Malo boljši prenosnik

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.454
569
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Počasi bo treba zamenja mojo kišto in prenosnik z enim dost dobrim prenosnikom. Kišta je še iz prve polovice prejšnjega desetletja, lappy pa malce mlajši ampak tud iz prejšnjega desetletja.

Glasbene želje:
- procesor od intla, i7, morda i5,
- min 1TB disk (zaradi double boota in uporabe virtualizacije),
- min 8GB RAM
- NVidia grafika
- 15,x ali 17 col
- kakšen ali pa ker večina USB 3.0 porti
- vsaj zadovoljiv zvok
- priključek za zunanji monitor (HDMI, VGA)
- čitalec kartic
- ločena numerična tipkovnica

Ko ga bom dobil v roke, bo skoraj zagotovo postal double boot (WIN8 in Opensuse vedno zadnji update). Gor bo lavfal tud kak VMware player ali pa Virtualbox. Musko poslušam tipično iz compa, moč navade, torej zvok ali pa kaka zunanja varianta.

Razmišljam o kakem Lenovotu, Asusu, morda Toshibi. Do sedaj imam pozitivne izkušnje z Lenovoti. Doma 3-je dobro delajo, medtem, ko je očetu HP probook odpovedal in ga je nadomestil Lenovo, zato HP ne pride v poštev.

Prosim za predloge in ideje.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Budget? Moj glas gre za lenovo W540. Na nemškem ebayu se dobi sem pa tja novega, s približno takimi specifikacijami kot jih omenjaš za ~1000€, pa tri leta garancije. Ga imam tri mesece, zadeva je res ok.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
stari hpji so bili zakon, imel dva in nikoli problemov, se danes delujeta, en star 11let, drugi 8. lansko leto kupil asusa N750 in ga ne morem prehvaliti. razen morda slabse tipkovnice in srebrne barve, ampak to so ze osebni problemi. geforce 750 in i7 procesor.. prizgan 24/7 skoraj od nakupa.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Razmišljam o kakem Lenovotu, Asusu, morda Toshibi. Do sedaj imam pozitivne izkušnje z Lenovoti. Doma 3-je dobro delajo, medtem, ko je očetu HP probook odpovedal in ga je nadomestil Lenovo, zato HP ne pride v poštev.

Prosim za predloge in ideje.
Kakšne predloge in ideje pa iščeš, ko si se očitno že odločil za Lenovo? Sicer pa, IBMovi prenosniki so bili kvalitetni, Lenovo pa je ceneno kitajsko sranje prodajano za (pre)visoko ceno. Da Asusa in Toshibe niti ne omenjam.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Lenovo višje serije so še vedno dobra roba.
Bi pa priporočal kombinacijo dveh diskov SSD in enega za podatke, če res rabiš 1TB prostora.

Pa pri procesorjih bodi pozoren. Ni nujno, da je i7 boljši od i5.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Lenovo višje serije so še vedno dobra roba.
Niso in ravno o tem sem govoril. Lenovo ni Apple, kjer višja cena pomeni boljšo kvaliteto.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
bugmenot...tudi ogriženi jabki se kvarijo, da ne boš mislil...pa čeprav so dva jurja
smile-1.gif

slovenet...ti predlagam, da iščeš model z dvema diskoma (boljše toshibe, kakšni probooki od hpja oz. elite serija, za lenovote ne vem, če imajo take modele). v enega daš ssd, v drugega obstoječ disk in si zmagal. boljši modeli imajo ponavadi že 16 gb rama (ali več). tvoje specifikacije v bistvu niso nič "zahtevnega" za boljši notesnik
smile-1.gif

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Pri HP-jih je dejstvo, da moraš za resno delo odmisliti nižje serije. Višje serije pa so vredne svojega denarja. Jaz sem dosedaj uporabljal ProBook in EliteBook serijo, pa ni nobenih problemov z njimi. Trenutno imam 8770w z precej nabildano konfiguracijo, ki je kar veliko v uporabi, predvsem pa veliko na poti, pa nima prav nobenih problemov. Je pa res, da to niso poceni zadeve.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
bugmenot...tudi ogriženi jabki se kvarijo, da ne boš mislil...pa čeprav so dva jurja
smile-1.gif
Tudi Mercedesi se kvarijo, pa to še ne pomeni, da je zato potrebno kupiti Hyundai.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ok razjasnimo kaj je to resno delo. Ker meni bolj stresnega testa za laptop ni nic drugega kot da mi mulc tri ure nabija gor tdu 2 ali kaj podobnega.na hd locljivosti. Ker tlele hitr poklekne se tako kao dober laptop. Priznajmo si. Pcji in ostala periferija se razvija izkljucno zarad spilov vse ostalo je nepomembno.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.454
569
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Nikakor se nisem že vnaprej odločil za Lenovo, defintivno pa Probook odpade. HP zna delat printerje,
Res pa je da čedalje bolj gledam za Asusom, ker po mojem za isti denar dobiš več kot pri Lenovo, ne vem pa kako je s kvaliteto.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Za Asus se pridružujem zgoraj napisanem mnenju glede tipkovnice - jaz sem jo sicer prej preizkusil in se odločil, da ji dam priložnost, ampak se je izkazala za najslabši del kompleta. Tolikokrat kot mi sedaj zmanjka kakšna črka v tekstu se mi še ni nikoli dogajalo... knof enostavno ne prime, povratne informacije pa ni.. kot bi bral softija
tongue-1.gif

edit: pišem pač na Asusu, je treba polektorirat za seboj

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Agree. Najlažje je pogledat spisek novih procesorjev in počakat, da zadeva prispe na police. In hkrati ne dovolit prodajalcem, da ti staro robo prodajo za ceno nove, kar se pri nas vse prepogosto dogaja.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.454
569
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Malce bolj podrobno gledam prenosnike. Kakšne so razlike med intelovomi i7 procesorji, ki imajo na koncu oznake HQ, MQ in U? Na intlovem pageu nisem nič pametnega našel. Od kje pri Toshibi vsi navajajo procesorje QM, teh pri intelu ne najdem?

Kaj je potrebno paziti pri zaslonih? Kje so cake? Večina jih ponuja FHD, samo so si zasloni precej različni, vsaj za moj občutek.

Kako se obnesejo baterije pri kakem Asusu, kjer je vse komplet zaprto, menjava baterije ni možna brez odpiranja?