Mali avtomobili z veliko prevoženimi kilometri

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Tudi sam sem zaradi tega pri dilemi kaj naredit s svojo 206-tko. Vredna ni nič zaradi prevoženih km, lahko bi jo zamenjal kvečjemu staro za novo, dela pa ko urca (tok-tok).

Se mi jo bolj splača zvozit do konca, vmes denar šparat na računu in ko bo prva večja okvara avtu pomahat v slovo.

Ko bo prva večja okvara, pa menjaš kompleten motor oz. menjalnik in voziš dalje,... 500 stroška pa si dober spet za par let...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi to je res. Čeprav pri toliko km bo verjetno čas še za menjavo rok, amortizerjev, sklopke... Če ne bo predrago bom seveda menjal, ker z avtom sem zlo zadovoljen (pač se opazi, da so podvozje, bremze in motor čisto drugačni kot pri 1.1 / 1.4).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ma 206ka je problematična pol na zadnji osovini ko ma dosti kilometrov, tista torzija...katastrofa

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Opis, ki se ujema z razmišljanjem razumnega človeka.
zmaga.gif

Seveda ob upoštevanju povprečne slovenske plače, za tiste z 2000 EUR + mesečno ta opis sicer še velja, ampak zakaj si ne bi privoščil, če si lahko.

Je pa seveda dejstvo, da dražji avtomobili izgubijo bistveno več, kot cenejši. In ne samo v znesku, tudi v odstotkih.

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
30
28
Fiati 600 so pri raznašalcih pic naredili čez 400.000 kilometrov potem pa so jih prodali. Tako da tudi majhni avtomobili po mestu lahko naredijo čez 300k kilometrov.

LP Sandi

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Citat:
Tudi sam sem zaradi tega pri dilemi kaj naredit s svojo 206-tko. Vredna ni nič zaradi prevoženih km, lahko bi jo zamenjal kvečjemu staro za novo, dela pa ko urca (tok-tok).

Se mi jo bolj splača zvozit do konca, vmes denar šparat na računu in ko bo prva večja okvara avtu pomahat v slovo.

Al pa das 20€ enemu podjetnemu rtv serviseru pa jih ma spet 105k pa prodas
evil.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Blaz pravi:
Citat:

Al pa das 20€ enemu podjetnemu rtv serviseru pa jih ma spet 105k pa prodas
evil.gif

Rad bi videl mojstra, ki bo tole šel delat za 20€. Še posebej, če je novejši od 2001.
evil.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Ne vidim razloga, zakaj konkretno moja Corsa C, letnik 2006, ne bi mogla zdržati, recimo 250.000 - 300.000 km. Seveda z rednim servisiranjem in vzdrževanjem!?

Kdo pa je reko da nebo zdržala? Zdržala bo tut 800.000 če jo boš primerno temu vzdrževal in popravljal.

V Mariboru je mel Micro Taxi oranžne reno petke, ki jih je kupil od slovenske pošte, in mislim da so šle iz prometa z 300k povprečja.

Sicer pa ta tvoja korsa ti lahko gre tut miljon, dva. Samo odvisno je kok motorjev boš zamenjal...

Manjši avti predvidoma ne delajo kilometrov toliko kot veliki, ker največ potujejo poslovneži, taki se pa ne prevažajo okoli v corsah.

Mamo za delovno mulo doma Pando 4x4, 255k km ko smo jo kupli, zdaj kok je to realnega,... No naprej ji siguno nihče ni vrtel km.
Zaenkrat gre, ko bo pa kaj resnega crknilo pa bo šla na odpad, kupimo drugo iste barve za 300€ pa samo tablice prevekslam :D

Tak da če je ta pandolinka 91' držala 255k (pa še kakih 150 skritih), bo tebi tut tvoja 300. Redno na servise pa bo.

Tole s tablicami sem imel tudi sam v mislih, ko se poškodovanega nisem mogel znebit (malo km, ampak l.96).
Ampak ker zadnje čase opažam, da na tehničnih kar redno pregledujejo številke, dele sem pa dobil v siti barvi, je blo popravilo daleč najboljša odločitev seveda ob rednem vzdrževanju, ki se pa kmalu tudi ne bo več splačalo
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.927
6.001
113
Samo 3,75 litra porabe na 100 km ? Kje se pa vozi tale, po Luni mogoče, kjer je gravitacija dosti manjša kot na modrem planetu ?