Lumie in GPS

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Lumije imajo vse Qualcomove čipe, večinoma "IZat Gen8A", ki podpira A-GPS, GPS in GLONASS sisteme. Čudno je, da nima podoire za evropske Galileo satelite, sicer so menda samo 4je v zraku trenutno. IZat Gen8B v Snapdragonih 800+ pa ima podporo za kitajski Beidou2 (aka BDS).

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
... Daleč najbolje se je odrezala Lumia 920 pri hitrosti pridobivanja signala po vklopu, pri natančnosti, pri pogostosti zapisa, pri obdržanju signala pri slabih pogojih.
...
Garmina sem včasih vklopil dan prej, da je našel satelite
smile-1.gif
.

Samo na tale izvleček iz tvojega posta. Telefoni načeloma hitreje najdejo GPS "signal", ker uporabljajo A-GPS in nekateri še WPS. Ampak A-GPS pa v hribih ne pomaga dosti, ker je baznih postaj premalo. WPS pa v hribih sploh "poklekne".
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
........................ Nokia Lumia 920 (brez prenosa podatkov) .....................................
Uporaba 90% v hribih, daleč od baznih postaj

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
920tko sem kupil marca, ker mi je kolega pokazal kako na njej deluje navigacija (HereDrive+). Sedaj mi je žal, če na 520tki deluje še bolje, takrat bi jo dobil za skoraj pol cene 920tke.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Pomen besede "načeloma" ti je znan?
tongue-1.gif

Se pa moram enkrat z ženino 625tko spravit nekam v vukojebino, da vidim ali se bo tudi ta Lumia tako hitro našla.

Drugače pa je bil moj post bolj namenjen temu, da podam malo teorije. Zdi se mi namreč, da velika večina ne ve kako deluje "GPS" (beri: navigacije - me prav zanima, ali bo sploh kdaj izraz "GPS naprava" izginila kot sinonim za napravo za navigacijo. Že nekaj časa ni več samo sistem GPS za navigacijo. Bil pa je prvi (satelitski - da mi ne bo kdo zdaj s sekstantom priletel).
tongue-1.gif
)

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
250
24
18
ksz

Katere heart rate senzorje pa kaj uporabljate in koliko časa drži baterija glede na bluetooth?

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Spet malo igranja in testiranja.
smile-1.gif
Tokrat še Nokia 630, zelo dober GPS, ampak malenkostno vseeno zaostaja za 520. Tako da trenutno je moja lestvica aparatov ki sem jih imel v roki, 520, 630, nato pa precej nazaj 925 in nato 920. Naročena 730, ki naj bi bila zaradi vseh specifikacij moj naslednji telefon za uporabo. Upam da bo GPS vsaj nekaj takega kot sta zgornja dva.
Še to 630ka ima daleč najboljšo baterijo od teh naštetih. Edina z katero sem prišel skozi dan z mojim načinom uporabe.