Marža pri sladoledu :)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Včasih sem za šalo snedel 3 kepce + sladki kornet...zdaj težko pojem 2 kepce...je preveč. Kepice so res večje. Dobra ugotovitev. Niti niso kepice kot včasih v obliki kugle...ampak gmota sladoleda na kornetu.

Odlične kepice imajo v City parku (ne vem al je od Rustike al koga že). Okus bela čokolada z jagodo ali nekaj podobnega...je super.
cheer.gif

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Apak ta Maxim iz Ljubljanskih mlekarn je pa res noro dober. V Mercatorju ga imajo sedaj (do 8.6.2010) skoraj pol (48 %) ceneje. Stane 1,99 €.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Odlične kepice imajo v City parku (ne vem al je od Rustike al koga že). Okus bela čokolada z jagodo ali nekaj podobnega...je super.
cheer.gif

srce-1.gif
To je edini sladoled ob katerem se mi cedijo sline, čeprav načeloma sladoleda niti ne maram. Rustika ima tudi enoto v A hali - tam je precej bolj mirno vzdušje.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
sem gledal na rtl, so imeli test sladoledarov za cena/količina. cene kepic so bile iz cele dojčland od 0,8-1,7€. ko so vse prevagali, je bila tista za 0,8€ najdražja
aplauz.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Za 2€ ali 3€ imam jaz v EUROSPIN/LIDLU/HOFERJU 2L sladoleda, kar je pomoje 10 kepic.....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A kepica ima dva deci?
shocked-1.gif

Sicer je pa tudi pivo v trgovini 2x-3x cenejše kot v lokalu, samo ni čisto isti filing.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ne vem kok ima kepica, samo mene ne vidijo. Ker imajo previsoko maržo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dante pravi:
A kvaliteta sladoleda pa nobenega več ne zanima?

Kje se dobi v Lj. oz. okolici dober obrtniško narejen domač sladoled? ...da je vreden tudi tistega EUR na kepico ali več

za LJ ne vem, vem samo za okolico Ptuja
tongue-1.gif

ima zelo dober domač sladoled, cena pa je okoli 0,90€

Denis (iz Cirkovc) ga 100% pozna
nahrung002.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kepice so po 1-1,2€, 3 leta nazaj so bile po 120-150 SIT, eno sedaj DUPLO.

NISO NORMALNI VEČ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

koliko pa je bil bencin 3 leta nazaj? najemnine?, elektrika? (minimalne) plače?
confused-1.gif

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Edini, ki ima res dober sladoled pa kepico recimo da vredno cene je Ilih v MB
tongue-1.gif
. Drugje moraš pa vsaj dve kepici naročit, da dobiš isto količino cena pa ista ali pa še večja.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
To je že drugič zadnje dni, da sem bil označen za Ljubljansko Elito.

Prvič, ker sem rekel, da je 150 EUR premalo za en mesec hrane za dve odrasli osebi.

LOL, in kdo je to rekel, da ni premalo? Se vidi, da še precej alterjevcev živi na plečih drugih in da nima pojma, kako draga je hrana. 150 na mesec je ravno za 10 - 15 dni in skorajda nič več ... če pretvorim v razumljiv stavek ---> mesečno vsaj 300 do 400 EUR in nič manj ... če pa kdo pride za 150 skoz, pa prosim, da mi pove, kaj kupuje in kje ... in kaj nenazadnje sploh je (mišljen je preglas, da je hrano) ...

Pol sem jaz super elita, ne obična elita ... čeprov na kepce pa v LJ ne hodim ...
hysterical-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Pri nas je liter mleka še zmeraj 25 centov, koliko kepic sladoleda je to pa naj pove kdo, ki to ve.

In še na tole rabm odgovor, pol grem pa lahko na miren dvodnevni dopust ...
cheer.gif

Kje?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Šiptar naredi kepico za max 10centov.
Pravilno bi se stavek glasil takole: Šiptar ZNA narest kepico za max.10 centov.
Kar je nenazadnje razlika, a ne?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.002
3.660
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Pri nas je liter mleka še zmeraj 25 centov, koliko kepic sladoleda je to pa naj pove kdo, ki to ve.

In še na tole rabm odgovor, pol grem pa lahko na miren dvodnevni dopust ...
cheer.gif

Kje?

Pomurske mlekarne

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Pa naredimo eno kalkulacijo iz resničnih podatkov, ne nekaj na pamet. Nabavna cena banjice, ki drži 4l sladoleda, je 11 € brez DDV. Normativ za kepico je postavljen na 0,13 l, tako da iz ene banjice dobimo okoli 30 kepic sladoleda. Nabavna cena za kepico znaša 0,36€, prodaja pa se po 1€ z DDV (0,83€ brez DDV). Pribitek tako znaša 230 %, kar je pod davčnim normativom, ki je min. 250%.

V kalkulaciji niso upoštevane izgube zaradi potečenega roka trajanja, okvare hladilnika, neupoštevanja normativov ...

Da ne bo zdaj kdo skočil v luft, uauuu kakšne marže. Seveda so visoke, če bi bila delovna sila zastonj, najemnin za lokale ni, SAZAS ne računa nič, vodo, elektriko, ogrevanje, hlajenje plača država, gostinci brišejo 86,32% prometa, prometa pa imajo 100k€ na mesec in so vsi bogataši z luksuznimi jahtami, avtomobili za 80k€ itd.

Če bi imel lokal, sladoleda po tej ceni sigurno nebi prodajal.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Dorjan pravi:
V Popovičevi Kroštuli v Kopru ( lokal ob morju) je kepica sladoleda 1,30 Eura ,v Munchnu zraven Marienplatz pa 1,00 Eura .Zanimivo kajne,pa se tako radi primerjamo!!!!!!!!!!!!!!!

Še bolj zanimivo pa je to, da v Kopru za povprečno slovensko plačo (980 evrov) dobiš nekaj več kot 700 kepic, v Münchnu pa za povrečno nemško plačo plačo (1700 evrov) dobiš 1700 kepic.
Mimogrede, v enem največjih nemških mest (pozabil katero je bilo omenjeno) pa je kepica 0.70 evra...

Kdo tu pretirava, kdo je tu nor?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Dorjan pravi:
V Popovičevi Kroštuli v Kopru ( lokal ob morju) je kepica sladoleda 1,30 Eura ,v Munchnu zraven Marienplatz pa 1,00 Eura .Zanimivo kajne,pa se tako radi primerjamo!!!!!!!!!!!!!!!

Še bolj zanimivo pa je to, da v Kopru za povprečno slovensko plačo (980 evrov) dobiš nekaj več kot 700 kepic, v Münchnu pa za povrečno nemško plačo plačo (1700 evrov) dobiš 1700 kepic.
Mimogrede, v enem največjih nemških mest (pozabil katero je bilo omenjeno) pa je kepica 0.70 evra...

Jah slovenec sigurno ne
hysterical-1.gif

Popovič je v ceno vračunal razgled na morje in tega v Minhnu pač ni!

malo Off: Sem klical na en oglas za stanovanje v Kopru pa mi reče koliko je zadnja cena in seveda v isti sapi pove kakšen je razled na morej pa jaz teti rečem, da ne kupujem razgleda ampak stanovanje in da me zanima koliko bi bila cena, če bi gledal v gozd, ki mi je lepše pa ona odloži telefon. Da ne rečem kakšna je bila cena za tisto luknjo ampak razgled pa je menda bil
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Dorjan pravi:

Jah slovenec sigurno ne
hysterical-1.gif

malo Off: Sem klical na en oglas za stanovanje v Kopru pa mi reče koliko je zadnja cena in seveda v isti sapi pove kakšen je razled na morej pa jaz teti rečem, da ne kupujem razgleda ampak stanovanje in da me zanima koliko bi bila cena, če bi gledal v gozd, ki mi je lepše pa ona odloži telefon. Da ne rečem kakšna je bila cena za tisto luknjo ampak razgled pa je menda bil
hysterical-1.gif

Ja, razgled se plača, kaj ti ni jasno?

Tudi pri (konkretnih) hotelih so sobe z razgledom na morje dražje kot tiste z razgledom na smetišče za hotelom. To pač JE dodana vrednost nepremičnine, pa če se na glavo postaviš. Ali pa v zemljanko.... z razgledom na gozd.
tongue-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Dorjan pravi:

Jah slovenec sigurno ne
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

Ja, razgled se plača, kaj ti ni jasno?

Tudi pri (konkretnih) hotelih so sobe z razgledom na morje dražje kot tiste z razgledom na smetišče za hotelom. To pač JE dodana vrednost nepremičnine, pa če se na glavo postaviš. Ali pa v zemljanko.... z razgledom na gozd.
tongue-1.gif

Torej po tvoji logiki bi moral jaz iti do predsednika uprave in mu predlagati, da bi jaz na koncu meseca ne prejel plače, ampak bi 200 ojrof plačal firmi, ker mi omogoča pisarno s pogledom na morje?
bonk.gif