Mali oglasi: zabavne podrobnosti

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Ja pa vendar je nov z željeno opremo vseeno kar dražji. Če bi imel namen kupiti novega se tukaj sploh nebi oglašal
smile-1.gif
Uvozi sam

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
delno je res to kar pravi alfabet drugače pa v sloveniji se lažje proda slabo opremljen avto za nizko ceno kot malo dražji polno opremljen avto. pač mentaliteta je taka, da raje vidijo avto s šipami na kurbl kot da bi dodal 200 € za dobro opremo.

sej isto je tudi pri prodaji novih, jer se dobro prodajajo vstopni neopremljeni modeli... samo da je nov avto...

in zakaj bi diler uvažal polno opremljene avtomobile če jih bo potem težko prodal (ker bo folk jamral da je preveč opremljen itd itd itd)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.648
6.513
113
meni osebno se za opremo gladko hebe

važno, da so taprave stvari not, za igračkanje z nevemkakšnimi zabavnimi in asistenčnimi sistemi itak nimam časa. pa še crkne manj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
sej to jih veliko razmislšja tako, samo da pač so "tapravve stvari" volan, šalthebel in rezervna guma;) ker tudi pomik stekel na elektriko se lahko povari, pa avtomatska klima pa...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.648
6.513
113
no ja, avtomatsko klimo v avtu imam (pa ne vem zakaj, ker je z njo v toplih dneh lih ene tolko dela kot z ročno), šipe na elektriko pa tudi ne razumem kakšen smisel imajo

edini zlata vreden kos opreme je tempomat, tega bi enkat mogoče imel celo radarskega. v bistvu ne bi imel nič proti, če bi se avto sam peljal. to bom doplačal ko bo možnost
smile-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
V bistvu avto, ki te sam pelje obstaja že zelo dolgo in se mu reče Taxi!
Če hočeš sedet levo spredaj pa vzameš angleškega.
smile-1.gif

PS: kaj pa je dela z avtomatsko klimo? Nastaviš temperaturo pozimi kake dve stopinji več kot poleti (čeprav logično bi bilo ravno obratno, ampak gre za občutek mraza pozimi) in to je to. Če te moti začetno hitro pihanje nastaviš, ročno vse šobe na odprto in ventilator na minimum ali malo več in to je to.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.648
6.513
113
no moti me točno to kar si napisal

s tem, da moram zjutraj nastavljat eno temperaturo, popoldne drugo temperaturo (ker je razlika med jutrom in popoldnevom včasih 20 stopinj in mi nekako ne paše ista temp.), in seveda oboje 2x, ker imam 2 consko klimo :D če ne nastavim obeh mi potem še bolj sitno nabijajo ventilatorji samo z ene strani :S

moti me pa ne toliko začetno pihanje, kot potem pihanje, ki ga ne zna nastavit na absolutni minimum, ko je zadeva ohlajena. jaz drugega kot neslišno pihanje na 1 stopnji pač ne prenašam. in moram spet na roke drkat ventilator.

mah isti [cenzura] kot pri ročni, edino tam je skala plavo - rdeče, zdaj imam pa stopinje

no vsaj pozimi sem z avt. klimo zadovoljen

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pol pa je zate ruska klima.

Pozimi hladi, poleti greje.
smile-1.gif

Temperature pa res ne rabiš premikat tam med 20 in 23 je za celo leto primerna, če nočeš pozimi puloverja slačit, poleti pa oblačit.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Ja pa vendar je nov z željeno opremo vseeno kar dražji. Če bi imel namen kupiti novega se tukaj sploh nebi oglašal
smile-1.gif
Uvozi sam

467716-post_slo.gif

Been there, done that. Ravno zaradi pomanjkanja opreme pri SLO avtih.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
A kdo razume zakaj naši dilerji uvažajo večinoma avte brez dodatne opreme same osnovne modele?

Cena, cena in še enkrat cena.

Poleg tega so to po večini avti, ki so služili v službene namene kjer se gleda da je cena po prevoženem kilometru čim nižja.

Toliko, kot so v tujini dobro ohranjeni in z razmertoma malo kilometri pri nas nobeden ne vi dal zanje...ker češ, saj se jih da dobiti ceneje..katere se ve.

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
smile-1.gif
Uvozi sam

Očitno se bom res tega lotil ja ali pa da pač čakam na srečo =)
Sreča bo, če boš našel odličen avto od privat prodajalca - kar pomeni imeti denar pripravljen in vsakodnevno spremljati avto.net ter biti pri prodajalcu v nekaj urah od oddaje oglasa; ali pa boš takega našel pri dilerju in ga primerno (pre)plačal.

Na mobile.de najdeš dobro opremljene avtomobile z relanimi kilometri, ki se prodajajo za enak denar, kot pri nas skromneje opremljeni z magično kilometrino. Če moja informacija drži, lahko pri Dekri v Nemčiji naročiš, da ti želeni avto pregledajo, preden se sam odpraviš na pot - usluga naj bi bila v rangu 100-150 EUR.
Seveda so tudi tam nateguni, vendar je verjetnost natega nižja kot pri nas.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Mi smo enkrat zlicitirali od Dekre preverjen traktor. Naj bi bil brezhiben, po 900 km vožnje pa ugotovimo, da je menjalnik slab. Tko da jaz se na njih nebi najbolj zanašal.
smirk-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Citat:
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
smile-1.gif
Uvozi sam

Očitno se bom res tega lotil ja ali pa da pač čakam na srečo =)
Sreča bo, če boš našel odličen avto od privat prodajalca - kar pomeni imeti denar pripravljen in vsakodnevno spremljati avto.net ter biti pri prodajalcu v nekaj urah od oddaje oglasa; ali pa boš takega našel pri dilerju in ga primerno (pre)plačal.

Na mobile.de najdeš dobro opremljene avtomobile z relanimi kilometri, ki se prodajajo za enak denar, kot pri nas skromneje opremljeni z magično kilometrino. Če moja informacija drži, lahko pri Dekri v Nemčiji naročiš, da ti želeni avto pregledajo, preden se sam odpraviš na pot - usluga naj bi bila v rangu 100-150 EUR.
Seveda so tudi tam nateguni, vendar je verjetnost natega nižja kot pri nas.
. Se strinajm s tem. Je bil en idealen z dobro opremo normalnimi kilometri lepo ohranjen in dobra cena. Na avto.net prišel v sredo pa sem si rekel v petek po šihtu grem gledat, če je ok dam aro in v ponedeljek po njega. Ampk ga v četrtek zjutraj več ni bilo
smile-1.gif
iščem pa astro karavan tam od letnika 2011 naprej.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
sam bol poredko kot naši nateguni... Konec koncev se lahk "opečeš" tudi pri novem avtomobilu/stroju. Pa se potem zgovarjajo na napako uporabnika pa kaj vem kaj še vse...

LP