Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
glej jst sm pri njemu kupil avto s podobnimi kilometri. In mi je reku, da sicer piše da so bila jermena menjana, ampak da mi svetuje da nej vseeno zamenjam. Pa pred nakupom sem ga lahko odpelu na servis, da so vse pregledal.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Kaj so pa pregledali vse oz. kako to sploh zgleda? ali si ti povedal, kaj vse naj pregledajo?

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Pač reku sem, da nej pogleda če ma avto realne kilometre da gaa kupujem. In je pač dal na tester pogledu kaj mu bo ven vrgl, pogledu obrabo materjala na mašini in podvozju. In najbrž je blo to to, možn da je blo še kej, sam je tega že 3 leta.

Aja, pa mislm da je en krog naredu še z avtom, da je vidu obnašanje med vožnjo.

Nazadnje urejeno:

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
kaj porečete za nakup tega avtomobila http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4660475&show=1

Avto naj bi imel realne km (vsaj tako pravi trgovec), uvožen iz italije, vozil ga starejši možakar, nato pa ga v tej trgovini tudi menjal za novega, videti je kar lepo ohranjen (preverjeno na terenu), kakšne so glavne hibe pri mondeotu? se splača kupit? za tak denar pri mondeoutu dobiš še največ opreme, potreba po večjem karavanu in dizlu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4200591&show=1

slovensko poreklo, redno servisirano v avtohiši klemenčič, ...

hvala za komentarje

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Koliko km pa delaš letno? Se ti splača vzet dizla in eno tono strahu zraven?
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nikoli ne nasedaj besednim zvezam "avto je vozil starejši možakar" in "avto je bil od direktorja". S tem se ponavadi začne nateg.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Od direktorja, kateremu se ponavadi VEDNO mudi, jaz že ne bi kupil avta
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
To je tak poseben "avto švercer" sleng.

"Avto je bil od direktorja" - ponavadi avto mlajši od enega leta, praviloma testno ali službeno vozilo, ki mu ni bilo prizanešeno, ko so si ga čez teden podajali nadebudni kupci in ko so se za vikende nad njim izživljali prodajalci. Direktorja je videl samo preko odločbe za odprodajo, ki jo je ta podpisal.

"Avto je vozil starejši možakar" = avto neznane zgodovine, s kilometri in zgodovino prirejenimi najprej v tujini pri Turku in nato še pri nas pri Dilerju. Včasih ta oznaka doleti povsem naključno in morda celo spodobno vozilo domačega porekla z namenom pospeševanja prodaje (redko).

Avtomobil, ki ga je v resnici vozil starejši možakar, je namreč dokaj lahko prepoznati po obliki ali barvi:
- ford fusion / fiesta prejšnjih generacij, barva srebrna ali rdeča
- clio storia, barva rdeča
- proton limuzina (poljubna barva)
- golf sdi poljubne barve (tukaj je že potrebno pazljivosti)
- peugeoti 106, saxoji , kie pride ipd. upam da nikogar več ne zanimajo

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
cca. 20.000 km. bencinar odpade (večja poraba, slabši navor), v primeru večjega navora pa potem zavarovanje stane kar precej več

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nas ata (direktor in starejsi mozakar) so pred kaksnimi 7 (?) leti dali svojega takratnega A4 (metalik kobaltno-modra barva, TDI 1.9, mislim da 130 KM, nekaksni sportni sedezi - v glavnem crno usnje in stranice sedezev so bile take, da so te dobro podpirale v ovinkih) v staro-za-novo pri avtohisi. Kilometrov je imel malo kaksnih 100K, zaresnih), star tri leta, servisiran tako ali tako samo na pooblascenem servisu, kdorkoli je potem tisti avto dobil, si je lahko obliznil vseh 20 prstov, ce le ni bila cena pretirana ... Za prodajo pa tudi ce so trgovci uporabili zgornji lingo, niso prav nic lagali.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Verjamem, da je bil avto od vašega ata špica. Ampak problem je, ko vsi rabljeni avti postanejo od starejših atov in od direktorjev, kar se je pri nas razpaslo. Pač velja, da stari ati vozijo počasi in merkajo na pleh. Preveč ljudi poznam, ki vozijo takšne avtomobile in z vsemi so problemi (velja tudi za "direktorske").

Sicer pa pri dotičnem avtu je bil očitno ata drugi šele lastnik, kar pa itak ne pomeni nič...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, jaz hocem reci, da je lahko taka nomenklatura, pa se cisto nic ne zlazejo. Jaz ne bi pavsalno vseh obsodil.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Fantje rabim pomoč za izbiro avtomobila in sem si kar vašo temo sposodil. Uglavnem punca kupuje avto in sicer novga VW Jetta 1.2 motor, oprema je osnovna, cena je 16k. Fora je da jo hočem prepričati, da se ne odloči, ker definitivno ne rabi novega avtomobila, 1.2 motor se mi zdi švoh še posebej za štiri osebe, avto je prevelik, da se bo prevažala po mestu.
Ona je čist zagreta, sprašujem vas kaj predlagate, kaj bolj uporabnega bi dobila za ta dnar in kateri bi bil bolj primeren zanjo, katera nima visokih zadev razen to, da je na zunaj lep in kasneje je dodala da ji je še varnost pomembna....uglavnem argumenti so kar eni.

hvala za pomoč

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Seat sedaj oglašuje testne vožnje, pa jo nalož v avto, pa naj se še s čem drugim zapelje.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.084
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Fantje rabim pomoč za izbiro avtomobila in sem si kar vašo temo sposodil. Uglavnem punca kupuje avto in sicer novga VW Jetta 1.2 motor, oprema je osnovna, cena je 16k. Fora je da jo hočem prepričati, da se ne odloči, ker definitivno ne rabi novega avtomobila, 1.2 motor se mi zdi švoh še posebej za štiri osebe, avto je prevelik, da se bo prevažala po mestu.
Ona je čist zagreta, sprašujem vas kaj predlagate, kaj bolj uporabnega bi dobila za ta dnar in kateri bi bil bolj primeren zanjo, katera nima visokih zadev razen to, da je na zunaj lep in kasneje je dodala da ji je še varnost pomembna....uglavnem argumenti so kar eni.

hvala za pomoč

Če ji je všeč in kupuje s svojim denarjem, zakaj pa ne?
confused-1.gif
poleg vsega ma 1,2 (TSI predvidevam?) čisto zadosti moči, uradno 105 konjev, ampak je namerjenih na teh motorjih čez 120 konjičev. Polo je sicer manjši, ga pa kar pošteno požene, Golf ki je nekje iste velikosti se pa tudi dokaj spodobno premika. Po mestu smo se 3 konkretni dedi (vsi okrog 90 kg) vozili brez nekih težav.

Pa ok, glede predlogov: Astra 1,4 turbo (ali 1,6 16v) , Alfa Giulietta 1,4 TB, Bravo 1,4 T-JET, Mondeo 1,6 Trend, Golf 1,4 TSI, Megane Berline 1,9 dCi, Mazda 3 CD116 .... ostalo so še večji avti ali pa iste ali manjše moči

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Hvala fantje za pomoč. Ji bom pokazal vaše odgovore, pa vendar če pravite da je tudi Jetta vredu. Drugače ja Viper_xxl je TSI 105 konjev. Avto ima kar lepo številko konjev glede na to da je 1.2 mašina in se na prvo žogo sliši kot da jih ima 70.

Hvala za pomoč

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.304
13
38
Ljubljana
kaj pravite, bi se splačalo kupiti ta avto?

oglas

glede na to da je obnovljen in zritan tako kot je treba, ima kdo kaj izkušenj koliko pride registracija pri takih kilovatih? prevoženih ima pa okoli 200.000 km