Mala zmaga študentov :)

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Študentje naj študirajo, delavci naj pa delajo.
Če ne bi bilo študentskega "dela", ki se v bistvu izvaja po dumpinških cenah (delajo pa itak vsi drugi na njihove napotnice, samo "študentje" bolj malo), bi delavci lahko zaslužili več in bi svojim otrokom študentom lažje omogoočili študij.
Če pa kdo še nima dovolj prihodkov, da bi preživljal študenta, je pa za le-tega na razpolago bančmi kredit za stroške študija. Tako bi marsikdo doštudiral v roku.
Najprej porihtajte pri sebi, zjebajte servise, ki drago prodajajo svoje posredništvo, potem pa delajte revolucijo
bonk.gif

Meni sta oče in mati omogočila študij in jaz sem jima v zameno za to vrnil z diplomo v roku (pri 23 letih). Takih ni prav veliko.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.604
1.136
113
Titograd
Pri nas smo bili pa trije ki smo študirali, pa nista mogla starša denarno podpirati vseh nas. Če ne bi bilo študentskega dela bi lahko jaz fakulteto gledal samo od daleč. dopoldne praksa in predavanja, popoldne pa delo da sem imel nekaj denarja.

Bomo videli če bo to pripomoglo da bo študij bolj dostopen in če bodo plače zrasle......

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Pri nas smo bili pa trije ki smo študirali, pa nista mogla starša denarno podpirati vseh nas. Če ne bi bilo študentskega dela bi lahko jaz fakulteto gledal samo od daleč. dopoldne praksa in predavanja, popoldne pa delo da sem imel nekaj denarja.

Bomo videli če bo to pripomoglo da bo študij bolj dostopen in če bodo plače zrasle......

Pri nas je bilo enako, matka brez šihta foter pa malo nad minimalcem, brez študentskega dela nebi videl faksa

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.604
1.136
113
Titograd
Pa še marsikdo je tak, ampak glupa represivna država vidi tistih par procentov folka ki preko napotnice pere denar, tiste ki delajo na drugo napotnico praktično reden šiht, pa je treba udariti vse, tudi tiste ki tega ne delajo. Tako da bodo spet lahko študirali samo bogati (in ne nujno pametni).

BMK za teh nekaj mesecev delovne dobe ker si jih bom čez 30 let lahko v rit vtakno, raje bi se uvedel nadzor nad neplačniki študentskega dela in kontrola na terenu kdo sploh opravlja delo na tisto napotnico (če se sploh kaj opravlja) saj ni bilo popolnoma nobenega nadzora, vsaj v praksi. Če že druga možnost, pa naj se študentsko delo popolnoma ukine pa da vsakemu študentu spodobno štipendijo. Če ne opravi faksa pa jo vrne z obrestmi. Nekaj držav po evropi (danska, nizozemska?) ima tako in gre čisto ok, študira se manj dolgo, res pa da ima malokateri študent avto.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Študentje naj študirajo, delavci naj pa delajo.
Če ne bi bilo študentskega "dela", ki se v bistvu izvaja po dumpinških cenah (delajo pa itak vsi drugi na njihove napotnice, samo "študentje" bolj malo), bi delavci lahko zaslužili več in bi svojim otrokom študentom lažje omogoočili študij.
Če pa kdo še nima dovolj prihodkov, da bi preživljal študenta, je pa za le-tega na razpolago bančmi kredit za stroške študija. Tako bi marsikdo doštudiral v roku.
Najprej porihtajte pri sebi, zjebajte servise, ki drago prodajajo svoje posredništvo, potem pa delajte revolucijo
bonk.gif

Meni sta oče in mati omogočila študij in jaz sem jima v zameno za to vrnil z diplomo v roku (pri 23 letih). Takih ni prav veliko.

A ti si potem do 23 leta prosil mamico, če ti da denar za v kino in cigaretke, pa za nov zvezek kupit ??

Pač eni si lahko privoščijo da živijo od staršev, eni si dobijo štipendije ostali morajo pa pač delat jebat ga.

Če je pa tolk zanič sistem, da lahko vsak bedak goljufa pa niso študentje krivi. Pač folk se znajde in dokler bo država tako neumna kot je jo bo folk izkoriščal zakaj pa ne ??? Samo zej bojo pa tisti ki so pridni in delajo in hodijo na faks najbolj najebali. Za ostale pa bo spet isto.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
V tej propadajoci skupnosti,kjer se komunajzar vlada ukvarja sama z sabo , tozilstvo in sodstvo racuna samo kako si izborit se vecje place za se manj dela,mafija pa prevzema nadzor nad drzavo ,se spodnji spiski dalsajo in dalsajo....
Znanki je gostinec iz Mirna pri Novi Gorici dolzan placilo ze 7 mesecev in povedal je da ne bo placal...

http://www.neplacniki.info/index.php/neplacniki/table/3?limitstart3=0

Ful dober link, nisem vedel da kaj takega obstaja. Pa dnevno je ažuriran vidim.

..., če bi spremljal študentsko svetovalnico bi že tam pred 1 letom ugotovil da obstaja taka spletna stran z neplačniki.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
V tej propadajoci skupnosti,kjer se komunajzar vlada ukvarja sama z sabo , tozilstvo in sodstvo racuna samo kako si izborit se vecje place za se manj dela,mafija pa prevzema nadzor nad drzavo ,se spodnji spiski dalsajo in dalsajo....
Znanki je gostinec iz Mirna pri Novi Gorici dolzan placilo ze 7 mesecev in povedal je da ne bo placal...

http://www.neplacniki.info/index.php/neplacniki/table/3?limitstart3=0

Ful dober link, nisem vedel da kaj takega obstaja. Pa dnevno je ažuriran vidim.

..., če bi spremljal študentsko svetovalnico bi že tam pred 1 letom ugotovil da obstaja taka spletna stran z neplačniki.

Spremljam ŠOUM http://www.soum.si/ . In tam ni bilo besede o tem ali pač?