Mail na BlackBerryju - prosim pomoč!

PureEvil

Pripravnik
26. okt 2007
55
0
6
predn začnem karkoli spraševat povem, da nimam nobenega računalniškega predznanja o kakih zapletenih mail protokolih in karkoli...
redface-1.gif

uglavnem fotr je uzeu zravn Samsunga G810 v Povezani 77 še BlackBerryja. in je prav super, fajn majhen in vse. In je mami tak všeč da ga hoče met in ko sm ji povedu da je to super za maile je rekla še bolš, no bom lahk kr tle jih pregledvala in vse. No nastav mi prosim.

Vse super fino fajn, js se odpravim setup-at vseskupi na samem telefonu in ko pridem pri Setup wizardu do Email Setupa mi da sam 2 možnosti : I want to use a work email account with a BlackBerry Enterprise server al pa I want to skip email setup.
confused-1.gif

in ker sm hotu nastavit in ne preskočit mi ni preostalo druga, kot da sm zbral taprvo možnost. in pol me upraša telefon has your Blackberry Enterprise Server administrator provided you with an Enterprise activation password?
13.gif

in mi je blo takoj jasno da to ni to.
uf-1.gif

zdej me pa zanima al je možno na blackberryju nastavit da prejema in pošila in dela pač kar se z maili dela z raznimi @siol.net al pa @gmail.com pa mamin služben mail ipd. preko njihovih serverjev na smaem telefonu al to ni možno.
confused-1.gif

hvala za vse odgovore!!

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
516
73
28
širne planjave Dolenjske
oj,

povej pr katermu mobilnem operaterju si? potem preveri, ali imaš vklopljeno storitev blackberry? To vidiš tako, da mora bit v zgornjem desnem kotu na ekranu z VELIKIMI črkami napisano GPRS oz. EDGE!

potem pa ko je vse to, če si pr M@, greš na IE stran: http://...... (vprašaj na S!)....skratka to so ti. ADMIN strani, kjer si nastavljaš mail naslove, podpise, posredovanja itd....
Ko si to na tej strani nastaviš, potem se ti OTA prenesejo nastavitve na BB, pojavi se ti nova ikona (pač toliko ikon kot maš mail naslovov) in voila....si on-line nonstop....

če te še kaj zanima, vprašaj...

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik PureEvil pravi:
predn začnem karkoli spraševat povem, da nimam nobenega računalniškega predznanja o kakih zapletenih mail protokolih in karkoli...
redface-1.gif

uglavnem fotr je uzeu zravn Samsunga G810 v Povezani 77 še BlackBerryja. in je prav super, fajn majhen in vse. In je mami tak všeč da ga hoče met in ko sm ji povedu da je to super za maile je rekla še bolš, no bom lahk kr tle jih pregledvala in vse. No nastav mi prosim.

Vse super fino fajn, js se odpravim setup-at vseskupi na samem telefonu in ko pridem pri Setup wizardu do Email Setupa mi da sam 2 možnosti : I want to use a work email account with a BlackBerry Enterprise server al pa I want to skip email setup.
confused-1.gif

in ker sm hotu nastavit in ne preskočit mi ni preostalo druga, kot da sm zbral taprvo možnost. in pol me upraša telefon has your Blackberry Enterprise Server administrator provided you with an Enterprise activation password?
13.gif

in mi je blo takoj jasno da to ni to.
uf-1.gif

zdej me pa zanima al je možno na blackberryju nastavit da prejema in pošila in dela pač kar se z maili dela z raznimi @siol.net al pa @gmail.com pa mamin služben mail ipd. preko njihovih serverjev na smaem telefonu al to ni možno.
confused-1.gif

hvala za vse odgovore!!

kakšen provisioning pa imaš BIS ali BES?

PureEvil

Pripravnik
26. okt 2007
55
0
6
ja, sm pri mobitelu.

ne, edge je napisano z malimi črkami. kar pomeni?

omenil si storitev blackberry, je torej treba to vklučit? kolk stane?

če grem na on dani naslov in vpišem PIN IN IMEI od telefona napiše da je telefon registriran pri drugem operaterju
crazy1.gif
to verjetno ker ni vključena blacberry storitev...

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
516
73
28
širne planjave Dolenjske
jap, ker je edge napisano z malo, moraš vklopiti storitev BB-BIS.
To narediš na enem izmed M@ centrov, ko ti vklopijo, dobiš SMS o vklopu.
šele nato lahko delaš administracijo storitev, ne pozabi pa izklop/vklop aparata po prejemu SMSa o vklopu storitve....

nato boš z lahkoto opravil registracijo...aja, sama storitev te v paketu P77 ne stane nič, seveda če bo v aparatu ta SIM s tem paketom, v nasprotnem primeru pa odvisno od naročniškega paketa, od 5 - 7 € je storitev.....

vse to izveš na M@, kjer ti tudi vklopijo samo storitev....

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
Tudi jaz imam problem!

Okoli 16h sem bila na Simobilu in prikopili so mi na ta paket za BB (imam vezijo 9700). Rekel mi je, da bo to delovalo čez kakšnih 20 min (nisem dobila nobenega sms-a itd...).
Že davno sem si download-ala aplikacijo za FB in zdaj hočem it gor in piše, da ne deluje, da se moram zmeniti s serverjem.

Za email sem vnesla not PIN in IMEI pa mi napiše, da nisem povezana z wirelss. Ne vem, če to najbolj razumem, ampak jaz imam internet na kabel...
V glavnem, ne znam si nastaviti.

Naj mi prosim nekdo pomaga.
smile-1.gif

LP

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Če je storitev aktivirana, svetujem hard reset (baterijo ven). Potem pa še enkrat probat registrirat po navodilih (zelo lahko), bi moralo delovat.

Pa gotovo vpisuješ PIN aparata in ne pin sim kartice, ne?
smile-1.gif
samo preverim..

@PureEvil: včasih, če je rabljen aparat.. je potrebno na Mobitel prosit mojstre "da popucajo" od prejšnjega userja smeti. Jaz sem imel ta problem in sem poklical 041 700 700 prosil za BlackBerry podporo (so me nekam vezali), in potem prosiš če ti "popucajo vse od prejšnega userja", poveš svoj pin aparata in imei... v roku 10-15min boš lahko brez problema registriral napravo.

Nazadnje urejeno:

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
^^ ja ja PIN telefona (lol)
Drugače sem pa tudi jaz kupila teledon od enega, ki je že uporabljal to funkcijo. So mi rekli na Simobilu, naj pokličen na 080404040 in da mi bodo pomagali, pa mi je rekla ženska samo, da grem na uno stran in vnesem not PIN in IMEI...

Bom dala ven baterijo. Upam, da bo pomagalo.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik jolene pravi:
^^ ja ja PIN telefona (lol)
Drugače sem pa tudi jaz kupila teledon od enega, ki je že uporabljal to funkcijo. So mi rekli na Simobilu, naj pokličen na 080404040 in da mi bodo pomagali, pa mi je rekla ženska samo, da grem na uno stran in vnesem not PIN in IMEI...

Bom dala ven baterijo. Upam, da bo pomagalo.

Ne boš verjela, kaj vse pomeni "lol"
smile-1.gif
.

Kakorkoli, če jaz prav razumem stvar, se moraš registrirati na internetu na posebni strani, ki je namenjena točno temu. Mobitel ima to na http://mobitel.blackberry.com, za Simobil so ti pa najbrž tudi dali ustrezen link. In potem tam dodaš svojo napravo in ji dodeliš vse maile. To pomeni, da svoj telefon preprosto vključiš da dela na omrežju, potem pa se z navadnim brskalnikom na navadnem PCju odpraviš na internetno stran in si nastaviš vse skupaj. Ko naklikaš ustrezno, na telefon samodejno prileti vse skupaj, brez da bi karkoli še šaril po telefonu.

Jernej

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
Hej!
Sem si naštimala vse...

Problem pa je v tem, da ko dobim e-mail mi nič ne "zazvoni" pa sem pogledala, da imam na volumen 6.
Potem, ko pišem na FB, mi ne piše, da pišem z BB-ja, vsem pa to piše. Pa ne me narobe arzumer, ampak ne vem, v čem je fora heh.

Bpm še 1x dala baterijo ven in bom vidla kako bo.

+ tale rdeča lučka mi non stop utripa grrrr.
Ga grem ugasnit, poročam.

Pa hvala vsem!
wink-1.gif

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
Evo, sem si naštimala.
smile-1.gif

Eno vprašanje še glede FB: "send via BB" piše samo, če napišeš kot status? Če pišeš drugam, pa ne?

HVALA!

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Jst mam podoben problem in sicer da imam znak da sem prejel mail (znak za mail in rdeč asteriks na njem) pa ga dejansko sploh nisem.
Baterija tud ni pomagala.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ni rečeno da si prejel mail, lahko je obvestilo. Ta se ponavadi nahajajo v skupnem inboxu / sporočila.

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
vellno - probaj izklopiti telefon - daj baterijo ven!!!
pusti vsaj minutko in probaj spet

mogoče boš moral to storiti 2x da uspe

meni je
lp

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik jolene pravi:
Eno vprašanje še glede FB: "send via BB" piše samo, če napišeš kot status? Če pišeš drugam, pa ne?

??? Pa ima to sploh kakšno vezo? Mogoče "prestiž" pred kolegi?

Ne vem, samo vprašam ...

jolene

Zelenc'
16. nov 2010
28
0
1
^^ Takrat sem bila čisto navdušena (haha). Me je že minilo to.
wink-1.gif

Imam pa eno drugo vprašanje glede BB-ja, bom kar tukaj vprašala (imam 9700 verzijo).

1. Kako se naredi, da se NE SLIŠI tisti zvok, ko fotografiraš? Tudi, če dam na silent zvonjenje, se bo slišalo...
2. Ali se da na kakšen način narediti, da se telefon ne odklepa s tisto tipko zgoraj? Večkrat se mi je že zgodilo, da se mi je v torbici odklenil, ker ga je res lahko odkleniti na takšen način - s tipko zograj.
Je še kakšna druga možnost??

HVALA!

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
1) Kolikor jaz vem, z uradnim softwareom ne.
2) Lahko zaklepaš tudi s kodo, katero boš morala vsakič ob odklepu vpisati.