Mazda CX-9: kdo videl v živo in tudi vozil?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Pozdravljeni,
vem, da sem tole vprašanje že enkrat postavil na mobisuxu, ampak tam se ne znajdem oz nisem bil gor odkar obstaja alter.
Torej, če ima kdo kake 1. hand izkušnje, prosim, naj jih deli tukaj.
hvala
lp

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Pred dvema letoma sem bil v ZDA in imajo pri kolegu doma Mazdo CX-9. Kaj veliko ti žal ne morem povedati, saj ga nisem vozil, tudi nevem kakšen motor ima, je pa avtomatik. Počutje potnikov je odlično, prostora veliko, zadnja sedeža pa sta poklopna v dno in sta bolj zasilna. Kakorkoli, občutki o samem avtu so zelo dobri.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Morda se bo zdelo neresnično pa vseeno. V Banja Luki je bila videna pred 1 mesecom
shocked-1.gif
.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
To me sploh ne čudi, ker, po spominu in okvirno rečeno, so bili amerikanerji na naših cestah do pred recimo 10 let skoraj izključno z CRO tablicami ali pa celo tablicami katere od bivših dežel YU.
Hmm, mislim, da je pred leti na mobisuxu nekdo napisal, da jo je srečal v LJ, sam se ne spomnim, če je rekel da je imela SLO tablice.
No, mogoče se pa kdo še najde, ki ve kaj več o tem avtu.
Vama pa vseeno thnx.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
OOOO, hondi,
dej mi povej, kako se ta stvar pelje, koliko pije, kvaliteta interijerja, če ima isofix zadaj, kako velik ima prtljažnik in kako kvaliteten je avtomatski menjalnik.
Kako in kje servisi?
za enkrat se sam tole spomnim.
Aja, pa še to: kako je bilo z uvozom, kej problemov?
thnx
lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Verjetno tako kot pri ostalih Mazdah so servisi precej zasoljeni, kvaliteta tako tako ... mešani občutki skratka. Je pa res fajn te avte vozit, so res narejen kot pravijo v filozofiji "zoom-zoom".

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Verjetno tako kot pri ostalih Mazdah so servisi precej zasoljeni, kvaliteta tako tako ... mešani občutki skratka. Je pa res fajn te avte vozit, so res narejen kot pravijo v filozofiji "zoom-zoom".

-kateri servisi točno so to zasoljeni ?
-katera kvaliteta je tako tako ?

ali si tole samo slišal pri sosedu ali v gostilni ?

Drugače pa so CX-7 zelo popularne, tako da 9ka ne more biti toliko slabša
smile-1.gif
:
http://www.genspot.com/video-178230/2009-mazda-cx-9-2009-new-york-auto-show.aspx

3.7 V6
http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=modelsSpecs&vehicleCode=CX9

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

-kateri servisi točno so to zasoljeni ?
-katera kvaliteta je tako tako ?

ali si tole samo slišal pri sosedu ali v gostilni ?

Drugače pa so CX-7 zelo popularne, tako da 9ka ne more biti toliko slabša
smile-1.gif
:
http://www.genspot.com/video-178230/2009-mazda-cx-9-2009-new-york-auto-show.aspx

3.7 V6
http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=modelsSpecs&vehicleCode=CX9

Ne nisem slišal pri sosedu, pač pa so takšne moje izkušnje. Servis na 20.000 in 40.000 km in sicer M6 ter cifra preko 320€ ni normalna, pa je zaradi mene lahko zlata Mazda. Nekaj tega odtehta resnično prijazen odnos pri reševanju reklamacij, ampak vseeno, ta cifra je draga.

Kar pa se tiče kvalitete: črički pri takšnem avtu nebi smeli biti vsaj 10 let, da o tem, da če je avto na dežju in se resnično počasi (manj kot 10km/h) odpelješ iz parkinga, da se ne moreš ustaviti in skoraj podreš rampo pred hotelom, ker premze ne primejo je pa druga zgodba. Vse to se rešuje sedaj in bomo videli kakšno bo stanje, verjemem pa da bodo rešili.

Pa še ena zadeva, ki pa ni moja. Kolegica ima Mazdo2 staro leto dni, barva se je določenih mestih sprala in se vidi osnovna barva. Na servisu so ji rekli, da to ne morejo reklamirati
bonk.gif
. Vem, da so to nove eko barve in je sranje vse skupaj, vendar da to ne morejo reklamirati je pa svinarija. Sedaj to rešujemo direktno pri drugem servisu in upajmo, da bomo rešili.

Človek je vseeno malce razočaran nad takšnimi malimi zadevami (generalno ni kritično), ampak vseeno od Mazde pričakuješ nekaj "več", to se verjetno strinjava.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ko das za servis toliko ali se vec, pri nemskem avtu je vse OK? Ko se lak lusci pri nemskem avtu je tudi OK? Ko ti "premze" odpovedo pri nemskem avtu, je tudi vse OK? Ko das za nemski avto s primerljivo opremo vec denarja je tudi OK? Vseeno pa od japonca pricakujes vec?
grims-1.gif

Pa ne primerjat sedaj pri recimo Mazdi cene na uradnem servisu, pri VW pa cene, ki ti jo zaracuna sosedov Francl, ki doma popoldan šraufa ...
evil.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Hm, ne vem kaj ti je padlo, da primerjam z Nemcem. Pa zakaj se greste vedno to vojno, ko da ste otroci. Mene kot uporabnika avta, klinc briga ali je nemški, japonski ali francoski. V nobedenem primeru ni OK, pa ni važno kakšen avto je.

Človek kupi japonca zaradi stare fame o tem, da je "nepokvarljiv" in kvaliteten. V zadnjem času roko na srce ni nič od tega. In če je to kvaliteta, potem res ne vem kaj vse crkne pri nemcih, francozih itd.

Zaključimo s tem, jaz sem uporabniku samo napisal odgovor kako je glede kvalitete in servisov. Kot sem že napisal na začetku, avti so za vozit resnično super in mu želim, da bo imel čim manj problemov.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
drugič kupi japonca ki je delan na japonskem.saj veš da evropejci ne morejo zbrano in kvalitetno delati 8 ur

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
drugič kupi japonca ki je delan na japonskem.saj veš da evropejci ne morejo zbrano in kvalitetno delati 8 ur

M6 je delana v celoti na Japonskem (Hiroshima).
wink-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Redni servis za a6 3.0 tdi na 30000 km je malce več kot 300€ ... tako da ravno ekstremno poceni ni ta mazda 6...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mene je prisel servis na 20.000 okoli 200€, servis na 40.000 km pa je bil okoli 250€ ...

Nihce ni rekel, da je ekstremno poceni... trditve so prej nasprotne... da so servisi pri japoncih pregresno dragi
smile-1.gif
... cenovno so pri avtomobilih v primerjivem razredu cene servisov kar precej podobne ... Seveda je treba gledat vedno cene pri pooblascenem servisu... ali pa vedno pri "popoldancu" ...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
moram malo povprašat
z uvozom ni bilo težav saj je avto v USA hahaha

bil je precej poceni, sploh glede na to da je bil v igri Q7 ki ima precej manj prostora in tam sneg pade enkrat na svete kvatre...

ma pa ful option opremo, ročnega menjalnika se ni dalo dobiti
v avtu je usnje itd navi BOSE....je pa VELIK avto, kar precej..

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
HONDI, HVALA!!

Zadnje vprašanje: a je velikost tega avta v rangu X5 ali je večji in je v rangu ( dolžina ) mercedesa R ? Sem bral te podatke o dolžini avta, ampak bi raje imel opis iz roke kot po mm.
thnx

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz ti lahko skočim v salon "potestirat", kar imam skorajda čez cesto.

Glede prostora imam izkušnje z X3, X5 in Q7, če kaj pomaga
smile-1.gif
.

Kaj konkretno te pa zanima za "velikost"?

LP,
PIC

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.591
2.402
113
Pomurje
Prejšno nedeljo sem videl CX-9 na trajektu iz Krka na Cres. Velik avto ranga Q7 na oko.

Je pa 9-ka veliko lešpa. Tablice so bile USA.

Lp