manjši avto, 4 kolesni pogon

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Sicer je že bila podobna tema pa vseeno - išem manjši avto s 4 kolesnim pogonom, pa na moje želje ni ravno velike izbire (cena ~ 6.000 €, l. 04 -->) Iskanje ponudi Honda HR-V, Fiat Panda, Renault Kangoo, Suzuki Ignis

Kaj predlagate? Malo berem - honda baje pije, panda je zelo mala s švoh mašino, renaulta nočem, suzukija ne poznam.

Se da dobiti kaj pametnega za takšen denar z zmerno porabo, pa da ni ravno 15 let star avto?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.925
113
40
MB
pri kolegici so zamenjali justya z sx4, pa so kr zadovoljni
smile-1.gif

edit: 8k je najcenejši na avto.net
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Honda nekako ne spada pod male avte, enako ne kango oz. če ti ustreza potem dobiš v tej katogoriji še nekaj vozil. Poleg tega imajo te honde obupno slab 4x4 pogon.

Pa glede na tvoje zahteve skoraj mislija nemogoče, zakaj potrebuješ sploh 4x4?

Sicer jih imaš nekje znotraj tvojih omejitev še nekaj (verjetno je cenovno na meji, torej ali se odloči za starejše in cenejše ali pa dražje in novejše):
- toyota rav4 3-vratna
- vw golf 4motion
- suzuki jimny
- renault senik RX4 (verjetno boljši pogon kot kango)

(pa verjetno še kakšen manjši terenec (3v) tam od letnika 2002/2003 dalje pride cenovno v ta okvir)

Nazadnje urejeno:

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Pa glede na tvoje zahteve skoraj mislija nemogoče, zakaj potrebuješ sploh 4x4?

Rabim, da me 10 cm snega ne preseneti, ker nisem ravno iz mesta in vsako zimo preklinjam, ko se rikverc zaganjam v klanec.
crazy1.gif
Zato niti ne iščem pravega terenca. Bo pa kot drugi avto, zato ne bi ravno dajal več denarja, če prav me najbolj mika SX4. Od zgoraj naštetih pa Ignis, samo nevm kako se kaj drugače obnese (poraba, zanesljivost, pogon 4x4,...)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Rabim, da me 10 cm snega ne preseneti, ker nisem ravno iz mesta in vsako zimo preklinjam, ko se rikverc zaganjam v klanec.
crazy1.gif
Zato niti ne iščem pravega terenca. Bo pa kot drugi avto, zato ne bi ravno dajal več denarja,

Bistveno ceneje.....

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=5261136

A hint......glej modele z 10+ konji.......pa po možnosti kako robustnejše ohišje......če nimaš tok klanca lah tud brez gosenc na navadna kolesa

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Če ma dejansko klanec, ga tudi freza ne bo odrešila težave ...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.134
113
Titograd
ta subaru bi itak bil najboljše za tak denar, ampak je velik, hoče pa malega.

Patronažne službe imajo Pande, sploh tam kjer so hribi. Ne podcenjevat tega avta, mala grda škatla, konjev še manj, ampak pride pa tam kjer si niti približno ne bi mislil
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sodelavec živi v rovtah in ima suzukija sx in pando, pravi da panda pride dlje v snegu, suzuki je pa boljši za vozit okoli vsak dan , ima več placa in boljše potegne. Panda na zadnjih sedežih nima skoraj nič prostora in zelo majhen prtljažnik.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najboljši je foter, ko sem ga vprašal kak se mu obnese 4x4 pogon v pandi in je rekel: ''nimam pojma, vem samo, da nisem še nikjer obtičal''
grin1.gif
(pogon v pandi je samodejen in ni nobenega indikatorja za delovanje).

Drugače pa kot veterinar pravi, da ga nebi zamenjal za nobenega drugega. Na dvoriščih se obrača 'na mestu', poraba je majhna. Vzeli pa smo sicer ven zadnje sedeže, dali not eno plastično dno in ima zdaj 'furgona'.

disc

Guru
4. feb 2011
2.452
576
113
Doma fotr že 20 let vozi Subaruje in to je to
cool-1.gif
Zdej fura pa imprezo.

Tako,da moj glas bi šel kakemu Subaruju, drugače maš pa kr nekaj še malih avtomobilčkov, ki so kr fajn. Npr Fiat Panda gre isto odlično po snegu, pa kak Daihatsu, če ga kje najdeš
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Panda 4x4 je za po rovtah res super. So jo imeli v prejšnji firmi, kjer sem delal in se je prišlo z njo povsod.

Vendar pa ni za daljše vožnje. Ima precej trdo vzmetenje in se čuti vsaka neravnina. Pospešek 0-100 je pri 60KM bencinarju v rangu 20 sekund (mogoče malo pretiravam, ali pa tudi ne), pije kot za dva velikostna razreda večji avto (posledica švoh motorja, ki ga je treba priganjati, da sploh kam gre), 130km/h pa je že kar nekje zgornja meja hitrosti. Gre sicer nekje do 150 po števcu, ampak že kar je nad 110, 120, je mučenje. Aja, še en minus, slabe luči. Mogoče so to v kasnejših modelih popravili, "naša" je bila nabavljena kmalu po tem, ko je prišla na trg.

Overall kul avtek za gozdne ceste in zimske razmere, mesto (dober pregled naokoli, ker sediš malo višje) in krajše medkrajevne vožnje po regionalkah, ni pa to avto, v katerem bi delal 70 in več kilometrov vsak dan.

Jaz bi za takšne potrebe kot jih ima avtor, raje vzel Imprezo, tudi če je kakšno leto starejša. Cenovno tam-tam, poraba enaka, zavarovanje sicer malo dražje, ampak se pelješ bistveno bolj udobno.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Pospešek 0-100 je pri 60KM bencinarju v rangu 20 sekund (mogoče malo pretiravam, ali pa tudi ne),

V nulo si zadel, 20s je
grin1.gif

Drugače se pa strinjam - ni za AC, naš je tudi še ni in je ne bo nikoli videl. Do 90 pa tudi ne pride tak počasi. Nisem nikoli meril koliko je dejansko do 100, ampak se mi ni zdelo, da bi bilo tako obupno počasi.

stoflc

Zelenc'
25. feb 2010
13
0
1
Suzuki ignis ima kolega, avto dela brez problema, leze dobro, motor pa itak suzuki 1.3 bencinc vzdržljiv
Hebe ga sam oblika