Mazda CX5 AWD

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Zdravo

Torej padla je odločitev da se menja avto. V ožji izbor je prišla tudi Mazda CX 5 AWD. Ker ste tukaj tudi poznavalci vas sprašujem za nasvet, kateri bo mogoče pomagal pri nakupu.
Vprašanje je za kater motor se odločit bencin G160 ali diesel CD150? Razmišlja se celo o avtomatskem menjalniku. Ali ima kdo info podatke o porabi (ne tiste s papirja)?
Za lažji nasvet letno se dela cca 30000km relacije. Sedaj je to delo opravljala Škoda yeti.

LP N

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Ja tudi to sem že gledal. Kakšen bo trend motorjev v prihodnjih letih bencin - diesel? - elektrika bo itak dobila večji delež.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede na trenutno “gonjo proti dizelasem”, je verjetno bolje razmisljati v smeri bencinskega motorja... Mazdini Skyactive bencinski motorji so se glede porabe ze precej priblizali dizelskim...

Jaz imam v planu naslednje leto menjavo... in bom ravno zaradi tega tudi verjetno vzel bencinsko razlicico... pa tudi kilometrov ne delam vec toliko, kot vcasih... nekje med 25.000 in 30.000 km letno...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Če pogledaš nemčijo in uk, prodaja novih dizlov je zelo padla, ker je folk strah, da jih čez nekaj let noben več ne bo hotel kupit. Temu posledično so že zdaj cene rabljenih konkretno padle.
Če razmišljaš o avtomatiki, ti bo vsak rekel ja, ker je enostavno zakon.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Sam res ne vem, a so kake težave s skyactive bencinskimi motorji??

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
Op, pa si že preizkusil vožnjo z Mazdinim bencinarjem? Če si razvajen s turbodizlom, znaš biti razočaran.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.147
357
83
Goriska
Jaz bi vzel dizla, predvsem zaradi navora

Sam imam 3.0d biturbo ze kar nekaj casa, delam cca 8-10kkm letno in nisem se imel kaksnega problema , poraba pa je smesna
smile-1.gif

Drugace pa imam v planu naslednje leto 340i bencinarja, kateri me je tudi zelo impresioniral z navorom ter porabo za bencinarja.

Nazadnje urejeno:

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Citat:
Uporabnik Neuromancer pravi:
Op, pa si že preizkusil vožnjo z Mazdinim bencinarjem? Če si razvajen s turbodizlom, znaš biti razočaran.
:

Ne nisem probal bencinarja. Logično mi je da ni toliko navora. Bega me samo poraba ali je res samo toliko razlike med dizlom in bencinarjem.
Konec koncev kakšne so pa slabosti mazdinega dizla. (VW vem....)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Pred nekaj leti sem preizkušal Mazdo CX-5. Tukaj je zapis, mislim, da je omenjena tudi poraba.
Model se je malo spremenil, ne vem pa, kako je z motorji. Sicer moram reči, da imamo v hiši Mazdo 2 in mislim, da se ne lažem, ampak v šestih letih ni crknila še niti žarnica.
zmaga.gif

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Pred nekaj leti sem preizkušal Mazdo CX-5. Tukaj je zapis, mislim, da je omenjena tudi poraba.
Model se je malo spremenil, ne vem pa, kako je z motorji. Sicer moram reči, da imamo v hiši Mazdo 2 in mislim, da se ne lažem, ampak v šestih letih ni crknila še niti žarnica.
zmaga.gif

Hvala za ta link. Dobro napisano!

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Zakaj se najvišje stopnje opreme dobijo samo z dizli?

Saj je oprema Revolution Top na voljo tudi v bencinski izvedbi... res pa, da samo z najmocnjesim motorjem...

aha, to so izgleda spremenili... pred časom, ko sem gledal, se niti m6 niti cx5 ni dalo dobit revolution top z bencinarjem

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Imam bencinarja, poraba od začetka (45kkm) = 6.9, pol AC (večinoma vozim do 140) in pol mesto, regionalne, veliko klancev.
Drugače pa se do 3000 obratov vozi kot dizel s 100KM (kar v bistvu v večini časa zadostuje). Če rabiš več moči, jo moraš malo zavrtet.
Na vrhniški klanec, če sem sam, gre v 6. prestavi BP, če smo 4 v avtu mi predlaga 5. prestavo (jo v resnici potrebuje).
Motor je drugače zelo tih, ni primerjave z dizlom.

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
junija 2015 sem prevzel popolnoma novo facelift Mazdo 6 z najmocnejsim bencinskim motorjem. Po 2 letih sem jo prodal, ker v tem obdobju ni bilo skupaj 2 meseca, da ne bi bil avto na servisu in se mi ni dalo vec ukvarjati. Skupaj zamenjanih zadev je bilo ze za nekje med 6000 in 7000 €. Mogoce pa sem edino jaz ime taksno sreco (nesreco).

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Tast ima G160 AWD sedaj nekje 3 leta in pol (obstaja celo nekje tema o nakupu), pa je z njim zadovoljen, je pa res, da ima prevoženih manj kot 40k km. Avto potrebuje obrate, da se premakne, poraba po hribih in dolinah pa je zmernih 8,5 litra na 100 km relativno hitre vožnje, precej kratkih razdalj in 3. in 4. prestave (v enakem režimu je predhodnica Frontera z 2.0 benz motorjem pokurila nekje 10-11 litrov).
Tast je z avtom over-all zadovoljen, tudi na daljše relacije mu je bolj udoben kot Audi, ki je tudi pri hiši. Je pa res, da je tast malo v letih in mu odgovarja visoko sedenje.
Napak na avtu v tem času ni bilo.

Sam bi sicer za tako kilometrino razmislil o dizlu, občutek moči je boljši, glede na obliko avta se kar lepo premakne, poraba bo pa tudi nižja.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Kakšnih serijskih napak motorji očino nimajo... Sam bi jo spomladi že skoraj nabavil (cca. 4 leta stara s 60.000km), a se mi je kombinacija AWD, AT in skyactive motor zdela na dolgi rok preveč rizična.