Marinček in prijatelji so gotovi

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Meni te vetrnice in solarne elektrarne čist kul zgledajo...
Zahodno severna Nemčija je puna toga.
Malo kontrasta na fotki sicer haha

Priponke

• received_187179296033264.jpeg
    received_187179296033264.jpeg
    25,3 KB · Ogledi: 231
  • Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: cappy in Matey
I

Izbrisan uporabnik 474

Vprašanje je samo, ali so naredili vetrnice okrog avtoopdada, al so avtoodpad umestili sredi vetrnic. V vsakem primeru grozno...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Tle so vetrnice spodaj pa krave. Zakaj bi blo to narobe res nevem. Da ne govorim da stojim pod njo in se je nič ne sliši

I

Izbrisan uporabnik 474

Nizka frekvenca lahko povzroča nelagodje, glavobole, nespečnost itd. Lahko pa je zelo tudi nevarna, saj lahko povzroči aritmijo srca ki lahko pripelje do hudih zapletov in celo smrti (recimo takšna frekvenca je pri talilnih pečeh). Probelm nizke frekvence je, da je ne občutimo/slišimo (recimo, ko SJTV trdi, da jih med poljem vetrnic ni slišal).

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
In dodati je treba, da je doseg nizkih frekvenc bistveno večji kot slišnih.
To sicer ne pomeni, da ni treba nobene vetrnice postaviti - pomeni le da jih je treba smiselno umestiti v prostor in se zavedati morebitnih posledic.
nivsezlatokarsesveti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Nizka frekvenca lahko povzroča nelagodje, glavobole, nespečnost itd. Lahko pa je zelo tudi nevarna, saj lahko povzroči aritmijo srca ki lahko pripelje do hudih zapletov in celo smrti (recimo takšna frekvenca je pri talilnih pečeh). Probelm nizke frekvence je, da je ne občutimo/slišimo (recimo, ko SJTV trdi, da jih med poljem vetrnic ni slišal).
Sene spomnim niti, da bi kdorkoli kaj tekega uspel izmerit (razen raznih mazačev z bajalciami in podobnih).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Za škodjivost azbesta obstajajo jasne, znanstvene raziskave, točno se ve, zakaj, kako in nkoliko je škodjiv. In zlahka se da izmerit njegovo prisotnost ipd ...
Kaj od tega obstaja za to famozno kao škodljivost vetrnic?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
SJTV1 nizkofrekvenčni zvok je lahko zelo subjektiven dejavnik katerega posledice se ponavadi gledajo na statističnem vzorcu ljudi. Teh raziskav nekaj je nekaj sem jih tudi sam prebral je pa takšne raziskave zelo težko delat da so objektivno zastavljene kar je bilo nekako povedano tudi v tem kar sem bral. Razlog je ker delati raziskavo na ljudjeh ki jih te zadeve motijo je lahko zelo nerealno. Predstavljaj si da prideš npr v Dolenjo vas kjer vse motijo vetrnice pa rečeš da boš naredil raziskavo o vplivu hrupa na njihovo zdravje. Kakšen bo rezultat si lahko predstavljaš.
Je pa bilo tega dovolj da se nekako gradijo vetrne elektrarne na določeni oddaljenosti od objektov. Samo pri nas bi to oddaljenost radi postavili tako daleč da dejansko ne obstaja prostora v sloveniji kjer bi jo lahko zgradil.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Največja škodljivost ventilatorjev je v žepih davkoplačevalcev. Ventilatorji so ekonomsko zanimivi izključno zaradi obveznega odkupa in subvencionirane cene, denar za oboje pa se vsakomesečno krade vsem porabnikom elektrike pod postavko ove... in ne glede ne to koliko ventilatorjev (in panelov) bi postavili, še vedno moramo imeti klasičnih virov toliko kot je poraba elektrike, ker statistično od 8000 ur v letu paneli delajo 1000 ur, ventilatorji pa 2000 in tudi če bi se njihova proizvodnja idealno prekrivala bi še vedno rabili klasične proizvodnje ostalih 5000 ur. Realnega shranjevanja električne energije v primernih količinah namreč ni, proizvodnja mora biti ves čas enaka porabi.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Floki in 8888

Podobne teme