Citat:
Uporabnik skala pravi:
torej to pomeni da si množica ljudi eno stvar narobe zapomni? ker.. ker si jo zapomni kot bolj smileslno kot je v resnici bila?
Heh, da poskušam najbolj poenostavljeno napisati svoj zaključek.
Če me spomin ne vara, smo že v osnovni šoli (reciva ranga 25-30 let nazaj) pri krožku iz fizike v debati prišli do točke, da je treba resno jemati možnost, da obstaja več dimenzij, kot jih mi trenutno zaznavamo. Človeštvo se fizikalno gledano ukvarja s tremi plus eno, ki je (še) ne obvladuje (čas).
Torej, če bi obstajala še ena dimenzija, je možno, da fizikalne enačbe, ki jih trenutno jemljemo za univerzalne (veljajo v celem vesolju, brez predpogojev), v resnici ne držijo. Zaenkrat tega ne moremo vedeti, ker (še) nimamo sposobnosti zaznave dodatnih dimenzij, ki bi lahko igrale vlogo v našem trenutno nepopolnim fizikalnem opisu sveta.
Tako smo prišli do točke, ko smo rekli, prav, naj obstaja še kakšna dodatna dimenzija. Koliko jih je? Ena, dve, tri? Medtem, ko se je večina sošolcev med sabo (in z učiteljico) strinjala, da obstaja največ ena nepoznana dimenzija, sem jaz zagovarjal idejo, da če obstaja peta dimenzija, potem jih je lahko tudi neskončno. In s tem neskončno paralelnih vesolj Po teoriji očitno naša zavest (kot oblika energije) nekako uspe prehajati med temi dimenzijami na meni popolnoma nejasen način.
Ampak 100 % VW znak v preteklosti ni imel črtice med V in W, pač pa je bil sestavljen iz neprekinjenih linij. Ko sem prvič videl spremembo, sem si mislil, hm, zanimiv/modern re-design. Sedaj pa naj se sprijaznim, da je VW znal vedno imel črtico, čeprav natančno vem, da je NI IMEL? Ker je bilo zgodnje otroštvo, ko smo imeli hrošča in moj spomin peša, prav, sem si napak zapomnil.
The best test je pa: Vprašaj kogarkoli, kaj je rekel Forest Gump v filmu (ne it sedaj gledat na YT):
"Life
is like a box of chocolates..."
Ali
"LIfe
was like a box of chocolates..."
Jaz ti ne bom odgovoril, kaj sem si "zapomnil".
Lahko ti samo povem, da je sedaj "pravilni" odgovor pomensko nesmiseln, čeprav nisem študiral tujih jezikov.
Ta primer sem omenil samo, ker je zame kot Lakmusov papir. Še nisem našel osebe, ki bi si "pravilno" zapomnila citat iz Forest Gumpa, vsi online posnetki (ki sem jih videl) so trenutno v neskladju z mojim spominom. Žal pa nimam neke svoje privat kopije (VHS, DVD-RIP <-- tukaj sedaj iščem, ker imam arhiv tisočev filmov iz poznih devetdestih).
Potem, ko sem prebral razlago Mandela efekta na razmerja (moški : ženska), pa teorijo več vzporednih vesolj v celoti podpiram, ker sem se vezal z eno osebo, razšel pa z osebo iz druge dimenzije.
Baba mi je bila dejansko sposobna rečt, da se določena stvar ni zgodila, čeprav je bilo črno na belem (preverjeno in dokazljivo), da se je. Jaz sem seveda najprej mislil, da gre za psihično motnjo, ampak sem se potem pobral, preden smo prišli do točke strokovne pomočil. Nikoli pa ne bom pozabil prepira in njenega "citata": "Resnica ni ena, resnic je več."
In mojega odgovora: "Ti si iz drugega vesolja, ni šans, da sem jaz hotel oženit tebe."
Spoiler - označi spodnjo vrstico, da vidiš, kaj si jaz mislim, da je rekel Forest Gump:
Forest Gump je rekel "IS".
Primerov je še ogromno.