Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Jaz bi gledal za kakšnega Opla mislim da so meli tisti letniki JTD motorje od Fiata (alfe) kateri so vrhunski ?

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Jap, ampak neka razlika je med motorjem v BMWju in Aprilliinem motorju? Koliko km je sprejemljivo za take motorje ob rednem vzdrževanju? Nekje sem prebral da je 40k km kot 100k km pri avtu.. Če imam namen tak motor kupit tudi za zahtevnejše potovalne ture bi moral gledat nekaj v rangu z okoli 30k km?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik impre pravi:
Pozna kdo to laguno? Nekam nizka cena se mi zdi...
Laguna GT

nizka cena za francoza z 190k km na števcu
confused-1.gif

ni to MB

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Zakaj bi bila kakšna razlika? Ti za težave turbin pri dizlih veš, ker jih je nesorazmerno več od turbo-bencincev.
Nobenega turbo motorja ni pametno hladnega pritiskat - če to redno delaš, bo turbina šla (oz. njeni ležaji). Dokler motor ni vsaj približno ogret, je turbina zaradi nizke viskoznosti hladnega olja slabše mazana - potem ni več težav. Tu so turbo-bencinci v rahli prednosti, ker se prej ogrejejo...

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.501
113
49
Na sončni strani ALP
To mi je povsem jasno. Imam že drugega turbo dizla, žena ima turbo dizla v klijotu in vsi so se oz. se še vrtijo primerno ogreti.
Manj se piše o težavah s turbino v bencinarijih. Največ se pač piše o težavah pri dizlih., zato sprašujem...