Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Motiš se.
Da ti pojasnim na tebi razumljiv način:
Kramp je orodje in nič drugega.
To, da marsikdo misli, da vé, kako se oglašuje in prodaja na spletu, pa ne pove ničesar o platformah, ki sem jih naštel. Še manj o tistih orodjih, ki jih nisem.
Še enkrat:
1. VSI uporabljajo večino platform, ki si jih naštel. Nekateri (večina) sicer ne vse, ampak recimo - polovico naštetih "orodij".
Mimogrede, je kdo zračunal, koliko časa=denarja gre mesečno , da "reklamiraš" na osmih, ali desetih platformah?
2. Niti eden od tistih, s katerimi sem govoril (unikatni izdelki iz lesa, kovine, gline, usnja) , se ni pohvalil, da mu prodaja kaj prida "laufa. Govoril pa sem z vsaj 15-imi.... In praktično vsi so popljuvali Fb, oziroma njegov potencial.
Vzrok opisani situaciji je to, da je robe vsak 10.000-krat več, kot recimo leta 1980, da je kupna moč recimo O.K.,ampak so nekateri (jih je vsak dan več) začeli šparati. Tako v Sloveniji, kot v EU.
Primer: za 5 let,celo 10 let star rabljen LCD televizor hočejo mnogi v Sloveniji 150 do 250 evrov. Če ga po tej ceni prodajo (nategnejo kupca), seveda ne vemo. Razen, če ponavljajo oglas do nezavesti, kar pove, da je njihova cena močno pretirana...
Na nemškem e-bayu si 150 evrov za 5 let star LCD lahko samo narišeš (tam dobiš za 200 evrov NOVEGA), pa imajo Nemci skoraj enkrat večje plače oz.kupno moč...
Seveda pa nedvomno (predvsem v Sloveniji) obstaja "publika", ki jo lahko nategneš do nezavesti in ji izdelke prodaš po popolnoma nerealni ceni.
Prodaš po nerealni ceni za nemški ali avstrijski e-bay in za njihove velike oglasnike, kot so markt.de, quoka.de, kalaydo.de, suchebiete.com, willhaben.at in tako dalje.
Mimogrede, za prodajo na omenjenih oglasnikih, ki ponujajo kakih 5-10 MILJONOV artiklov, prodajnih orodij, ki si jih naštel, seveda sploh ne potrebuješ.
Sem samo opozoril na drugačen, alternativen način prodaje, ki ga uporablja nekaj miljonov Nemcev in Avstrijcev. TUDI njihovih firm!
Ni vse zlato, kar piše recimo v Financah, ali na portalih, ki ti za ne tako majhen denar "svetujejo" Fb stran, itd...