Mazda CX-9: kdo videl v živo in tudi vozil?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Oj,
ne razumem, kako misliš, da greš lahko v salon potestirat 9-tko? Al Q7 in X5?
Oba sem že pogledal, X5 je glede na Q7 manjša, tudi prtljažnik in pa razdalja med prvo in drugo vrsto je manjša, Q7 je prav velik vendar plitek prtljažnik.
Torej, velikost me zanima najprej v smislu prtljažnega prostora in med 1 in 2. vrsto, 3. vrsto sedežev pa itak ne želim imeti.
Sej v bistvu sem glede tega našel avto, ki bi meni osebno precej ustrezal ( S-max ) vendar ga ženi ne smem niti omenit niti pokazat, prav tako ne #smem# pokazat niti kakega karavana. Za SUV pa ni problema, hehe. In tako sem naletel na CX-9.
Tistemu, ki jo je pa videl v đivo na trajektu pa čestitam, tudi jaz bi jo nadvse rad videl v živo, pa magari se nekam odpeljal čez mejo.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Kaj pa če bi rajš ženo zamenjal?
evil.gif

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Thnx, bo res treba it gor pogledat, k tole spraševanje, pa branje specifikcije ne pomeni zadosti. Enkrat že kupil takole avto, pa potem bil skrajno nesrečen ( na testni vožnji nisem upal kaj preveč po gasu, nato pa ugotovil, da se avto tudi pod gasom ne premakne dosti hitreje )
lp

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Dotore, v salon v ZDA sem mislil.

Torej če se s svojimi 195 cm vsedem zadaj, se moram počutiti dobro, potem bo kul? :D

LP,
PIC

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
exactly.
če si pa pred tem sedel recimo še zadaj v X5 in Q7, bom imel popolno sliko.
thnx vnaprej

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Kaj pravite na Cheyenne? Je to popolnoma identično kot Tuareg? ( prostor v drugi vrsti in pa prtljažnik )
Vem, da je platforma enaka. Motorji so pri poršeju malo zmogljivejši kot pri Tuaregu ( bencinarje mislim ).
Kaj pa menjalniki ? ( tiptronic )
Skratka, v kratkem se bom moral spravit v nakup, hehehe, žena ne da več miru
smile-1.gif

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Če mene vprašaš ja Cayenne za razred boljši od Touarega ter Mazde... Če ne druga je v vsakem primeru bolj fensi kot ostala dva.. V tem rangu bi jaz gledal samo novega X5, Cayenna, Mercedes ML ter Range Roverja. Vse ostalo je rang nižje. To je seveda moje mnenje... Nisi pa povedal koliko denarja si pripravljen odštet. Zanima pa tudi mene če ima kdo kaj izkušenj ali informacij kako drago je vzdrževanje Cayenna? Kako pogosto se kvari itd...?

Lp

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Mater, tale pred tvojim postom je omenil Range ROVERJA, HUDA ideja.
Bom pogledal.
Hmmm, MB GL mi pa nekak ne potegne, res mi je nekak čudno škatlast.
Sej Cayenna tudi ne gledam, ker bi bil fensi ( to v Slo ni pametno zganjat , hehe ) ampak ker se mi zdi, tako kot za vse ostale tukaj naštete avte, da za cca 35K dobiš lep piece of used car.
Ok, grem RR pogledat pa malo raziskat.
Se javim, ko me bo spet kaj begalo v tej moji glavi,
thnx

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Če kupuješ SUV-a,bi ti jaz kaj takega priporočil:
ze1-0B3880.jpg

seveda ob predpostavki,da bi se odločo za land rovera,ker rang rover je absolutno predrag,v osnovi pa je isti avto,razen zadka
lp.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Bero ne piši gluposti, Land pa Range niti v osnovi nista enaka. Poglej samo notranjost, v Rangu je luksuzna, tudi pravi materiali, večja, v Landu pa je bolj ali manj špartanska. Je pa res da je Land Rover zna manj zezat kot pa Range. Še bolj kvalitetna zadeva pa je novi Discovery ampak svinsjko drži ceno.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Prvo kot prvo Land rover je znamka avtomobila,Range ali pa discovery3 pa sta modela.
Drugo:
Si kdaj sedel v omenjenih vozilih,da tako pametuješ glede opreme,materialov?
Tretje(boš malo verjetno razočaran):
Lani ene tri mesece sem kolebal med Rangom in pa Discoveryjem3,kaj naj kupim.Po dobrih testiranjih obeh(z vsakim več kot 1000km),sem se odločil za discoveryja3,ker je meni osebno lepši in pa seveda cenejši,btw na sliki je moj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Se opravičujem, prehitro sem pisal, Freelanderja sem imel v mislih, Land Rover je znamka se razume... In ja, med Discovery3 in Rangom je velika razlika, sem sedel v obeh brez skrbi. Odkrito povedano sem hotel sam nabavit Discoverya in ga nisem ker ensotavno ni vreden svojega denarja. Še enkrat, cenena notranjost. Morda je res kvaliteten (vzdržljiv in zanesljiv) avtomobil to pa je tudi vse.

Lahko se na glavo postaviš pa Mercedes C ni Mercedes E, kakor Audi A4 tudi ni Audi A6, zato pa so rangi oz. klase... Tako da ne govorit da je enako. Ne moreš dobiti za dost nižjo ceno enako zadevo.....

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Te povabim na en krog,pa boma potem ob pijači predebatirala o kvaliteti materialov in ostalega,drugač pa vsak ma svoj okus ali
sto ljudi,sto čudi.
lp.