Že pred 1 letom sem napovedal, da se bo izklapljal roaming po regijah. Napovedal se, da bi se lahko Prekmurje, Koroška in zgornja Štajerska izklopili še letos. Če bi bilo po mojem, bi tam že izklopil roaming.
Druga možnost je zaradi neporavnanega računa izpred nekaj let. Telekom Slovenije od septembra na trgu 15 ni več operater s pomembno tržno močjo, zato mu ni treba več zagotavljati roaminga. Tudi to se lahko zgodi. Na ta morebiten scenarij se Tušmobil pripravlja, vsaj zadnje mesece postavlja oddajnike na RTV stolpih.
Če bi se zgodil najbolj črni scenarij bi bila ena možnost nacionalni roaming pri Si.mobilu za en del Slovenije ali pa razveljavitev odločbe, kjer Telekom ni več operater s pomembno tržno močjo. Ampak ta odločba, ima sum korupcije in kaznivega dejanja. V odločbi so podatki, da imata Tušmobil in SI.mobil večjo pokritost kot Telekom Slovenije. Na tej predpostavki ta odločba tudi sloni. Svoje ugotovitve in seznam baznih postaj sem že poslal na Komisijo za preprečevanje korupcije. Če bo Telekom namerno nagajal pa grem s podatki tudi v medije.
Aktivno se bom aktiviral tudi za pogoje javnega razpisa:
http://www.mobilna-telefonija.com/javni-razpis-lte/
Je pa še ena zanimivost. Terjatve banke do Mirka Tuša bodo verjetno prenesene na slabo banko.