Mali oglasi: zabavne podrobnosti

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
A se samo meni zdijo tele cene močno pretirane? Mislim, taka stara jajca in 9.000EUR? Tole je vse z lesenim podnom, verjetno gnile stene, rjasti blatniki so na teh Ducato kombijih itak stalnica. Da ne omenjam predpotopne električne napeljave, plinske napeljave in še vseh ostalih zadev, ki pridejo s starostjo takega vozila. Na mobile.de se taki avtodomi prodajajo tam 6,7, max 8.000€. Očitno nekateri dodatno računajo 'sentimentalno vrednost' pri prodaji avtov..
bonk.gif

Tale drug oglas je pa itak za z glavo v zid. Tako skrpucalo od avta prodajat za 6k€ moraš bit malo usekan.. Ni vredno niti 3k..

http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=8479531
http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=8475526
Ker si slučajno lastim nekaj podobnega ti bom odgovoril. Kot prvo, ceno določa trg in če so kupci pripravljeni plačati, je ok. Kot drugo, sam sem računal med nakupom novejšega camperja, med najemom in med nakupom oldtimerja. Če bi kupil novejši camper, so stroški veliko večji od nakupa starejšega, pa naj zveni še tako čudno. Že sama registracija, zavarovanje in cestnina so konkretno nižji pri oldtimerjih. Poraba nafte je približno ista, udobje je pri novejših seveda večje. Sama notranjost je ponavadi zelo dobro ohranjena, saj avtodomarji, tako kot motoristi slovijo kot ljudje, ki poskrbijo za svoja vozila. Sam sem ob nakupu razmišljal na način: Cenejši je avtodom, manjša bo izguba ob nekoriščenju. Če imaš avtodom, ga je treba izkoristiti! Zato ga veliko izkoriščam ob vikendih, za daljše variante zaenkrat še ni bilo časa. Sam najem je sicer ok, če ga najameš 1x na leto, če pa ga večkrat, pa ni računice.
Kar pa se tiče vzdrževanja elektrike, plinske napeljave itd. Res je sicer, da je dobro, da se sam malo spoznaš, ampak tudi če vsakih nekaj let pelješ na servis zamenjat in preverit plinsko napeljavo ne boš ravno bankrotiral.... Električnih napeljav se nimaš kaj dotikat, razen če si zaželiš ledice ipd. V glavnem, jaz sem ob nakupu opravil kompletni servis hladilnika, peči, plinske napeljave, tende, vodovodnih napeljav, avto je sedaj pripravljen 100% na križarjenje in zame ima veliko ceno. Koliko pa je kdo pripravljen plačati za njega, pa je že druga zgodba....
Ejga, sej to o smiselnosti lastništva avtodoma smo že predebatirali v eni temi. Ti sploh ne oporekam in se popolnoma strinjam s tabo, da če dobiš dobro ohranjenega oldtimerja je to best buy za prave popotnike. Fora je, ker so ti letniki precej nekvalitetno narejeni in, če jih nisi redno vzdrževal, imel na suhem, so sedaj po 20 letih v razsulu. Sicer pa poglej prosim fotke, za kakšno ohranjenost avtodoma gre. Pač, odvisno od avta do avta, ampak tale dva pa definitivno nista vredna zahtevane cene.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Kakorkoli obrneš, neprimerna cena pač ni zabavna podrobnost, tako da tole ne spada sem!

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Ne, od pomladi do jeseni je naredil 440 km vsako nedeljo, potem pa se je celo zimo in med letom vsak dan med tednom vozil z avtobusom.
aplauz.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8614625&show=1&avto=

-POZOR POZOR POZOR

NE NASEDAJTE PREVARANTU PETRU OPRESNIKU, IMA PREKO 100 KAZENSKIH OVADB
IN SE NAPREJ POSKUSA DOBITI VOZILO Z PRETVEZO DA MU DASTE VOZILO ON PA VAM DENAR PRINESE CEZ NEKAJ DNI,..

CE KUPUJETE VOZILO OD NJEGA , OBVEZNO PREVERITE LASTNISTVO, KAJTI V VECINI PRIMEROV NI MOGOCE NAREDITI PREPISA ZA VOZILO

ON SE NE OGLASA VEC OZ SAMO Z SMS-SI OBLJUBLJA IZ TEDNA V TEDEN DA PRIDE IN PRINESE DENAR AMPAK NIC OD TEGA,..SAME OBLJUBE,..NATO MENJA TELEFONSKO STEVILKO

-POZOR POZOR POZOR.
POZOR POZOR
Prodajalcu povejte, da ste oglas videli na www.avto.net
2038808-tale.png

Priponke

• 2038808-tale.png
    2038808-tale.png
    335,2 KB · Ogledi: 193
Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.913
10.487
113
Moral bi še dodati:
Za švercerje in prekupčevalce je cena 1100 eur. Če kasneje vidim moj avto na spletu s prevrtenimi kilometri, prijavim na policijo.
grin1.gif