Marža pri sladoledu :)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Nič se ne posmehujem, vendar smatram gledanje na prihranke v rangu 0,xx € kot totalno neumnost.

Večina folka špara in špara, in tako gledajo na vsako drobtinico, da jim mimo uhajajo celi mastni pujski.

Bedasto.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz, ki pojem natančno eno kepico na leto, se mi zdi razlika 20 centov precej zanemarljiva.
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hja moraš se zavedat da pač večina ljudi nima znanja niti volje obračat nekega denarja, niti ne vidijo priložnosti. Edino kar znajo in kjer lahko prišparajo je to pri hrani. Kot sem rekel, nimam nič proti, svaka čast če so sposobni prodajat drag sladoled in razne finte zraven ampak hoto sem pač povedat da na kakšne brezvezne finte lovijo in si delajo cekine. Seveda se ne gre za tistih 20 centov, niti na letnem nivoju ampak vseeno. Če ima kdo odličen sladoled je normalno da ga bom tam jedel... Jaz sem tak vedno zagovarjal tezo da čim bolj kot je fino in drago tem večja je gužva
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. kepica šiptarja je v lj..pozabil sem kje sem videl..0,75
2. šiptarske robe ne jem, pa da je edina na zemljski obli
3. neki govorite o šparanju..začne se pri drobtinicah in v 20 letih je to hlebec. sma kaj to govort tistim, ki niso nikoli nič imeli in večinoma nikoli ne bodo nič sami ustavrili. eni ker ne morejo, pač enostavno prenizek dohodek, drugi pa ker so...opravilno nesposobni.

btw
lcd in cliota mi en štet med investicije.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Meni je Cacao ob Ljubljanici kar všeč, pa čeprav je kepica mislim da 1.20 ali 1.40 mešana. No ja.....vsaj skoparijo ne pri kepicah.

Hehe, a 20 centov pa je cena za trud ker se majster potrudi in ti malo mixne kepico?
bonk.gif

Jeb*t ga, tak imajo cenik....ali se odločiš ali ša odkorakaš dalje. Sicer pa toliko sladoleda kot ga pojem odzunaj (doma je malo drugače), dam raje 1,4€ v Cacaotu za en mix (dejansko 2 kepici...mogoče je vsaka malenkost manjša kot celotna kepica pri odtallih sladoledarjih) kot pa v lokalni gostilni 80 centov za npr. eno kepco približno enake velikosti ampak enega zmrznjenega sladoleda ali od ljubljanskih mlekarn ali pa od ledo-ta direktno ven s 3 literske banje. Sicer pa.....dejansko raje pojem en mix sladoleda kot pa spijem deci gostega soka ob približno isti lokaciji.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Včasih so imele tudi nekatere gostilne domač sladoled... Žabar na Viču ali pa Sp.Kirn v Podpeči. ne vem če je to še.

Pa pri zahodnih sosedih gelato artigianale
cheer.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Tut ti nisi dojel poante. Hoto sem samo povedat da mi je glupo da mi nekdo prodaja neke čefurske fore ala mix za 15% dražje (drugače pa nevem kakšen sladoled imajo tam, nisem iz LJ), potem naj dvigne kepico na 1,50€ in je to to. Je pa dejstvo da obstajajo cenovni razredi/rangi ki so ponavadi povezani s kvaliteto in vsak izbira med njimi/njo.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tut ti nisi dojel poante. Hoto sem samo povedat da mi je glupo da mi nekdo prodaja neke čefurske fore ala mix za 15% dražje

Tako je v tem današnjem svetu......vsak prodaja nekako po svoje in nihče ne šenka zastonj. Eni za enako ceno, eni 15% dražje, eni za 30% dražje. Saj veš kako je vsak dela za keš....kupiš za toliko prodaš za toliko (saj veš kako to gre ko eno stvar kupiš.....pa potem z določenim profitom prodaš naprej.....nekaterim se zgi glupo, da nekdo na njihov račun služi in raje stvar poiščejo sami, nekateri pa rečejo o.k. ne da se mi zaj*avat s tem - kupim od tebe čeprav plačam nekaj več), lahko si samo posrednik, lahko lastnik franšize, lahko prizvajalec in trgovec v enem, lahko pa samo kepice nalagaš z banje in boš s tem, da nekomu daš na razpolago, da dobi 2 različni polovički zaslužil 15% več. Kaj češ tako je, sicer pa kot pravim.....dokler mi kepc ne bodo nasilno v usta tlačil mi ni panike, ali se bom odločil, da mi ponudba ustreza in se usedel za mizo in naročil, ali bom pa odkorakal dalje. Vsekakor pa je odločitev lastnika po kakšni ceni bo prodajal tisti njihov sladoled, očitno se jim že splača tako. Vsekakor če bi jaz bil lastnik lokala na dobri lokaciji z dobrimi sladicami, vem, da ne bi prodajal sladoleda po 70 centov, če vem da bom imel poln lokal tudi če bodo 1,20€. Vsekakor pa cene ne bi dvigoval v višave in bi gledal tako, da se mi splača na dolgi rok (da ne bi bilo preveč strank, ki bi raje šle k sosedu)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ti garantiram da če bi imel stočke iz imitacije platine bi jih tudi za 2,00€ odlično prodajal!
grin1.gif

Dorjan

Pripravnik
22. avg 2009
33
0
6
Koper
V Popovičevi Kroštuli v Kopru ( lokal ob morju) je kepica sladoleda 1,30 Eura ,v Munchnu zraven Marienplatz pa 1,00 Eura .Zanimivo kajne,pa se tako radi primerjamo!!!!!!!!!!!!!!!

Lep pozdrav iz Kopra !!!
Dorjan!!!
uf-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ampak v sloveniji je ena kepica v bistvu že dve.... nemški škrtuhi ti ziher dajo samo eno in pazijo da ne nabašejo preveč.

V Mariboru je eden prisilil ostale, da so začeli dajati ogromne kepice in ne nekih kepic velikosti slive, če so hoteli preživeti in ne gledati pri njemu 30m vrst. Cena je res zrasla 100% v 5 letih, kepica pa tudi skoraj toliko
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
To ne bo držalo, morda so za 50% večje, dražje pa za 100%.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj pa vem, včasih ti je sladoredar v tamali kornetek zlahka spravil 2 kepici, danes dobiš pa eno, pa zgleda večje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tudi štiri je znal nabasati, pa to v one male kornetke (polkrogel s stožcem), ki jih nisem videl že celo večnost.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ne se kregat. vzamimo zlato sredino, za 75% so se kepice povečale, cena se je dvignila za 100%, življenski standard (indeks) pa se je v zadnjih 5h letih za koliko dvignil? Torej koliko pod ceno delajo šiptarji če logično pogledamo?
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Če jaz primerjam plačo izpred 4 let, imam isto......vmes pa stroški sky high.....

Šiptar naredi kepico za max 10centov.