long range je mimosun, ker baterija glupa... teorija je samo najbolj osnovna-10k€ razlike ne moreš nikol noter spravit. ... za neke povprečne kmje.
To je verjetno edini avto, kjer se lahko to napiše.10k€ razlike? Med tamalo in veliko baterijo je manj kot 2 jurja razlike… Res pa je bolje vzeti s tamalo baterijo…
Poglej priponko 102143

zato ker ta velika je nimc al kaj ze, in je občutiljiva na hitro polnjenje, prej degradira in podobne, pač mimosun za tistih 50 km podaljška.Saj to je to... zakaj bi mi manjša baterija ustrezala? Ker mazda 6e ni mestni malček in je za moje pojme dizajnirana primarno za daljše poti.
EVKX spletna stran.. Imas vse mozne podatke in krivulje filanja..Točno to. Zato je to skoraj edini avto, kjer je manjša baterija bolj smiselna izbira.
Mi gredo pa točno te primerjave totalno na živce.
Ker kaj mi pomaga primerjava 10-80%, če večja baterija itak potem več dosega ''napolni''.
Ni mi jasno, zakaj recimo ne uporabljajo mere, koliko minut traja za napolnitev za doseg 100km po WLTPju recimo.
Vem, vem. Samo za povprečnega kupca vozil, bi bilo to bistveno enostavneje razumeti.EVKX spletna stran.. Imas vse mozne podatke in krivulje filanja..
Saj doseg je tudi odvisen od 100 faktorjev, vendar imaš WLTP, ki naj bi to standardiziral.zato ker je 35faktorjev da lahko napolniš to baterijo v nekem času.
manjše baterije so LFP večje so NMC (zeekr ima isto sceno)