, tko je container narjen in pika)
-v /storage/torrentdownloads:/downloads ( /storage/torrentdownloads podobno kot prejšni, je to lokacija lokalno na serverju, kamor boš odlagal torrente, tadrug del je interno specficčna mapa v docker conatinerju, ki je fiksna in se ne ubadaš s tem, tko pač je)
Ko pol greš na webui, si lohj nastaviš kako in kaj, npr tkola:
Poglej priponko 77020
Kar se tiče qbittorrenta , on "vidi" tiste fiksne mape znotraj (interno) in ne map kojih maš poimenovane fizično na serverju, zato se uporabljajo sam imena teh internih map, torej /downloads
u bistvu enako kot mountpoint v linuxu (če ti je kej znano)
ostalo ti lohk napišem me bol prot večeru, vmes ne bo doma
tole rabiš sam .torrent file spravit na uno mašino, v mapo, ki jo qbittorrent monitoriraRad bi da lahko s telefona skopiram torent na htpc in se začne sam dol vlečt. brez da prižigam tv ali kater drug pc...
Če te bo volja, razložit na način "for dummies", ker kar si prej napisal, mi ni nč jasno.ostalo ti lohk napišem me bol prot večeru, vmes ne bo doma
.config ne vidim nikjer. probal z maca, pc, telefona. Sem vklopil, da prikaže skrite mape...hmnja, to so čist linux zadeve....
vi (ali pa vim) je text editor
tole je pa pot do file-a, ki je u bistvu skripta, ki se požene ko se OS naloži:
/storage/.config/autostart.sh ("pika" pred config je sam to, da je skrita mapa)
daj probi si zrihtat tolk delč da ti dela
- ssh
- maš na mašini določeno mapo, ki je vidna preko share-a z ene druge mašine prek smb protokola (po domače, če lahk z ene windows mašine dostopaš do share-a)
torrent odjemalca ti lohk tud na remote pol pomagam zložit
tole rabiš sam .torrent file spravit na uno mašino, v mapo, ki jo qbittorrent monitorira
lih ne telefonu se s tem nisem špila, sam ni hudič da se nekak ne bil dal
ti to odpiraš preko share-asedaj sem do sem prišel... je to ok??
zakaj je : na koncu folderja torentsdownload? v windowsih mi ne pusti narediti takega imena
ja, preko share, ker drugače ne znamti to odpiraš preko share-a
načeloma se editira (kar je treba prek) ssh, pa uporabiš editor na sami mašini, npr. VI (ali pa gre na mašino z WinSCP, ker maš winse in tam užgeš edit).
lohk se skonektava pa ti poštimam,
ZS....
Sem probal za vsak slučaj še drug film. Se enako zgodi.men dela ko petarda
dej stisn "O" med predvajanjem
al pa CTRL+SHIFT+O: https://kodi.wiki/view/Player_process_info#Player_Process_Info