jaz ti pa priporočam ixus 860is. sicer pa kaj zaboga potrebuješ takšen zoom? jaz imam ixusa 65 in je res super stvarca, majhen in hiter pa še super slike dela. naslednik je ixus 75 ima pa kar 3" ekran
LP
LP
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Da malo obudim tole temo: še ena zanimiva alternativa vsem naštetim aparatom je Panasonic Lumix DMC LZ-10. Ima 5-kratni zoom s precej širokim kotom (30-150mm), stabilizacijo objektiva, kovinsko ohišje, menda najboljši LCD, ročne nastavitve (seveda poleg vse avtomatike), nov procesor za obdelavo slike, ki sliko precej manj razmaže kot stari, izredno trpežno baterijo (baje celo najdalj zdrži v svojem razredu) IN nadvse ugodno ceno. V EU ga dobiš že za 200€.
Sicer do sedaj nisem bil navdušen nad Panasonicovo serijo LZ, vendar me je tale test prepričal.Vsekakor je vreden razmisleka.
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Test si poglej, zato sem ga nalimal. Vgrajena je zadnja generacija slikovnega procesorja, Venus Engine IV. Tu se da nastavljati stopnjo redukcije šuma in pri nižji stopnji zadeva pusti presenetljivo veliko detajlov. Do ISO 400 čisto uporabna zadeva. Sicer pa tako ali tako ne moreš dSLR kvalitete pričakovati od kompakta z 10 MPji.