Magisterij

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
takrat ko dobijo plačo se tudi bunijo da je nateg
grims-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Eh brez komentar
crazy1.gif
ja

V bistvu se je šlo za to, katero smer naj vzamem. Malo pa smo zaplavali. Glede cene na faxu, se mi zdi da pretiravajo. Moje mnenje.
grin1.gif

Tujina mi ne ustreza, ker mam domotožje
redface-1.gif

Še dobro, da je vpis do konc septembra
priden.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Hmmm, zelo optimisticen nacrt. Delal bos eno leto, v tujini bos moral preziveti vsaj 2 leti kolikor traja studij. Kredit bos pa dobil od koga? Banke, starsev, starih starsev? Tujina vsekakor ja, vendar ni tako lahko kot si nekateri zamisljate. Evropa gor, Evropa dol.

Pa govorim iz prve roke, da ne bo kdo zacel prevec filozofirat.
smirk-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja, dobro vprašanje. Kdo te živi 2 leti? Mene starši sigurno ne, tako da to odpade.

Štipendije nebi dobila, ker nisem pri najbolj brihtnih in nisem iz socialno ogrožene družine. (če je sploh še kaka štipendija v igri ob mag.)

Bi bilo pa fajn, da se napiše kako poteka življenje študneta v tujini in realen opis kako pride do denarja.

TNX
grin1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Spet odvisno kam gres na studij. Vzhodna Evropa je se vedno dosti poceni, Skandinavija je pa minus na racunu, pod 1.000€ na mesec sploh ne racunaj, pa se to samo prezivis in ne zivis.

Najbolje iti preko kaksnega programa kot so Erasmus, Cepus itd. Ti vsaj uredijo vse malenkosti kar se tice administracije. Najbolje je biti exchange student, ker ti pripradajo vse pravice. Visiting student je pa malo manj ugodno, ker moras v drzavi gostiteljici preziveti 4 mesce, da dobis polne ugodnosti studenta plus to da so nekatere stvari samoplacniske.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Vsekakor so nas stare dodiplomce pošteno zaj., ker opcija doktorat ni ravno za vsakega...sama vem, da to ne bom šla delat, ker se mi ne da pisat publikacij, predavat, bla bla...to trenutno stanje, ki nas izenačuje z bolonjskim magisterijem je pa po moje začasno...sščasoma bodo vsi gledali samo na naziv mag., univ.dipl. bo pa počasi zamrl in veljal za manjvrednega...Uglavnem bolonjski sistem je eno veliko sranje...cel kup magistrov po izi sistemu.
bonk.gif

Še eno vprašanje, ali bi v primeru, da bi šla delat na EF bolonjski magisterij (nagibam se k računovodstvu in reviziji) za tistih nekaj dodatnih izpitov (4?) isto mogla plačat 2700 EUR (celoten znesek šolnine) ali je kakšen "pavšalen znesek" za take izjeme? Če bi mi služba plačala nadaljnji študij se mi mogoče že splača malo pomujat za tisti "velecenjeni" naziv mag....
17758-icon_confused.gif

Ah ja...