Manjši avtodom

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Glede na tvoje zahteve, se men zdi, da bi ti bil kak touran idealen.
Prodaš trenutni avto, dodaš 7k€ in kupiš tourana.
Pri lokalnem mizarju pa tudi dobiš dokaj poceni predelavo, ki mu jo pokažeš z neta.
Sej rabiš samo posteljo, pa pod njo par predalov za vso robo.

wc itak praviš, da so v kampu.
2 + novorojenček mislim, da se dokaj komot spi
imaš samo en avto za vzdrževat
ne zgledaš čudak, če greš h kolegu na pjačo z avtodomom:)
manjša poraba
mislim, da imajo tudi webasto, da se lahko malo pogreješ
pecikle komot pelješ 3 na strehi
imaš potovalno hitrost
cestnine, mostnine... so za osebni avto
štedilnika ne potrebuješ, če praviš, da včinoma ven hodite jest
komot prideš v vsako mesto z njim in parkiraš
varnejši, otroka komot pripneš v sedež z vsemi isofix... sistemi... kak ga boš dal v star ad mi ni najbolj jasn.

Jst res ne vidim nobene prednosti v 25+ starih AD.

In ja imam malo izkušenj s spanjem v karavanu;) Eden boljših dopustov. Vsak dan drugje, če ti ni všeč greš dalje...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Pa saj lahko nabavi se številko večji enoprostorec (sharan, espace, psa trojček (ali 807, ali pa scudo varianta)
Je pa res da , če bi imel v sprednji vrteti tri sedeže, potem ima lahko zadaj vse razvlečeno, saj ima vse tri sedeže spredaj v eni vrsti.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Med Sharanom in cca.5-metrskim kombijem je iz vidika volumna še vedno precejšnja razlika v uporabnosti za kampiranje.
Tudi potencial za nadgradnjo z za spanje uporabno dvižno streho je pri enoprostorcu manjši.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Se strinjam, ampak tourana je pa še manj...
Jaz bi v takem avtu hotel.imeti stojno višino. Ker sicer ga imaš res lahko samo za spati.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sem se že enkrat prej ukvarja s to idejo, ampak bolj za kombi. Predelam lahko veliko sam, z lesom sem domač. Malo mi je mogoče škoda avtomobila za običajne fure. Se pa definitivno nagibam tudi v to smer ja

Car

POSTman
4. avg 2007
8.497
1.658
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Še moje mnenje, če lahko...
Pred leti sem bil v podobni dilemi, ampak sem na srečo poslušal izkušene avtodomarje. Želel sem si kombi, predelan v AD, ampak na koncu sem pristal na oldtimer-ju, ki je registriran za 6 oseb. Zakaj? To je podobno kot pri tv. Nikoli ni dovolj velik!
Kupil sem fiata 2.5 z nadgradnjo burstner, stroški vzdrževanja in registracije so minimalni, uporabljam ga tudi kot osebno vozilo včasih, saj ko se navadiš ni problem. Večinoma sicer uporabljam kampe za prenočevanje, toda vseeno je WC v AD neprecenljiv!!! V glavnem, kar se udobja tiče sploh ni primerjave!
Ne bi ga več zamenjal za kombi, kvečjemu za še večjega, čeprav so potem tudi stroški večji. Kar precej spremljam to sceno, tako da poznam zadeve.
cool-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Ja, v kolonah stojijo. Za okvare so krivi debili v sluzbenih kombijih...vemo, da so to najhitrejsa vozila na cesti in katerih je najvec na cesri in chipanje. Normalni uporabnik ne bo nicesar pokvaril.
A si ga imel? Jaz sem ga in ni bil chipan in se je s tempomatom vozil vecinoma 90 pa AC. Ampak je poddimenzioniran za ta motor. Je pa res da si to le ti in da vsebina teme itak ni pomembna - ti bos pac proti in skregan s celim svetom.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Kaj pol? Še najbolš na vlak pa šotor v ruzak?

Očitno sem kre**n, ker razmišljam o neki varianti Californie, ki si jo bom dejansko lahko privoščil. Po teh nasvetih, razen nekaterih super izjem, bom jaz pojačal svoj šotor. Ker, če avtodom nima vsaj 10m v dolžino, je bolje, da ga nimam in ostanem na šotoru. Ali pa še bolje - kar doma. Če bom imel kao AD, kjer bom lahko samo spal, bom pogrešal sekret, če bom imel sekret, bom pogrešal tuš, če bom pa imel življenje, pa bom pogrešal smrt. Najcenejša bo pištola...

Kdor mi svetuje nakup krave, naj si prišpara oguljeno tipkovnico, ker je ne rabim in je ne bom kupovaL. Ne hvala za tak nasvet, pač nisem pravi avtodomar...
Jaz sem ti argumentiral zakaj sem za vecje zadeve. Nic slabega ti nisem hotel (in pomoje da ostali tudi ne). Ce bos vseeno kupoval vana pa glej moj prejsnji post - glej ohranjenost osnovnega vozila - ce si z lesom domac bos notranjost ze postimal.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Vzeto na znanje, ampak se iskreno ne vidim s preveliko zadevo nkje prespat po naključju. Si ne predstavljam tega. Če bi kupoval AD samo za razne dopuste, potem vsekakor vzamem nekaj večjega, so pa moje potrebe bolj drugje.

No, mogoče si pa premislim, definitivno bom šel malo na ogled

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ni letelo nate, lepo si napisal. Se ti bom javil, če bom rabil kakšno pomoč.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Od teh dveh bi jaz raje Masterja, če je z njim vse v redu in če so kilometri realni. Trojček (Fiat, Citroen, Peugeot) iz prejšnjega tisočletja je magnet za rjo, tudi o kakšnem udobju je bolj težko govoriti.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Oba sta ista pašta kar se tiče bivalnega dela - osnova je potniški kombi (osebno sicer dvomim v oboje km), ki je generalno manj primeren za predelavo, predvsem pa problematičen za izolacijo in gretje / hlajenje.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Nimam nobenih izkušenj na to temo. Tudi kampiral nisem nikoli. Bi rekel, da zadeva ni zame, ampak ker se je pojavila ideja o več mesečnem "potovanju" in ker mi je lani po dobrem mesecu skoraj vsakodnevno menjavanje hotela počasi začelo presedati, tudi sam malce spremljam te zgodbe. Španija bi bila za začetek verjetno prva destinacija.

Nek Adrija twin za 2 osebi mi po slikah deluje čisto OK. Samo ko gledam cene mi kalkulacija nekako ne gre skupaj. Original Adrija se mi zdi absolutno predraga. Cena za nov kombi je znana. Ne vem pa kako je z nabavo posameznih sestavnih delov za nadgradnjo. A se to dobi recimo modularno in sestaviš svojo "adrijo" z enakimi sestavnimi deli? saj pa oni tudi ne delajo vsega sami. Oziroma verjetno se da pri njih tudi nabaviti material?

Nimam dveh levih rok, na razpolago je delavnica, pa kar nekaj izkušenj v "bližini" s predelavo gasilskih vozil. In mogoče bi se sam lotil zadeve.

Je kdo kaj bolj konkretno delal na tem?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
IMO original ker ne verjamem da je nekdo doma od sasije s kabino naprej vse naredil sam...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ja enega... komot bos sam naredil pobistvo itd... edino pozoren bodi kake morajo bit pritrditve zaradi homologacije. Pa ce bo 2+2 daj not neke ze homologirane sedeze. Samo design oz razporeditev probaj skopirat od kake izvedbe ki ti je kul... ker ce bos odkrival "toplo vodo" lahk zafrknes...konec koncev je sele prvi ki ga bos delal
smile-1.gif