Luknja na javni cesti in poškodba vozila

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Katastrofa, da se ta spomeniška varstva vtikajo v navadne prepuste. Potem imamo pa tudi zaradi tega ceste take kot imamo. Podret pa novo naredit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.136
6.953
113
pri taščici
Pač ni bilo francijeve hruške z 10 m3 betona in 52 tonami čez njega. Mogoče bi bilo to dovolj da bi počepnil. Hruško bi že nekako ven dobil saj je graben globok mogoče samo kak meter.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men je bilo boljše, k so ankraden amterial vozil k sosedu, pa je šofer šel pucat keson, pozabil pa na ročno.
verjetno ne bo odveč povedat, d apri nas igramo nogomet v solo izvedbi. brcaš na gol in žogo vedno z direktnim šusom pride nazaj.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Faaak, zakaj nihče ni omenil lukenj na Šmartinski
bonk.gif
sem misli da mi je kolo odtrgalo...tam nekje zraven BTC stolpnice ne vem točno kje

Peesda mi je volan potem kar malo v desno vleklo
10.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mene zanima konec zgodbe. je popravilo iz zepa, kaska, ali res nekdo odgovarja.

btw
letos so vse ceste v riti.

Jaz sem škodo prijavila en teden nazaj, danes pa sem dobila dopis od ZT, da so prejeli odškodninski zahtevek.
Čez pol leta bomo že zvedeli, kdo odgovarja.
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
softi ti si pa zelo v slabih odnosih s sosedom? a ti ni hotel enega kamiona peska prpelat pa zdej pizdiš nad njega?

srugače pa dvomim da je ukrado 500m3... je prevelika kontrola interna... so vsi zelooo zaostrili vse skupaj...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
hja zastonj zihr ni šlo

pa še problem je da ipak šteje kamione kamnolom... zdaj če jih ni na gradbišču potem je to kriza... pa še kalkulantje vejo koliko peska mora biti... par % je lahko odstopanja...

saj včasih so tudi iz strojev nafto kradl zdaj pa odkar je na pumpah meter (in nafte in št vklopov izklopov) to ne gre oz je oteženo...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
To spomeniško varstvo je za en kur.ac. Nam so prepovedal staro bajto podret, kdo mi bo dal 50k€ za novo zazidljivo zemljišče banda državna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.136
6.953
113
pri taščici
v nekaj letih se lahko sama podre? samo nekaj ceglov na strehi odstrani
alkoholik:nekaj %(bolje rečeno nekaj 10%) še ko sem bil na gradbišču, sem enkrat zapel z dobaviteljem peska...
Problem je bil v tem da so vsi kasirali polne kamione (recimo 10m3) ampak če si se dviginil v keson si vse štiri vogale videl do tal, na sredi pa malo kupa.
Tako je ta kamion pripeljal mogoče 7-8 m3 kasiral pa 10.
Ko pa si ti tak kamion vgradil pa si ga lahko računla 6-7 recimo. (zbijanje)
In potem me šef drži kako da imamo dobavljenega (na pamet pišem) 5000 m3 materiala, v gradbeni knjigi pa imam vgrajenega nekje okoli 4500 (pa je bila malo našponana, tako kot vsaka GK pri zemeljskih delih )
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.136
6.953
113
pri taščici
Me prav zanima kdo danes daje dobro vago, razen v takem primeru v katerem ti praviš da ne gre, jaz pa pravim da gre, če pripelješ gujdeka ali koštruna šefu na gradbišču in se oni še posledično s tem poceni znebijo nepotrebnega materiala (izkop ali kaj podobnega).
Z SCT pa res nismo veliko delal, razen kak asfalt.....pa kaj podobnega

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Pri meni so že sveže novice! Približno en teden potrebuje administracija na ZT, da spiše listek, da si prijavil škodo. Potem potrebujejo še 4-5 delovnih dni, da zaprosijo policijo za zapisnik. Potem pa polcisti potrebujejo še vsaj 5 delovnih dni, da jim to pošljejo po mailu (jaz sem danes ponorela in sem jih poklicala kaj s tem počnejo, če jih ne bi, bi si verjetno vzeli še en teden časa).
Sicer pa na ZT pravijo, da gospe, ki dela na mojem primeru ta teden ni, saj je na dopustu in bo ta vsekakor počakalo, da pride z dopusta. Se res sprašujem, kdo od teh je boljši. Komaj čakam, da se vplete še KPL.
uf-1.gif

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
sem imel podoben primer, rešil v 3 urah - razen da sem na novo platišče čakal 1 teden. Res pa je da sem sam vse poslikal, šel na bližno PP, tam naredil zapisnik in kopijo kar odnesel na občino, ter tam dobil navodila na katero zavarovalnico se moram obrnit. Nas zavarovalnici se je naredil zapisnik ki sme ga kar odnesel na servis. To je to.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ce je spomenisko zascitena, lahko zahtevajo, da jo restavriras. Ja, na svoje stroske; pri tem morda nekaj primaknejo zraven.

S tem se nima smisla bockat - boljse je izkoristiti razpise v drugo smer, da ti placajo vecino najdrazjih stvari glede gradnje, torej izolacija, fasada in podobno. Parcele s spomenisko zascitenimi stvarmi ali s kaksno pomembno infrastrukturo so iz cisto objektivnega razloga vredne manj kot take, ki nimajo nobenih bremen.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ce je spomenisko zascitena, lahko zahtevajo, da jo restavriras. Ja, na svoje stroske; pri tem morda nekaj primaknejo zraven.

Se pač ups ... nepričakovano podre ...
Kot bi se morali že zdavnaj cukrarna, kolizej, bežigrajski štadion in še kup podobne stre navlake po Lj ...

Tako kot pameten voznik bagra po nesreči prezre, da je ravnokar razril neko arheološko sranje.