Mali oglasi: zabavne podrobnosti

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Pa dobr, a je to oglas? Kej uradnega mogoče? A vse ostalo je pa slovnično pravilno?

smirk-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni, pove pa veliko o prodajalcu.

Groza so nekateri oglasi, tudi od dealerjev.
uf-1.gif
Pol pa kupi avto nad 20k€ od nepismenega prodajalca.

Predlog s/z je pa že popolnoma odpovedal. Kot da bi se trudili narobe pisat.
stupid-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Pa dobr, a je to oglas? Kej uradnega mogoče? A vse ostalo je pa slovnično pravilno?

smirk-1.gif
Haha, sedaj si pa začel še v slengu pisat, ker se za forum kao ni treba truditi ...
hysterical-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
A ti znaš brat? Kje sem napisal, da je uradni dopis?

Uradno in javno prodaja avto. In ni fora, da se spusti črko pa se tega ne porajta. Napiše se kretenizem, ki bi moral bit viden, če se še 1X vse skupi prebere. Sem spadajo homoligomicacija, holmogolomacija, akoumuluator in podobno... Sam če si pa pol pismen, pa tok butast da ti to ne pade v oči, pol pa res ne vem....

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Dej se ti butec (tokrat sem pa namerno spustil črko) mal umiri, da ne bom jest tvoje poste šel čekirat....
bonk.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Avtodomi so so v primerjavi z običajnimi avti kot psi proti ljudem - leta in kilometri jim tečejo 7x hitreje in temu primerni so tudi vložki za vzdrževanje.
smile-1.gif
Od tebe pa res ne bi pričakoval takih neumnosti. Mogoce za tiste, ki so v intenzivnem rentanju. Drugace je ravno obratno in razne vw in fiat "starine" so semo kot avtodomi se v dobrem stanju. Pa ves da ne govorim na pamet, saj zadnjih 20 let pri hisi stoji avtodom
wink-1.gif

Je pa res, da ce ga imas samo za 2- 3 tedne dopusta letno, se rentanje bolj splaca. Avtodom je smiselen samo ce si tip, da se vsedes v avto in gres za vikend na potep...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Avtodomi so so v primerjavi z običajnimi avti kot psi proti ljudem - leta in kilometri jim tečejo 7x hitreje in temu primerni so tudi vložki za vzdrževanje.
smile-1.gif
Od tebe pa res ne bi pričakoval takih neumnosti. Mogoce za tiste, ki so v intenzivnem rentanju. Drugace je ravno obratno in razne vw in fiat "starine" so semo kot avtodomi se v dobrem stanju. Pa ves da ne govorim na pamet, saj zadnjih 20 let pri hisi stoji avtodom
wink-1.gif

Je pa res, da ce ga imas samo za 2- 3 tedne dopusta letno, se rentanje bolj splaca. Avtodom je smiselen samo ce si tip, da se vsedes v avto in gres za vikend na potep...

Niti niso neumnosti, samo ti vsega ne zaznaš, ker se pri vzdrževanju avtodoma znajdeš sam.
smile-1.gif

Kar sem se pogovarjal z lastniki podjetij, ki prodajajo/oddajajo avtodome (SLO + AT), je večina komponent, kot je hladilniki, ogrevanje, napeljave ... skupna dragim in poceni proizvajalcem in da so kar podvržene okvaram. Menda je najbolj zanesljiv del avtodoma običajno ravno Fiatov, torej motor, menjalnik in šasija s podvozjem.
Da sem začel spraševati o tem so bili vzrok ravno oglasi (ja, želel sem kupiti avtodom, a sem si premislil), v katerih so prodajalci pri 10let starih avtodomih navajali dolge sezname komponent, ki so bile zamenjane, pa je bila kilometrina vedno nizka, okoli 100.000km ali manj.
Tudi kvaliteta izdelave ni to, kar bi si recimo do Hymerja ali Dethleffsa predstavljal - integrirci kljub cenam preko 80.000EUR med vožnjo škripajo in cvilijo, kar pri manj cenjenih alkovnih ni opaziti (Fiatova kabina
smile-1.gif
).
In da, za 1-3 tedne letno si raje vsako leto izposodim nov avtodom v Avstriji, kot vzdržujem svojega 10+let starega.
zmaga.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Nikakrsen glede prostornosti, udobja in voznih lastnosti. Pa se pogojne kakovosti. Nasega je po dveh mesecih zamenjala Niva, ki je razred vise v primerjavi s to kanto... (ok, za njo pa je prisel Pajero)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
A se samo meni zdijo tele cene močno pretirane? Mislim, taka stara jajca in 9.000EUR? Tole je vse z lesenim podnom, verjetno gnile stene, rjasti blatniki so na teh Ducato kombijih itak stalnica. Da ne omenjam predpotopne električne napeljave, plinske napeljave in še vseh ostalih zadev, ki pridejo s starostjo takega vozila. Na mobile.de se taki avtodomi prodajajo tam 6,7, max 8.000€. Očitno nekateri dodatno računajo 'sentimentalno vrednost' pri prodaji avtov..
bonk.gif

Tale drug oglas je pa itak za z glavo v zid. Tako skrpucalo od avta prodajat za 6k€ moraš bit malo usekan.. Ni vredno niti 3k..

http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=8479531
http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=8475526
Ker si slučajno lastim nekaj podobnega ti bom odgovoril. Kot prvo, ceno določa trg in če so kupci pripravljeni plačati, je ok. Kot drugo, sam sem računal med nakupom novejšega camperja, med najemom in med nakupom oldtimerja. Če bi kupil novejši camper, so stroški veliko večji od nakupa starejšega, pa naj zveni še tako čudno. Že sama registracija, zavarovanje in cestnina so konkretno nižji pri oldtimerjih. Poraba nafte je približno ista, udobje je pri novejših seveda večje. Sama notranjost je ponavadi zelo dobro ohranjena, saj avtodomarji, tako kot motoristi slovijo kot ljudje, ki poskrbijo za svoja vozila. Sam sem ob nakupu razmišljal na način: Cenejši je avtodom, manjša bo izguba ob nekoriščenju. Če imaš avtodom, ga je treba izkoristiti! Zato ga veliko izkoriščam ob vikendih, za daljše variante zaenkrat še ni bilo časa. Sam najem je sicer ok, če ga najameš 1x na leto, če pa ga večkrat, pa ni računice.
Kar pa se tiče vzdrževanja elektrike, plinske napeljave itd. Res je sicer, da je dobro, da se sam malo spoznaš, ampak tudi če vsakih nekaj let pelješ na servis zamenjat in preverit plinsko napeljavo ne boš ravno bankrotiral.... Električnih napeljav se nimaš kaj dotikat, razen če si zaželiš ledice ipd. V glavnem, jaz sem ob nakupu opravil kompletni servis hladilnika, peči, plinske napeljave, tende, vodovodnih napeljav, avto je sedaj pripravljen 100% na križarjenje in zame ima veliko ceno. Koliko pa je kdo pripravljen plačati za njega, pa je že druga zgodba....

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Hint: v opisu pod oglasom ni nič zabavnega... nekaj v zvezi s številkami se vsaj meni zdi precej zabavno.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
LOL

Prodam dvotaktno, vodno hlajeno, srebrno strelo, gilera runner fxr 180 ccm, reg. kot 50 ccm. Registracija velja do 9.3.2015. Ohranjen, sem in tja kakšna praska, ko sem ga tlačil v klet velikosti pasje ute.
za več info PROSIM kontakt na mail: gremupartizane@gmail.com

Nazadnje urejeno: