Kupil bi čistokrvnega Maltežana z rodovnikom, pa me zanima kje je nakup najbolj ugoden.
Ali mi lahko priporočate kakšnega vzreditelja?
Ali mi lahko priporočate kakšnega vzreditelja?
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Brez zamere ker bom offtopic... Si dobro premislil glede pasme in kaj pričakuješ od psa?
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Najbolj "ugoden" bo, če boš izbral pravega vzreditelja in dobil zdravega kvalitetnega mladiča.
Mislim, da obstaja prav forum za maltežane, pa si poglej tam.
Evo:
- forum
- ljubiteljska stran
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
nekvalitetnega mladiča bo težko dobit, ker pasma ni pretirano podvržena boleznim, mogoče kake zatečene oči, to pa je
ponavadi posledica nesposobnega pasjega frizerja.
Citat:
Uporabnik teutates pravi:
ksz
Moji sorodniki imajo maltežana in se mu je po 1 letu ''zmešal''. Renči na vsakogar, ki pride, domače je ugriznil že x-krat, tako da bi jaz raje drugega psa nabavla.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mene sta oba moja psa skušala "napast" pač v smislu rovenja in napadalne drže gobca, ampak vem kaj sem kupil in približno
vem ravnat, sta dobla vsak en focn enkrat in nikol več. Pravzaprav bulldog se mi je 2x po robu postavil, in obakrat mu je blo pošteno
žal, obakrat sem ga nakresal s časopisom da je cvenkal, za pol ure zaprl v klet za pol ure; nobeden več ni tega ponovil, če pa še bo
jih bo pa spet dobil okol kepe kot pri norcih. (s časopisom seveda)
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mene sta oba moja psa skušala "napast" pač v smislu rovenja in napadalne drže gobca, ampak vem kaj sem kupil in približno
vem ravnat, sta dobla vsak en focn enkrat in nikol več. Pravzaprav bulldog se mi je 2x po robu postavil, in obakrat mu je blo pošteno
žal, obakrat sem ga nakresal s časopisom da je cvenkal, za pol ure zaprl v klet za pol ure; nobeden več ni tega ponovil, če pa še bo
jih bo pa spet dobil okol kepe kot pri norcih. (s časopisom seveda)
To, kar opisuješ je lep primer kakšne so posledice napačne vzgoje psa, ko se ga dobi domov. Ne glede na pasmo in ne glede na to, kako je cute, je treba psa postaviti na pravo mesto v hirarhiji... tja zadaj nekam. To seveda ne pomeni, da potrebna grobost ampak obstajajo čisto enostavni principi, katerih se je potrebno držati.
Je pa res, da morda pri kakem malinovcu to glih ne bo uspešno a pri 90+% psov je zadeva enostavno izvedljiva.
Male šole za pse so pa... no ja; ne bom kritiziral.