Madžarska

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Imajo tam tudi vinjete? Kje se jih kupi?
Kako je s policisti? Je potrebno kaj posebnega pazit?
Kje se splača menjat denar?

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Pazit je treba na luknje v cesti in na trabante, ki vozijo 30km/h, da se jim ne zaletiš v rit.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Vinjeto kupiš na bencinski črpalki. Kupi jo s forinti, jaz sem jo z evri, pa so imeli tak menjalni tečaj, da bi dobil dve
bonk.gif
. Povedati moraš tudi registrsko svojega avtomobila (mislim, da jo tudi napišeš na vinjeto).
S policisti nisem imel nobenega opravka, pa sem se vozil bolj ali manj izven avtoceste. Glede jezika je kriza, ker ne znajo ama ništa. Sem ter tja se najde kakšen, ki zna nemško, angleščina je že znanstvena fantastika, sem se pa lepo razumel s črpalkarjem na Shell-ovi črpalki (verjetno zato, ker je bil iz Novega Sada). Ne vem pa, kakšni je stanje v Budimpešti.
Denar menjaj v bankah ali menjalnicah, drugače te lahko nategnejo.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Kako je s policisti? Je potrebno kaj posebnega pazit?
Kje se splača menjat denar?

je res da se zdej kupujejo vinjete tudi za navadne ceste v tej
stupid-1.gif
državi?

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Kupis takoj cez mejni prehod, se vid da so totalni birokrati, stevilko reg. od avta pa ne vem kaj se vse rabijo. Ene 10minut rabis da se tm zmenis vse ... groza.

Baje imajo kamere na AC in sporocijo kdo nima nalepke pa te potem policaji hitr zahaklajo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kaksno je pa stanje s kreditnimi karticami tam gor?

Mislim, da z Viso ni problema, za ostale pa je bolj tako-tako. Je že dve leti od tega kar sem bil tam. Drugače pa poznam par besed, napisal jih bom kar po Karađičevo (piši kao govoriš):
sija-živijo
igen-prav
nemtudum-ne razumem (to boš velikokrat rabil)
ostale sem pozabil. Mogoče jih ve kakšen prekmurec.

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
EC, Maestro povsod prakticno sprejmejo, nikol nisem imel probleme s placevanjem s kreditnimi karticami.

nem - ne
igen - da
kusunum - hvala
nemertem - ne razumem

V glavnem pa dost folka zna anglesk, ta stare generacije pa nemsko.Bolj kot se bos matral po madzarsk slabs bo, par fraz ostalo pa lepo v anglescini al pa univerzalni jezik rok in obrazne mimike
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.356
6.146
113
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Najcenejša je štiridnevna vinjeta, ki jo kupiš na bencinski in nanjo v pričo prodajalca napišeš registrsko številko svojega avtomobila. Cena je HUF 1,530 do 30. septembra in HUF 1,170 kasneje. Brez vinjete raje ne zapelji na avtocesto, ker so kazni zelo visoke.

S tujimi jeziki imajo težave, mlajši ponavadi razumejo angleško, ostali pa so večinoma tudi prijazni in se da vse zmeniti.
crazy1.gif

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
najbolj se ti splača,če pri nas menjaš v forinte,tam je labši kurz
na pumpi ne menjat,ker te bodo živga odrl,tako,kot so nas letos
mladi večinoma vsi ang.tko kot so že zgorej rekl,s starimi bo težje,kakšni švabarijo,drugi še to ne
pazi oznake na avtocestah,tam je modra za avtocesto in zelena tabla za regionalno,očitn še niso v EU
confused-1.gif