Maya Maya - je za kupit?

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Brezveze itaq se pogovarjat o tem, ker delaš nekje na tem področju in imaš predsodke. Meni je pač Maya Maya vredu roba...pa ne zdaj o denarju. Itaq je pa vrednost stvari 0 ali par nevemkolko tisoč. Toliko kot je nekdo pripravljen za to stvar odštet.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kakšne predsodke naj bi jaz imela?
Osebno niti ne propagiram MayeMaye, niti ne pravim, da je slaba roba!!

Pravim samo, da PAZITE pri teh popustih, ker zavedejo veliko količino ljudi, da preplačajo realno vrednost nekega izdelka. Pa je to lahko softshell, pa je lahko to GSM aparat, televizor ali nakup jahte
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kar se tiče njenega mnenja bi se ji kar pridržil ona sigurno ve kaj piše saj ima trgovino s šprtnimi izdelki tako da fantje tu ji ne ugovarjajte!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
ampak definitivno ni slovenska. Je pa kitajska
wink-1.gif

Dobro, to drži. So si pa proizvajalci med seboj tako različni kot mi in Kitajci. Večina ima svoje (nikakve) norme, se pa najdejo tudi proizvajalci, ki imajo strožje norme kot v EU. Z Mayo sem imel vedno pozitivne izkušnje, mi je pa jasno, da ima kdo drug lahko negativne. Tako kot imam jaz z Adidasom.
evil.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Evo, še dodatek k tistemu, kar sem napisal prej v temi. Jakna, ki sem jo kupil v Maya Maya lani, se je po enem letu začela parat okoli žepov. Šivi tudi precej hitro popuščajo na rokavih. Od kakih šestih njihvih stvari, ki jih imam, je edino en flis še vedno cel, ker sem ga do sedaj uporabljal morda kaki dve uri. Vse ostalo je v kratkem času začelo razpadat
bonk.gif

Tako, sedaj sem pa odločen - nikoli več ne kupim nobenega njihovega izdelka, ker so navadnao sr.anje.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Dokler se je šivalo pri nas, je bila firma čisto resna in kvalitetna. Odkar so preselili proizvodnjo na Kitajsko, pa samo še sranje prodajajo. Tudi mene ne bodo več videli.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jah no, saj ni treba brati mojih prispevkov. najbrz ni treba poudarjati, da se zmeraj skoraj vsakodnevno uporabljam izdelke marmot, lowe alpine, patagonia in the north face, mountain hardweare,... kupljene zacetek 90 let do danes... ampak izkljucno tistih kjer pise made in US of A in Canada. Zal je vedno manj kolekcije delane tam...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja to je spet en bentley med oblacili
grin1.gif

samo preveri da jih, tako kot marmota, patagonio in the north face v dobrih starih casih, kjer je pisalo made in US of A, delajo v kanadi! jaz dlje kot do ene vetrovke (ne goretex, softshell ampak cisto navadi pertex) znizane iz $200 na $50 eur nisem prisel, ker je stvar enostavno predraga za tako zlorabljanje. je pa kroj še bolj idealen kot marmotov..
tongue-1.gif

spajder (spyder) jakne s katerimi se kitijo cefurji izpadejo zraven tega kot skoda favorit poleg bentley continental gt
tongue-1.gif

miha_z

Zelenc'
10. jan 2011
5
0
1
Pozdravljeni!

Rad bi dodal se mojo izkusnjo s trgovino MAYA MAYA. Poskusal bom biti cim bolj objektiven in se posvetiti samo dejstvom. Ce opazite kaksno subjektivnost, se zanjo ze v naprej opravicujem , saj ni bila namerna.

Pri njih sem kupil troje “nepremocljive” hlace, ko so imeli akcijo -70%. Same hlace so stale 187€ (s popustom 56€). Na slikah prilagam racun za dokaz. Hlace so narejene iz cca 0.2 mm debele plastike (varianta goretex), pod tem pa imajo mrezo, kot je lahko razvidno iz slike. Uporabljajo se lahko kakor same hlace, ce je pa bolj mraz pa se jih lahko uporabi kakor hlace nad hlacami. Dvoje hlace sem kupil 15.10.2010, tretje pa 18.10.2010 (tudi razvidno iz racunov). Cena 187€ za ene hlace je zelo visoka, tako da sem si predstavljal, da so zares dobre.

Sam sem student v ljubljani in te hlace uporabljam samo, ce grem zjutraj na sprehod in pada dez, ali pa, ce pada dez in grem s kolesom v njih na kosilo. Vecinoma sem v sobi, tako da tudi, ko jih nosim, jih nosim cca 2h/dan. Prve hlace sem opral samo 1x, druge 2x, tretjih pa se nisem se nikoli oblekel. Ko sem hlace pral sem sledil navodilom za pranje! V kaksnih gorah, ali pa kaj takega nisem bil se nikoli. Uporabljajo se izkljucno v Ljubljani na relaciji Bezigrad-Center, Bezigrad-BTC (pes ali pa s kolesom). Ce bi ocenjeval koliko sem bil v njih, bi rekel: v prvih cca 20 ur in v drugih najvec 40-50ur.

Prve hlace se cele razpadajo. Tista bela prevleka iz notranje strain pod mrezo je povsod razpokala. Na slikah se vidi nekaj vecjih razpok, so pa se polne hlace majsih. Tudi vode ne tesnijo kakor bi morale. Druge hlace pa…. namesto, da bi vodo odbijale in zadrzevale.. se cele napijejo z njo… moram priznati, da so res malo boljse kakor cisto normalne kavbojke, ampak vas prosim… 20 000 mm vodnega stolpca??? Kje?? cela stegana imam mokra… Tudi tole je razvidno iz slike, kjer se vidi kako vpijajo vodo.. cele fleke..

Ce je se dvoma o kvaliteti lahko pogledate se sliko, kjer so razvidni trije trakci na koncu hlac. Slikane so dvoje hlace. Ene so se nenosene, druge pa so tiste, ki sem jih 2x opral. Ze po nekaj sprehodih so se trakci do polovice odlepili. Ker je izgledalo neumno, da visijo, sem jih poskusal potegniti dol z roko do konca. Saj ne morete verjeti kaksno lepilo so uporabili… normalen pisarniski lepilni trak drzi dosti mocneje kakor pa tole lepilo… kaj takega (razen pri kitajskih stvareh) se nisem videl.. pri hlacah, ki stanejo 20€ bi se cudil, da se upajo kaj takega poslati na trg..

Danes je ravno zunaj dezevalo. Odlocil sem se, da grem s kolesom v teh hlacah po dezju na kosilo in potem v MAYA MAYA, da pokazem prodajalki kako hlace vpijajo vodo in puscajo. Ko sem prisel v trgovino in pokazal prodajalki fleke vode na hlacah in povedal, da puscajo, je bila prva reakcija, da tole sploh niso MAYA MAYA hlace. Potem sem se obrnil in jih pokazal kako je na kolenu nasivano MAYA MAYA. Potem se je zacel standarden apologetics…kako me prepricati, da sem jaz kriv za vse..

Povedali so mi, da sem cisto prvi s tem problemom in da so vsi drugi izjemno srecni.. In prodajalka ima tudi take hlace in so neverjetne.. Potem so mi 100 x omenili, da te hlace niso narejene za veliko pranj.. potem sem seveda rekel, da tudi, ce niso.. 2 pranja morajo zdrzati!!! 187€..vas prosim??? A so za enkratno uporabo???
Potem je prodajalki pocasi zmanjkalo izgovorov.. in je priznala, da se tole vseeno ne sme zgoditi.. v 2 mesecih in 2 pranjih.. pocasi sem tudi cutil, kako se me komaj cakajo resiti.. in me odsloviti.. Za hec sem vprasal samo se kaj lahko naredim.. in odgovor je bil NIC!!! Da naj jih osusim in impregniram.. to je to… o kaksni garanciji ali pa kaj podobnega ni bilo govora.. Prvih hlac, ki se razpadajo od znotraj nisem niti omenjal..

Vglavnem… srecen sem samo, da nisem placal 187€ za vsake hlace… tole bi bil zares rop stoletja… 56€ pa recimo, da bom prezivel..
Ce bi metaforicno predstavil tele hlace, bi rekel, da so iste kakor neko drago terensko vozilo, ki se celo razpade, ko ga parkirate na plocnik. Vglavnem nic kaj pohvalno iz moje strani..

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Ko si omenil, da so hlače, kot bi bile iz Kitajske. Hlače SO iz Kitajske. Tja je namreč podjetje preselilo praktično komplet proizvodnjo.

Kar se akcije tiče, je pa ta totalen nateg. Namreč, priporočena maloprodajna cena je tako visoka, koti bi šlo za The North Face ali Berghaus ali podobno robo, kar Maya Maya ni in tudi nikoli ni bila. Tako je bila cena s popustom komaj približno realna cena, ali je bila pa še ta previsoka. Vidim, da veliko ljudi nategnejo s svojimi "akcijami". Vendar, če bi večkrat hodil tam naokoli, bi videl, da so te "akcije" v bistvu način marketinga in z dejanskimi znižanji nimajo veliko skupnega.

Nauk: Maya Maye ne kupim več, odkar proizvodnja ni slovenska, saj je kvaliteta padla na dno, cene pa daleč od nizkih. Kupce prepričujejo pa samo še s stalnimi "akcijami", ki s pravimi razprodajami nimajo ničesar skupnega.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Na brzino dve vprašanji.

1. Ali je GoreTex ali ne? Se pravi Gore znak in podobno ali so ti prodali mačka v žaklju.
Hlače pa kakršna koli membrana notri je v bistvu vse membrane se delijo po kvaliteti.
Opravičujem se ker bom uporabil komercijalna imena. Sympa tex zdrži cca 100000 pregibov, kvalitetna Poliuretanska membrana nekje 20000 do 250000 pregibov, Gore Tex nekje do 450000 pregibov. Torej če si jih nosil toliko da si jih 2krat opral je podan odgovor na prvo vprašanje. Pri njih sem že parkrat opazil, da stvari niso narejene tako kot je treba.
Koliko časa so pred pranjem zdržale preden ti je voda začela zatekati.
Glede trakov, trak, ki je pravilno zavarjen ne bo odstopil, le če je uporabljen pravi trak - če odstopa so fejki. Če si hlače pral na previsoki temperaturi se lahko zgodi kaj takega le če si jih pral približno 2 tedna skupaj. No go.

2. Vprašanje Pral si jih v stroju temperatura pralna sredstva.

Impregnacija se deli na dva dela enega opravi membrana kot vidimo tu tega ni, praviš, da razpada. Zunanji del pa ponavadi impregniran sploh na RS hlačah z fluorcarbonsko impregnacijo, ki ima po osnovi nalogo odboja vode.

Glede membran pa še eno prijetno opozorilo, tudi vsak ePtfe ni Gore Tex. Pojavljajo se poceni ponaredki etil tetra polifluor etilena, ki tudi do kolen najcenejšim sympa in pu membranam ne sežejo. Vemo pa od kje in kod prihajajo- ne spet riž
frown-1.gif

Pri slikah mrežice vidim da gre za kaširano verzijo materijala, ki je načeloma manj trpežna. Vrži jim jih v glavo, pa denar naj vrnejo

lp D

miha_z

Zelenc'
10. jan 2011
5
0
1
1) Ni Gore-Tex.. je ClimateControl... verjetno macek v zaklju
frown-1.gif

2) Pral sem jih na roke.. s tistim tekocim pralnim praskom.. cisto na hitro, ker niso bile hudo umazane.. recimo 4 minute.. Kaj hujsega se jim zagotovo ni smelo zgodilti.. Temperatura je bila zagotovo se pod 30 stopinj, saj je bila voda mrzla na otip.. Na njih pise 30 stopinj pranje..

Verjetno so res kitajci zadaj, da se vse razpada in pusca..

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ni panike, garancija vlada, odpravijo naj napake ali vrnejo denar. Drgač pa tud gore sem vidu že tkole natazen zletet. Roba je definitivno Čungalunga, al pa Bolgarija/Romunija. Nič nisi naredil narobe, pere se 30 -40 stopinj nevtralna pralna sredstva lahko tudi stroj. ne ožemat, ne pregrevat, razen če ni striktno napisano kot način reimpreggnacije

lp D

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Auch... no, še en jasen indic, da prste stran od Maya-Maye. Sicer sem bil v zadnjih letih samo parkrat v njihovih trgovinah, ampak roba je že na otip nekvalitetna in deluje ceneno (ampak vsekakor ni poceni).

Tele hlače mi, sodeč po slikah, delujejo ravno nekje na nivoju kakšnega Hofer "goretexa" za 20 EUR. Žal.

Imam Milletovo GTX jakno in hlače, stare 5 let, ki so dale že čuda čez... 2 krat na leto se operejo v stroju in zaenkrat ne kažejo praktično nič obrabe.

PS: Zakaj si kupil trojne hlače?
confused-1.gif

miha_z

Zelenc'
10. jan 2011
5
0
1
Ko sem pral, hlac nisem ozemal. Obesil sem jih na banjo, da se je voda stekla ven, potem pa so se susile v moji sobi na stolu. Cisto naravno tako, da nebi kaksen radiator ali pa kaj podobnega kaj pokvaril.

Da bi sel se enkrat nazaj uveljavljat kaksno garancijo, gnjavit in se kregat.. no way.. raje se kaj placam, samo, da mi tega ni treba delat..

Troje hlace sem kupil, ker so bile tako poceni..Ce je kaksen dez, je super imet nepremocljive hlace, ce si s kolesom ali pes..

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Nauk: Maya Maye ne kupim več, odkar proizvodnja ni slovenska, saj je kvaliteta padla na dno, cene pa daleč od nizkih. Kupce prepričujejo pa samo še s stalnimi "akcijami", ki s pravimi razprodajami nimajo ničesar skupnega.

Kvaliteta je začela padat, pred desetimi leti, ko so ukinili izdelke iz GoraTex-a.