Makita orodje

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.174
238
63
Gledal sem malo izbiro, pa jo je toliko, da ne vem, kaj bi izbral. Rabim akumulatorsko mašinco, s katero bi občasno kaj prišravfal / odšravfal, zvrtal kakšno luknjo. Pogoj je, da deluje na 18V LTX baterije, ker jih imam nekaj že doma (4x 4Ah in 1x 3Ah + dva polnilca). Torej ni nujno, da je v paketu tudi polnilec in baterija, važno da paše ta baterija.
Poleg tega rabim tudi eno kotno brusilko, pod enakimi pogoji glede baterije.
Kaj priporočate?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.747
2.675
113
Jaz imamo vibracijski vrtalnik od Makite, kotno brusilko 125mm pa z aliexpressa in dela kar zelo dobro. Edino baterijo 4Ah kar hitro porabi. In izgleda je precej močnenjša kot makitina 125mm kotna brusilka, ker mi je rahlo stopilo plastiko okoli konektorja na bateriji. Za občasno vrtanje in vijačenje bi znal biti OK tudi vrtalnik iz aliexpressa, ampak na makita baterije, ker je zelo fajn, ko jih polnilec lahko napolni v 25 minutah.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.829
-915
83
Gledal sem malo izbiro, pa jo je toliko, da ne vem, kaj bi izbral. Rabim akumulatorsko mašinco, s katero bi občasno kaj prišravfal / odšravfal, zvrtal kakšno luknjo. Pogoj je, da deluje na 18V LTX baterije, ker jih imam nekaj že doma (4x 4Ah in 1x 3Ah + dva polnilca). Torej ni nujno, da je v paketu tudi polnilec in baterija, važno da paše ta baterija.
Poleg tega rabim tudi eno kotno brusilko, pod enakimi pogoji glede baterije.
Kaj priporočate?
Vrtalnik ddf/dhp 484
Flex dga 513

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.174
238
63
Vrtalnik ddf/dhp 484
Flex dga 513
Hvala. Tako infomacijo sem rabil. Sem preveril samo razliko med DDF in DHP. Ta drugi je še vibracijski, torej primernejši za vrtanje v beton... bom najbrž kar tega vzel, ker nikoli ne veš, kdaj prav pride. Razlika med obema je samo 5€ (130, 135).
Je pa precej dražja varianta z dvema baterijama, polnilcem in kovčkom... od 390 do 400€. Že res, da so baterije 5Ah, ampak za toliko kolikor rabim, bo tudi 4Ah zadostovala.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.829
-915
83
Hvala. Tako infomacijo sem rabil. Sem preveril samo razliko med DDF in DHP. Ta drugi je še vibracijski, torej primernejši za vrtanje v beton... bom najbrž kar tega vzel, ker nikoli ne veš, kdaj prav pride. Razlika med obema je samo 5€ (130, 135).
Je pa precej dražja varianta z dvema baterijama, polnilcem in kovčkom... od 390 do 400€. Že res, da so baterije 5Ah, ampak za toliko kolikor rabim, bo tudi 4Ah zadostovala.
V beton boš z njim težko vrtal, v kakšen kvader/blok še drugam ne, Tiste vibracije so bolj tako tako. Za vrtanje v beton rabiš udarni vrtalnik, to je pri makiti serija DHR.

raners

Guru
4. mar 2008
2.937
523
113
V navadni cigl brez problema vrtaš z DHP serijo.. Mi je že dostikrat prav prišlo, ko sem bil kje na terenu.. ;) Vzami DHP serijo.. Če rabiš samo mašino, glej da bo pri iskanju na koncu "Z" (npr: DHP458Z).. Poglej tudi tujino, včasih imajokaj cenej.. ;)