Mazda CX-9: kdo videl v živo in tudi vozil?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Range rover SPORT in disco 3 imata isto osnovo ..range rover sport je bil narejen za ljudi ki ne rabijo placa (7sedežev itd.) ampak hočejo "poceni" luksuzno vozilo. Med range roverjem in range rovejem sport pa so OGROMNE razlike povsod, druga tehnika, druga osnova in koneckoncev tudi druga cena. RR sport in Disco3 sta terenska avtomobila s pridihom luksuza, RR je pa luksuzno vozilo z izjemnimi voznimi lastnostmi.

Osebno mislim da je RR najboljše tovrstno vozilo za tiste ki si ga lahko privoščijo ... jasno si moraš privoščit tudi vzdrževanje ki je za RR ekstrem. Pa glede luksuza in voznih lastnosti RR ne moreš primerjat z X5 ali MLom (ali Touaregom -> čeprav je slednji še najbolj podoben RRju), edini od nemcev je GL, ta je dorasel angležu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Te povabim na en krog,pa boma potem ob pijači predebatirala o kvaliteti materialov in ostalega,drugač pa vsak ma svoj okus ali
sto ljudi,sto čudi.
lp.

Katerikoli angleški avto pa čeprav v nižjem razredu je daleč bolj "moden" od ostale krame na cesti. Lahko recimo za primer vzameš propadle Roverje, da ne omenjamo ostalih mondenih znamk ala Jaguar in Rolls Royce, ki v razredu preminum vozil izstopajo predvsem po dovršenem interiorju in so skratka tipični angleži.

Torej, disco 3 je super terenski avto ... ki je presenetljiv udoben in luksuzen napram ostali konkurenci. Ampak v primerjavi z range roverjem (tudi sport) je pe vedno precej špartanski in "plastičen"!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Te povabim na en krog,pa boma potem ob pijači predebatirala o kvaliteti materialov in ostalega,drugač pa vsak ma svoj okus ali
sto ljudi,sto čudi.
lp.

No ker si iz okolice MB se rad odzovem na krog drugače pa se razumemo da je govora o Rang Roverju in ne o cenejši izvedenki Sport!

Lp

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Verjetno misliš land roverje,jaz še ga na srečo nisem rabil,ker ga nimam dolgo,ko bo pa prišel čas za servis,pa grem v Avstijo z njim.
Koliko sem bral na LR forumu,se pri nas ne splača vozit k pooblaščencem (Šerbinek,Sumit,Selmar),saj baje niso dobri.
Jaz sem edino svojega imel na testeru pri Šerbineku,ko sem pripeljal avto iz tujine.
@AvtoFun,enkrat v februarju te kontaktiram,zdaj sem res v gužvi.
lp.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ni problema, naj se ti ne mudi, tolko pa glej da ne pride prej novi model ven
evil.gif

Lp