Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
2.8T z 250hp taxi?
grin1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ugibam....taxi.

Znucan voznikov in zadnji desni sedež.

Drugače tak avto iščem že nekaj časa - samo pri nas zgubljam upanje
frown-1.gif

PS: Če pa kdo avto pozna je pa dobrodošel s komentarjem
smile-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Taki "dilerji" ponavadi nimajo profesionalnega odnosa do strank. Skoraj da ne jih moraš prosit, če ti lahko odklenejo avto za katerega se zanimaš
smile-1.gif

Pa še to je vprašanje, če prideš na vrsto, saj imajo v večini primerov stranke prek telefona prednost (p.s. če so sploh stranke na telefonu, kvečjemu so kaki "dobavitelji" rabljenih avtomobilov, s katerimi se non stop nekaj menijo in mučkajo...).

No, kakor koli že - pri večini teh posrednikov sem doživel isto - nihče te ne j.... 5 posto
smile-1.gif

Enostavno se obrneš in greš, čeprav bi se našel marsikateri avtomobil zanimiv.

Prejšnji teden sem bil pri enemu "dilerju" pri Brezovici (na glavnem križišču ima razstavljena vozila), šel sem pogledat 2 Alfi 159.

Katastrofa od postrežbe. Ko sem prihajal do njega je bil na telefonu zunaj pred svojo "barakico" in se po JUGO načinu menil o nekih mutnih poslih. Že tukaj sem videl, da ne bo kruga iz te moke, a vendar me je firbec matral, kako poteka ta prodaja pri njemu. Pridem do njega, model prekine telefon in me gleda in piha, češ kako je ta life težak
stupid-1.gif

JAZ mu prvi rečem, dober da, bi si lahko ogledal tisti 2 Alfi, ki sta parkirani? Model mi reče poÆakaj malo da najdemo ključe.
Tačas grem do avta in si ga ogledujem zelo podrobno. Pride "prodajalec" nazaj z nekim drugim modelom, ki me gleda in opazuje, kaj delam
grims-1.gif

"Prodajalec" mi da ključe in je tiho. HALO! a sploh zna govorit?

Kakor koli, odklenem avto in se vsedem, notranjost je zj..., vse se neki trese, od menjalnika do ročne, nekatere šipe sploh niso delale (elektronika?), avto prižgem in se prikaže novnoletna jekla - same neke lučke utripajo (za motor lučka gori non stop, neka opozorilna lučka utripa - kot neka snežinka; pa ni zaradi mraza, ker je bilo zunaj 10 stopinj plusa; pripasam se ampak še vedno mi kaže na računalniku pri števcu, da sem odpasan
grims-1.gif
..) prodajalec pa zunaj stoji in gleda.

Po 3 minutah sedenja v avtu, v kateremu se je kadilo na dolgo in široko pridem ven in odprem prtljažnik - zanimivo kako vse poka, ko se odpira in zapira prtljažnik. Nato SAM grem do prodajalca in ga vprašam, kaj je narobe s tem avtom?

Njegov odgovor je bil: ma to ti je sloveeenski avto, kupljen tu on nekog slovenca, ki ima veliko avtomobilov in se je zelo malo fural z njim, imajo doma 6 avtov (od x5, x6, q7....159) in mi je tega prodal ker mu je stal pred hišo. Drugače pa je avto zelo lepo ohranjen, vse dela ni da ni.

Potem mu pa jaz začnem naštevat: ta avto je hudo poškodovan, od zadaj je bil karamboliran, elektronika ne deluje pravilno, v avtu so proizvajali tobak in ne da se ni kadilo, ta avto ima zbitih sigurno 150.000 km ali celo več...

Prodajalec pa: mah ne, kje. vam pravim da je z avtom vse ureedu, te lučke se prikazujejo zato, ker je bila mašina navita in se samo na servis pelje, da zbrišejo to napakico in je avto kot v nulo. res vam povem.

Hmm zanimivo vse skupaj, nikoli NIKOLI ko mi je kar koli govoril, me ni gledal v oči, ampak vedno je gledal nekam drugam
redface-1.gif

Hvala lepa za tak odnos
smile-1.gif

Nekaterim veliko pomeni odnos in so pripravljeni plačat več, zato taki grejo raje v avtohiše, kjer prodajalci poznajo kaj pomeni Dober dan, želite testno vožjo, lahko preveriva zgodovino vozila brez težav... seveda se tudi pri takih prodajalcih najde kdo, ki ne sodi glih na mesto prodajalca ali svetovalca.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
pri nas je pač smatrano, da je prodajalec rabljenih manjvreden, oz. je manjvreden biznis, medtem ko v tujini ...
wink-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Jaz pa imam z njimi dobre izkušnje (1A avto ali kaj so že vglavnem diler na ta velko). Ko sva s znanko kupovala avto pri njih so bili prijazni, ustrežljivi, v račun so vzeli avto, ki ga znanka ni mogla prodati. Vse brez nepotrebnih besed in prijazno. Nekaj časa sem pričakoval, da bo ta "novi" avto kaj zafrkaval ampak hvala bogu je zadeva brezhibna in avto deluje kot mora.

Mogoče pa bi bilo pametno, če pokažeš kaj resnosti, ne pa da samo hodiš od dilerja in dilera in potem tu na forumu sprašuješ , če kdo pozna ta in ta avto. Saj meni je po eni strani všeč, da me pustijo pri miru in da si v miru ogledam kaj si imam za pogledati. Če mi je avto všeč, in mi cena odgovarja se grem zmenit in še enkrat nisem naletel na neprofesionalen odnos.

Če pa ti navališ v pisarno in takoj zahtevaš vsaj 1500€ popusta, doživljensko garancijo za rabljeni avto z vsaj (zadnjimi) 150.000 km pa stanje da ni bil nikoli nič ruknjen in barvan, pa dobiš pač tak odnos kot ga opisuješ.

Za uporabnico Nino in tistega Audi-ja A3 1.9 TDI letnik 2006 pa: Avto je na sliki fantastičen je pa 9000-9500€ zelo velik denar za 5 let star avto z toliko km, da jih prodajalec niti v oglas ne upa napisati. Za ta denar in za popravila, ki bi jih odštela za tega Audija si greš enostavno kupit nov avto golfovega razreda (kamor mimogrede A3 tudi paše). Izbira je ogromna edino problem je v tem, da se pa novega Audija ne dobi za ta denar.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Hvala bogu, da imaš dobre izkušnje z 1A, nihče ni rekel, da so slabi
smile-1.gif

Sem tudi napisal, da se bi verjetno našel kak zanimiv in dober avtomobil, ampak je profesionalnost določenih včasih pod nulo.

To, kar pa sprašujem če kdo pozna tega dilerja je samo zato, da se predhodno pozanimam, če je imel kdo že kake izkušnje z kom. Seveda se tudi sam premikam po teh dilerjih in vidim marsikaj, vendar včasih ti kakšna izkišnja drugega uporabnika pride prav (recimo nekdo ti napiše, da ta in ta diler prodaja v večini karambolirane avtomobile in v takih primerih si pač pozoren pri ogledu in si bolje ogledaš avto).

Sem pa tudi sam prebral marsikaj po raznih slo forumih o štajerskih dilerjih, da se jih je treba na veliko izogibat, pa zadnjič sem bil na 2 dilerjih na štajerskem koncu in sem bil prijetno presenečen nad ponudbo in in prijaznostjo in ustrežljivostjo.

Previdnost nikoli ni odveč
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Koliko dilerjev si ti dal skozi v zadnjem času, 37? In noben nima avta, ki bi ustrezal tvojim željam?
grin1.gif

Mislim, da v tem primeru ni toliko problem v dilerjih, kot morda v tvojih (nerealnih) pričakovanjih. Če se pa motim, se opravičujem.
zmaga.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Motiš se, v zadnjih 5 mesecih sem jih obiskal nekje 9.

In ja, verjetno imam res previsoka pričakovanja saj je težko kupit avto, ki si ga želiš a ga na SLO trgu ni
smile-1.gif

Gledam in obiskujem pa jih še zmeri lahko...

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Ne samo z "dilerji" tudi s pooblaščenci je podobno. Sem bil s kolegom na Porscheju na Verovškovi za en rabljen avto. Pismo , jes se čudim da sploh kaj prodajo. Ali jim grejo pa novi avtomobili tko dobro v prodajo, da se z rabljenimi sploh ne zaje*avajo.
rolleyes-1.gif