Perhentiana sta res lepa otoka, večji Besar (v jeziku bahasa to pomeni velik) ima manjše plaže in je bil meni bolj všeč za prosto potapljanje, manjši Kecil (mali) pa ima eno res veliko plažo in več zabave, okrog obeh pa je pod vodo res kaj videti, v gozdovih pa so opice vrste Langur (povsod drugje sem videl le Makake). Pred obiskom Perhentianov ti toplo priporočam še obisk mesta Kota Baru (čisto na SV Malezije). Če greš po vzhodni obali proti jugu se splača (če imaš seveda dovolj časa!) "zaviti" še na otoček Kapas, vsekakor pa ne izpusti Tiomana, čisto na jugu - razen Sabaha na malezijskem delu Bornea, je to v tej deželi najboljši kraj za potapljanje. Posebna dogodivščina je tudi vožnja z vlakom od Kota Baru do Kuala Lumpurja. Vlak ima ime Jungle Train in pelje skozi tako divje kraje, da kar ne moreš verjeti.
Singapur je prav zanimivo (a drago) mesto, se ga pa, ko si že tam, vsekakor splača pogledat, zlasti ne izpusti indijskega kvarta. Prav tako ne smeš izpustiti Melake in seveda Kuala Lumpurja, kjer sta me poleg obveznih in vsem znanih znamenitosti najbolj navdušila kitajski in indijski kvart. Na zahodni obali je sicer lep otok Lankawi, a ga lahko mirno izpustiš, če ti je bolj všeč pristna Malezija. Obvezno pa si je potrebno ogledati (pol)otok Penang z mestom Georgetown. Na zahodni obali je še en otoček Pangkor, ki je bil, ko sem bi prvič v Maleziji, še pravi raj, sedaj pa je prenatrpan zlasti z domačimi turisti in ga ne priporočam.
Sicer pa Malezija velja za azijsko Švico in je, zlasti na zahodnem delu, prav neverjetno urejena. Večji sel vzhodnega dela dežele pa je še zelo "nepokvarjen" in zelo ruralen ter tradicionalno zelo muslimanski in zelo prijeten. Če se boš kaj vozil po avtocestah, bodi pozoren tudi na fenomenalno urejene in ohranjene brežine ob njih, ki jih je delal Slovenec in na uničevanje tropskega gozda, ki ga nadomeščajo z nasadi oljnih palm.