Magisterij

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Bil pa mislim, da bo nadaljeval na kaksnem drugem faksu ter naredil nekaj sprejemnih izpitov. Sem se pocutil kot v vrtcu vceraj.
crazy1.gif

ant

Pripravnik
Jaz sem končal uni na EF, zdaj pa me zanima kako je če grem čist drugo smer študija vpisat. npr. kemija ali informatika

Ali moram potem vseeno plačat drugostopenjski magisterski študij, čeprav bi lahko študiral na rednem programu?

Ali se komu kaj svita?

Hvala

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Prvo Mramoja, ki je salabajzer svoje vrste. Se mi je smejalo zkozi celoten govor, toliko nabijanja, da so se mi ze oci rosile.

Potem sem pa poslusal mednarodno ekonomijo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Mah bomo videli, vse skupaj mi je prevec napihnjeno, vse je oh in sploh. Isto sranj..... kot na dodiplomskem.
smirk-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Prvo Mramoja, ki je salabajzer svoje vrste. Se mi je smejalo zkozi celoten govor, toliko nabijanja, da so se mi ze oci rosile.

Potem sem pa poslusal mednarodno ekonomijo.

Men so se pa ravno tile dopadli Mramor, Tajnikar in Prašnikar vsaj kar se tiče predmetov.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Jap, to je pa EF.
stupid-1.gif

Pa mmagisterij so podražil!
cry12bpy.gif

OFF.

???
shocked-1.gif

Halo, v mojih časih je bilo še 400€ na semester - se pravi 2x400 na letnik. (Ok, povsem drug faks, a mislim, da se te cene niso zelo razlikovale).
Pri teh cenah bi pa resno razmislila, če bi to vpisala - saj kolikor se mi naziv pozna pri plači, ne vem, če bom do penzije sploh prinesla notri vplačano šolnino.... (neka huda akademska kariera pa tudi nikoli ni bila moj cilj...)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Mene je motil predvsem uvodni govor. Se zdaj dobim solzne oci, ko pomislim na osladnost, ki jo je sposoben sproducirat.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Jap, to je pa EF.
stupid-1.gif

cry12bpy.gif

OFF.

???
shocked-1.gif

Halo, v mojih časih je bilo še 400€ na semester - se pravi 2x400 na letnik. (Ok, povsem drug faks, a mislim, da se te cene niso zelo razlikovale).
Pri teh cenah bi pa resno razmislila, če bi to vpisala - saj kolikor se mi naziv pozna pri plači, ne vem, če bom do penzije sploh prinesla notri vplačano šolnino.... (neka huda akademska kariera pa tudi nikoli ni bila moj cilj...)

Pa saj niso normalni?!?!? Tipični akademiki, ki živijo v svetu, da je plača zaposlenega odvisna od papirja in ne od tega kdo kaj zna in koliko dela. Joj, da bi jaz imel možnost, bi 90% vseh profesorjev fuknil iz faksa za 3 mesece v firmo, da bi videli kaj pomeni delo in kam si lahko vtaknejo njihovo teorijo. Eh, škoda vsake besede za te loleke (90% ne vseh
smile-1.gif
)

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Niso normalni ja. To jst govorim že en lep cajt.

Magisterij je drag ko pras....Maksimalno so trije obroki, se pravi prvega plačaš 900 evrov. Kje naj jih dobim?!?!?
uf-1.gif

Najbolj je pa to, da redni študent plača isto kot izredni.
13.gif

Aja, 2700 evrov so nekatere smeri, ene par jih je 3500 evrov
uf-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Drugače pa ima danes FM v celju informativni dan na Ljubljanski 5, če koga zanima je pa ob 17 uri popoldan.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Jap, to je pa EF.
stupid-1.gif

cry12bpy.gif

OFF.

???
shocked-1.gif

Gospodična ni vse v plači in denarju
smile-1.gif
Tudi jaz bom letos diplomiral na EF, še stari uni program in bo treba razmislit kako in kaj..

Lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Za stare UNI programe bolonjski magisterij ne pride v poštev (ne pridobiš na stopnji), tako da ti potem preostane edino še doktorat
tongue-1.gif

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Saj nisem nikjer napisala, da sem to šla delati zaradi denarja... Mi moj prosti čas preveč pomeni, da bi samo zaradi sanj o blazno višji plači par let kar nekaj popoldnevov po službi zapravila za bukve in seminarje in razne naloge...
Seveda sem to šla na podiplomca samo in popolnoma zaradi sebe (in pa zato, ker so šli skoraj vsi sošolci
grin1.gif
) In naziva mi zdaj nihče več ne more vzeti. imaš prav - neprecenljivo.
Ampak če bi na letnik morala plačati 2700€, bi pa presneto razmislila.

Kljub temu se mi pa vseeno zdi zanimivo, koliko so znanstveni nazivi vredni, ko 10ega v mesecu dobiš plačilno listo, hahaha.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
prejšnji stavek napišeš neprecenljivo, naslednji stavek pa se sprašujejš, če bi drugače sploh dala 2700 evrov?
confused-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
ksz

Avto za 10k na kredit ob prvi službi je nekaj vsakdanjega, 3k letno za študij pa kriminalen nateg?

Pustimo ob strani kakovost na EF (ki ni tako slaba, kot nekateri mislijo) - študij je izobrazba v znanje in omenjena cena ni in ne more biti ovira za nikogar, ki o tem resno razmišlja. Socialni status gor ali dol.

Pa še moje splošno mnenje - jest bi rajši oddelal kakšno leto, da dobim €€€ in izkušnje in potem kandidiral na kak relevanten študij v tujini. Četudi to v skrajnem primeru pomeni kredit za 5+ let.