Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Nooo, povej kaj te je zmotlo oz. kaj ne drži, če bo slučajno kdo isto gledal
wink-1.gif
Aja, kaj je tist belo pr pedalkah za gas in bremzo čisto levo?

Tisto belo nwm kaj je bilo na sliki, zdaj tega ni bilo. V oglasu piše da je prvi lastnik, na eupravi je število lastnikov 3. Prodajalec se je šele potem ko sem omenil št prepisov spomnil da so na nekega "sorodnika" vzeli avto ker ga je dobil s popustom. Oba prednja sedeža sta lisasta (bila sta zmočena), gospod je trdil da sta samo umazana od hlač. Voznikov sedež ima kar grdo počeno usnje za avto s 110000 km (v oglasu piše 120000 km). Vozilo je imelo že kar nekaj težav v preteklosti, čuden zvok pri vžigu vozila, čuden zvok pri speljevanju, sovoznikova stran je nekje zatekala, ker je bila kao mokra (glede na zapisnik servisa) , leva kljuka za pametni ključ ni delovala. Ko se avto pelje pri nižji hitrosti volan pade v levo, pri vožnji po jamah sem na volanu čutil čudne vibracije... Uglavnem, avto ni takšen kot je v oglasu napisano. Ne kupujem novega avta ampak če mi nekdo zagotavlja da je vozilo odlično ohranjeno potem to tudi pričakujem.

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Pozdravljeni,

Bliža se čas za ponovno registracijo moje 16 let stare Seat Ibize in ker bi vanjo mogel vložiti kar precej denarja (katalizator, ključavnica zajebava itd...) razmišljam bolj o zamenjavi vozila.

Iščem malo večji avto - limuzino, če ima kdo kak predlog tam do okrog 5000€.

Sam sem našel ta dva ki se mi vidita:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7429377&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7420867&show=1

Ta drugi se mi bolj dopade (barva, več opreme), vendar mi je malce čudno da ima samo 80 000 km.

kaj menite?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
oče ima mazdo 6 letnik 2003, ima 100k km prevoženih...... kilometre dela v glavnem s službenim vozilom in jih zato avto nima več kot toliko. Ima isti motor in prav nobenih težav z njim do sedaj. To je tudi razlog da se teh 120 KM bencincev malo prodaja, noben pri zdravi pameti ne bo prodal avta s tem motorjem ker je zadeva dobra
smile-1.gif
šrot dizlov pa na avto.net kolikor hočeš....

Če je lastnik ok (in potem posledično avto) je to boljši nakup kot mazda 3.

In ja, za oba ter ostale novejše mazde se zgodovina lahko preveri na kateremkoli uradnem mazdinem servisu, imajo digitalno servisno knjigo...

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Hvala obema. Saj tudi na mojem seznamu je Mazda6 na prvem mestu
smile-1.gif
Drugače pa si rekel "šrot dizlov". To pomeni da se dizli (mazde) kvarijo?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Dizli iz te prve generacije 6ke niso ravno pojem zanesljivosti.... čeprav poznam primer ko ima 6ka s 120KM dizlom precej preko 200 k km brez okvare. Tako da pač kakšne si sreče
smile-1.gif

120KM bencinar ima povprečne porabe pri mešanem ciklu po BC 7,2l/100 km. Jaz sem ga spravil, ker sem imel do službe zelo lepo pot, na povprečno celo malenkost pod 7
smile-1.gif
močnejši bencinar, 142KM ima ketno, 120KM pa jermen.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik mickeycek pravi:
Hvala obema. Saj tudi na mojem seznamu je Mazda6 na prvem mestu
smile-1.gif
Drugače pa si rekel "šrot dizlov". To pomeni da se dizli (mazde) kvarijo?

šrot da te kap. Avto je uporaben samo če delaš daljše relacije. Do 60kkm se je vozila cca 90km dan. Vse ok, poraba okrog 6,5.
Potem sprememba službe in posledično 12km na dan.
Regeneracija je uspešna samo na servisu vsakih 15kkm, ker je zadeva tak zabita, da se ne more sama sčistit.
Duze zanič( nove 400€ kom, upam, da jih uspejo spucat in ponovno nastavit, dpf filter že novi 1,2k€, olja v motorju vedno preveč, rje koliko hočeš.
Letnik je 2006 in ima 120kkm. CD 120 z dpf.

twins

Pripravnik
21. nov 2011
63
0
6
Savinjska
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Dizli iz te prve generacije 6ke niso ravno pojem zanesljivosti.... čeprav poznam primer ko ima 6ka s 120KM dizlom precej preko 200 k km brez okvare. Tako da pač kakšne si sreče
smile-1.gif

120KM bencinar ima povprečne porabe pri mešanem ciklu po BC 7,2l/100 km. Jaz sem ga spravil, ker sem imel do službe zelo lepo pot, na povprečno celo malenkost pod 7
smile-1.gif
močnejši bencinar, 142KM ima ketno, 120KM pa jermen.

120KM (1.8 mašina) ma tut ketno drugac.. vsi benciranji majo ketno.. pa 7,2 porabe je bol nerealno razn ce se furaš 100km/h po ac, okol 8 prej... Drugač so pa dizli zanesljivi (pač s preverjeno zgodovino, večjih tezav nimajo).. itak je pa pr vsakem avtu riziko, ce ga kupis pr preprodajalcu z magicnimi zbitimi kilometri... Moj 136KM dizel, z preverjeno zgodovino pr 180k km ni mel nobenih tezav razn scv ventila na visokotlačni črpalki.. je pa res da je avto bil skos servisiran na uradnih servisih

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Hvala vsem za nasvete
smile-1.gif

Eno je jasno, diesel sigurno ne bo... mam samo 13km do službe.

Bo pa težka odločitev, po eni strani Mazda3 2006 letnik - manj prevoženih, manj opreme, na drugi strani pa Mazda6 2004 več opreme, bolj se mi dopade barva, cenejša.
Pa še enega sem našel ki bi priel v poštev - Opel vectra: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7313189&show=1 samo nekaj sem bral da naj bi se elektronika "kvarila"? Ma kdo kake izkušnje?

Torej za katerega bi se vi odločili?
- http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7420867&show=1
- http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7429377&show=1
- http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7313189&show=1

Hvala in lp, M

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Pri mazdi malo poglej da ne gnije, jaz vse Mazde 3, ki sem jih pogledal v zadnjih dneh so začenjale rjaveti na zadnjih blatnikih, ena na desnem stebričku med vrati, ena je imela vse vrate načete edino prednjih desnih ne
smile-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Vectre s tem motorjem sploh ne glej, ker bo poraba poleti okol 9l/100 km. Mazdo pa vzemi raje 2.0 več moči in navora, bolj udobna vožnja.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Cca 15.000km na leto, velik del kratkih relacij (pod 5 km)...nisem ziher če se mi dizl splača?