Vidim da ste tu vsi poznavalci mazde diesel.
580€ sem placala na mazda servisu, ker sem bila na dopustu na drugem koncu slovenije in povsod pa ne poznam mehanikov. Ker so cistili oziroma menjali sito, so mogli podret tud katalizator in nevem kaj se vse, ker ni sito narjeno kot na starejsih mazdah. Zaradi tega so mogli spustit tud olje in ker sem mela 2000 do servisa, sem rekla naj mi nardijo tud servis menjave olja in filtrov, menjali so mi tudi nekaj tesnil in dolocene cepe. Za tri dni so mi posodili drugo mazdo, potem sem sla po svoj avto.
In avto redno vzdrzujem, tud prejsnji dve mazdi 6 2.0 sem vzdrzevala. Ena mi je zagnila, motor se danes dela, ker sem ga dala v drugo mazdo 6 in ko sem ga novembra prodala je imel 420000. Se vedno ga srecujem na cesti.
Kljub temu da sem zenska, imam nekaj pojma o vozilih (japonskih seveda). Moj prvi avto je bil suzuki swift gti, potem toyota celica, nato mazda 6, pa se ena mazda 6 in zdaj se tota mazda 6, mela sem pa tud motor hodno cbr600rr, tako da neke vem o "moskem" delu zivljenja, ce se lahko tako izrazim.
Vem tudi to, da euro6 motorji, ki jih imajo vgrajene te mazde ki jo imam jaz, niso najboljsi ampak ce mas rad mazdo, jo pac vozis. Zato razmisljam o nabavi bencinarja.